Primăvara anului 2015 va aduce lansarea unuia dintre cele mai spectaculoase documentare, realizate în Transilvania și Banat. Documentarul îl are în prim-plan pe sportivul Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai faimoși slicklineri din România. Practic, el este un amator de sporturi extreme care face echilibristică la mare înălțime, cu ajutorul unei benzi textile, lată de doi centimetri.
Iar regizorul Sabin Dorohoi a avut ideea să lege practicarea acestui sport spectaculos de locuri faimoase din Transilvania, legate într-un fel sau altul de legenda lui Dracula. Filmările au început în Timișoara, apoi au continuat în Reșița, unde Flaviu Cernescu a stabilit un nou record național în acest sport. El a străbătut o distanță de 45 de metri pe banda lată de doi centimetri, întinsă la o înălțime de 80 de metri, între două turnuri dezafectate ale UCMR. Filmările au continuat în Bocșa, orașul natal al sportivului, dar și în Carașova, la Cascada Bigăr, pe care o publicație americană a declarat-o drept cea mai frumoasă cascadă din lume, apoi Flaviu Cernescu și regizorul Sabin Dorohoi au filmat pe traseul liniei ferate montane Anina – Oravița, una dintre cele mai frumoase din Europa și, totodată, prima linie ferată deschisă pe actualul teritoriu al României. De asemenea, echipa documentarului a realizat cadre și în Băile Herculane, faimoasa stațiune din Banat, înființată de romani acum două milenii și care continuă să ofere turiștilor apele tămăduitoare, de ale căror binefaceri s-a bucurat și faimoasa împărăteasă austriacă Sissi. Un alt loc în care au fost realizate filmări a fost Arsenal Park din Orăștie, apoi filmările au continuat la faimoasa cetate Vauban în formă de stea Alba Carolina, din centrul istoric al orașului Alba Iulia. Alte locuri în care au fost realizate cadre sunt Mocănița de pe Valea Vaserului, din Vișeu de Sus, județul Maramureș, la Cascada Cailor, dar și în Salina Turda, pe care publicații europene, americane și japoneze au declarat-o drept cea mai frumoasă salină din Europa. Documentarul prezintă și Transfăgărășanul, șoseaua pe care jurnaliștii emisiunii Top Gear de la BBC o consideră drept cea mai frumoasă din lume, precum și în Castelul Corvinilor din Hunedoara, care, de asemenea, se bucură de aprecierile presei internaționale.
Film pentru primăvara lui 2015
Echipa filmului afirmă că ”este posibil să mai filmăm într-un loc faimos din Transilvania”, însă regizorul Sabin Dorohoi refuză să spună unde anume. ”Am filmat până acum, în total, 35 – 40 de ore. Toate aceste filmări vor fi condensate într-un documentar cu durata de 52 de minute, durata clasică a unui film documentar”, a declarat regizorul Sabin Dorohoi. El a declarat că acest documentar va promova atât obiectivele turistice din regiune, cât și gastronomia tradițională. În film apar artizani, istorici, meșteșugari, întreprinzători și sportivi, care au stat de vorbă cu Flaviu Cernescu și care au dorit să se alăture acestui demers. Filmul ar urma să fie lansat în primăvara anului viitor, iar lansarea ar putea fi programată pentru Săptămâna Paștelui. ”Ideea acestui documentar este absolut fabuloasă. Folosește un sport spectaculos, care, efectiv, îți taie respirația, faima lui Dracula, brandul Transilvania și unele dintre obiectivele turistice care sunt deja celebre la nivel internațional. Aceste ingrediente vor stârni, cu siguranță, un interes uriaș din partea publicului internațional, pasionat deopotrivă de sport și de turism. Dacă filmul va fi promovat în cadrul unor evenimente internaționale, el are potențialul unui adevărat magnet, care să îi atragă pe turiști să viziteze obiectivele prezentate în film”, spune Sandor Szekely, care lucrează în domeniul consultanței în PR.
PROFIL
Pasiune și carieră
Flaviu Cernescu este de profesie inginer IT. El a devenit cunoscut la nivel internațional, după ce presa britanică a scris despre acrobațiile pe care le-a făcut în zona lacului Iovanu din județul Gorj. Bănățeanul a participat și la show-ul Românii au talent, unde a făcut jonglerii în timp ce folosea un monociclu.