16.1 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportAtletismO lume zguduită. Vezi cum arăta Peninsula BALCANICĂ în anul 1913, în...

O lume zguduită. Vezi cum arăta Peninsula BALCANICĂ în anul 1913, în imagini color!

Anii 1912-1913 în istoria Peninsulei Balcanice sunt asociaţi cu războiul care a cuprins aproape întreg teritoriul său.

Primul război balcanic a izbucnit atunci când Bulgaria, Serbia, Grecia şi Muntenegru au format o alianţă împotriva Imperiului Otoman. În urma războiului, Imperiul Otoman a pierdut toate teritoriile din Peninsula Balcanică. În această perioadă, Albania şi-a câştigat independenţa.

Citeşte şi Sărăcie sau atac la decenţă? Cum arată o călătorie cu avioanele Air Koryo din COREEA DE NORD

În ciuda faptului că s-au numărat printre învingătorii din primul război balcanic, bulgarii au fost nemulţumiţi de modul în care a fost făcută împărţirea “prăzii” în Macedonia şi au provocat al doilea război balcanic, atacând foştii aliaţi: Serbia şi Grecia.

Cele două state au respins armata bulgară. După ce grecii au invadat Bulgaria, urmaţi de o intervenţie a armatei române, Bulgaria s-a prăbuşit.

Citeşte şi Incredibilele IMAGINI de poveste din urmă cu peste 100 de ani. Aşa arăta CHINA IMPERIALĂ!

Imperiul Otoman a profitat de ocazie pentru a recuceri Tracia Răsăriteană şi de a stabili graniţele vestice pe care le cunoaştem şi astăzi.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini cu un farmec incredibil care surprind partea frumoasă a unei regiuni îmbibate de o istorie milenară şi de tradiţiile care îi conferă o identitate unică în lume. Daţi click pe imagini pentru a le mări!

Cele mai citite

Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Eveniment cu totul deosebit în prima licitație din noul sezon al Casei A10 by Artmark. Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge...

Mari comici ai puliticii – Academia Catavencu

În ultima perioadă de timp, pe scena politicii noastre a urcat o nouă generație de politicieni – puliticienii! Așa cum lasă să se...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă