17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportAtletismFOTO fascinante: Aşa arăta COREEA atunci când era IMPERIU sau COLONIE JAPONEZĂ

FOTO fascinante: Aşa arăta COREEA atunci când era IMPERIU sau COLONIE JAPONEZĂ

Istoria zbuciumată dintre cele două Corei a atras, de-a lungul timpului, atenţia opiniei publice la nivel mondial, însă la fel de zbuciumată şi de fascinantă este şi istoria întregii peninsule care a fost, la un moment dat, un adevărat imperiu.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, Japonia a obligat Coreea să iasă din sfera de influenţă a Chinei prin câştigarea războiului sino-japonez.

Citeşte şi Sărăcie sau atac la decenţă? Cum arată o călătorie cu avioanele Air Koryo din COREEA DE NORD

După războiul cu China, Japonia s-a confruntat, militar, cu Rusia. Deşi Coreea nu a participat la război, conflictul s-a desfăşurat pe teritoriul corean şi a reprezentat o confruntare dintre două imperii.

În urma războaielor cu China şi Rusia, Japonia a câştigat controlul asupra Coreei, care a culminat cu anexarea acesteia la Imperiul Japonez.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini fascinante, realizate în Coreea, în perioada în care statul coreean se afla sub influenţa japoneză, aşa cum au fost pezentate şi pe site-ul re-actor.net.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna mai:

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...
Ultima oră
Pe aceeași temă