16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPierdem Mercedesul, asteptam Voestalpine

Pierdem Mercedesul, asteptam Voestalpine

Grupul german Daimler a ales Ungaria pentru noua fabrica Mercedes-Benz, unde va investi 800 de milioane de euro, dupa ce a sters de pe lista Romania si Polonia.

Alegerea Daimler pune sub semnul intrebarii proiectata megainvestitie de cinci miliarde euro a producatorului austriac de otel Voestalpine.
Surse din mediul de afaceri din Romania legau demararea investitiei austriece de concretizarea proiectului german la Timisoara, insa, sustin sursele citate, nu e inca totul ratat, pentru ca noul combinat ar putea fi localizat in zona Agigea a portului Constanta, in imediata apropiere a Canalului Dunare-Marea Neagra. Amplasarea viitoarei fabrici Mercedes la Kecskemét, un oras situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, langa Dunare, pare sa faciliteze transportul de otel din Constanta. Tot ieri, Executivul de la Bucuresti a discutat, in prima lectura, un proiect de lege care sa stimuleze investitiile straine si a decis sa reorganizeze, prin ordonanta de urgenta, Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), prin infiintarea Agentiei Romane de Investitii.

Tariceanu a aratat ca actul normativ vizeaza acordarea de facilitati si ajutoare de stat in mai multe sectoare, pentru mentinerea unui ritm inalt de investitii romane si straine. El a mai spus ca facilitatile incluse in ordonanta vor fi acordate investitiilor realizate in industria prelucratoare, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda, distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare, telecomunicatii si activitati de servicii informatice, activitati profesionale, stiintifice si tehnice, activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport. In plus, Guvernul a decis tot ieri ca reglementarile privind stimularea investitiilor sa fie promovate saptamana viitoare prin ordonanta de urgenta, si nu printr-un proiect de lege, pentru a permite aplicarea rapida a normelor.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă