17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSalariul mediu nominal net din iunie 2007 a crescut cu 22,5% fata...

Salariul mediu nominal net din iunie 2007 a crescut cu 22,5% fata de iunie 2006

Castigul salarial mediu nominal brut pe economie a fost, in luna iunie, de 1.377 lei, in crestere cu 1,2 la suta fata de luna precedenta, informeaza Institutul National de Statistica (INS), consultat de Rompres.

Castigul salarial mediu nominal net realizat a fost de 1.023 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 11 lei (1,1 procente).

Cele mai mari venituri salariale medii nominale nete s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3.509 lei), iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (596 lei).

Comparativ cu mai 2007, cresterile castigului salarial mediu net in luna iunie 2007 fata de luna precedenta s-au datorat, in principal, acordarii de prime (inclusiv a primelor de vacanta), indexarilor, negocierilor salariale sau realizarilor de productii mai mari in industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii (18,5 la suta), sectorul de posta si telecomunicatii, silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe (10 la suta), curierat, administratie publica, activitati de asigurari si ale caselor de pensii, transporturi pe apa (6-8 la suta), informatica si cercetare-dezvoltare, tabacirea si finisarea pieilor, fabricarea produselor textile, edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti, agricultura, vanatoare si servicii anexe, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si fotografice, ceasornicarie, industria altor mijloace de transport, captarea, tratarea si distribitia apei, industria alimentara si a bauturilor, industria mijloacelor de transport rutier, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice (2-4 la suta).

Scaderile fata de luna precedenta ale castigului salarial mediu nominal net au fost determinate de acordarea de prime in luna mai sau de realizarea unei productii mai mici in industria metalurgica (14,9 la suta), extractia hidrocarburilor si servicii anexe, intermedieri financiare, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou (6-7 la suta), fabricarea produselor din tutun, activitati anexe si auxiliare de transport, activitati ale agentiilor de turism, transporturi terestre, transporturi prin conducte, industria miniera (2-4 la suta).

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 22,5 la suta.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Percheziții la două case de licitații. Există bănuieli că ar fi oferit lucrări de artă falsificate

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat percheziţii la două case de licitaţie din Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice și de fals....

Mihai Rotaru a luat o decizie dură după înfrângerea cu Poli Iași!

După seria de rezultate slabe din ultimele etape, finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a luat o decizie drastică, blocând salariile jucătorilor și ale staffului. Universitatea...

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...
Ultima oră
Pe aceeași temă