Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard“ începe în acest weekend. Evenimentul va avea loc în perioada 11–18 octombrie 2014. În cadrul evenimentului, în cele două săli ale Teatrului Nottara şi în teatrele partenere se vor juca producţii ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru spectacole marca Nottara, dintre care trei vor intra în competiție.
Manifestarea va începe cu un inedit eveniment stradal, prin care trecătorii vor fi invitați să devină spectatori. Acesta se numeşte ”Un zâmbet, click şi… gong!”, este conceput şi regizat de Mihai Lungeanu şi se va desfăşura pe trotuarul din faţa teatrului şi în foaier, sâmbătă, de la ora 16.30.
Tot în prima zi de festival, înainte de prima reprezentaţie, sunteți invitați la vernisajul expoziţiei de fotografie de teatru ”Clicuri şi… Declicuri”, a artiştilor Maria Ştefănescu şi Sorin Radu.
Ca şi anul trecut, spectacolele sunt împărţite în două secţiuni. Prima, cea competitivă, denumită „Mici crize… și electorale”, va conţine spectacole care au ca temă criza, un subiect de maximă actualitate; criza de orice tip: economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum și cea electorală, resimțită cu precădere în acest an. Printre spectacole se numără: „Panică” de Mika Myllyaho, regia: Theodor-Cristian Popescu (producţie a Teatrului Nottara, Bucureşti), „Carne” de Viliam Klimáček, regia: Jan Fric (producţie a Studio Rubín, Praga), „Brad de Crăciun la familia Ivanov” de AI. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán (Teatrul Maghiar de Stat, Cluj-Napoca), „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, regia: Alexandru Dabija (producţie a Teatrului Odeon, Bucureşti) şi ultimul spectacol al teatrului gazdă, „Noul locatar” de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa.
Şi anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival, şi anume „Poker Face”, în regia Adelei Bițică, după textul unui dramaturg ceh contemporan, Petr Kolečko. Piesa aduce în prim-plan un eveniment important din istoria recentă, „Revoluția de catifea” – moment care a provocat crize şi a schimbat vieți. Spectacolele „Rapsodie-n roz”, după „Oscar și Tanti Roz“ de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, şi „Scene din viața insectelor” de Karel Čapek, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, vor fi susţinute în afara competiţiei.
Pe „Bulevardul Comediei” (secţiunea necompetitivă) vor putea fi văzute, printre altele, producţii ale unor teatre din țară și din București: „Don Quijote”, adaptare după Miguel de Cervantes, regia: Mihai Măniuţiu, producţie a Teatrului Naţional Târgu-Mureş (Compania Liviu Rebreanu), „Tartuffe sau Impostorul”, de J.B.P. Molière, versiunea scenică și direcția de scenă aparținându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), „Play Shakespeare” în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi „VICTOR’ia (opus 1)”, un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production, Fontaine).
În ultima seară a festivalului, la Sala Horia Lovinescu, Marius şi Lorin Mihalache vor susţine un spectaculos concert. În această perioadă, Teatrul Nottara va găzdui şi alte evenimente conexe. Regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard, la care vor participa actori ai teatrului. De asemenea, vor fi organizate și o serie de colocvii legate de regie, scenografie și critică de teatru.