20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialColajele lui Ion Bârlădeanu expuse la Varşovia

Colajele lui Ion Bârlădeanu expuse la Varşovia

Joi, 17 noiembrie, Ion Bârlădeanu îşi întâlneşte publicul polonez pentru un dialog despre arta sa.

Cunoscutul Ion Bârlădeanu îşi expune în premieră lucrările în Polonia, în cadrul expoziţiei personale „Art Against All Odds”, organizată la Galeria „Arsenał” din Białystok, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia.

Expoziţia, în cadrul căreia va fi prezentată o selecţie de aproximativ 130 de colaje realizate de artistul român în cele mai diferite perioade de creaţie, va fi vernisată vineri, 18 noiembrie 2011, în prezenţa artistului şi a curatorului expoziţiei, Dan Popescu.

Un răsfăţat al galeriilor

Ion Bârlădeanu a fost descoperit printre gunoaie şi a ajuns star în lumea artei contemporane, graţie colajelor realizate de-a lungul anilor din tipărituri adunate de prin tomberoane.

Dan Popescu, directorul Galeriei „H’Art” din Bucureşti, i-a organizat expoziţii în ţară şi în străinătate, iar Alexander Nanău a făcut un documentar despre lumea pe care Bârlădeanu a lăsat-o în urma sa. Angelina Jolie i-a acordat câteva minute din timpul său, pe vremea când ea filma la Paris, iar Bârlădeaunu deschise într-o galerie o expoziţie.

În scurt timp, Ion Bârlădeanu a ajuns unul dintre cei mai populari artişti români. Specializat în arta colajului, artistul a expus nu doar în România, ci şi în importante oraşe europene precum Londra, Basel sau Paris. Lucrările lui Ion Bârlădeanu sunt o critică ironică la adresa regimului comunist şi, ulterior, la adresa politicienilor post-revoluţionari, artistul resimţind arta ca pură libertate individuală.

Galeria „Arsenał” din Białystok este cea mai importantă galerie de artă din zona estică a Poloniei. Galeria promovează arta contemporană în cele mai diferite forme, prin expoziţii, programe educaţionale, conferinţe, întâlniri, ateliere etc. Galeria a devenit în ultimii ani una dintre cele mai active galerii de artă poloneze, preocupată de proiecte internaţionale şi de piaţa artistică a ţărilor din Europa Centrală şi de Est.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă