23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialSINIAT: noi perspective pe piaţa de soluţii pe bază de gips-carton

SINIAT: noi perspective pe piaţa de soluţii pe bază de gips-carton

Divizia Gips-Carton aparţinând de Grupul Lafarge a fost achiziţionată de curând de Grupul ETEX din Belgia, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale de calitate şi soluţii pentru construcţii, având o cifra de afaceri de circa 2,3 miliarde euro. Compania a primit numele SINIAT România. Astăzi, la Clubul Hard Rock Café, Herăstrau, s-a desfăşurat conferinţa de presă a noii companii şi a fost susţinută de directorul său general, Marc- Andre FRITSCHE.

Au fost trecute în revistă realizările companiei din perioada în care a fost membră a Grupului Lafarge, activităţile curente, ca parte a Grupului ETEX, elementele de bază ale noii identităţi SINIAT, rezultate în urma rebranding-ului, precum şi planurile de viitor ale companiei.

Un nou logo

„Atunci când a fost să ne alegem numele companiei, am luat în consideraţie planurile şi strategiile noastre de viitor. Nu am vrut un nume descriptiv , care sa fie sugestiv pentru produsele şi soluţiile noastre actuale. Am vrut un nume scurt, curajos care să devină, odată cu trecerea timpului, expresia ambiţiei noastre – deschiderea de noi perspective. Noul nostru logo reflectă ideea de „deschidere a noilor perspective, a noului potenţial”. Ne-am inspirat pentru aceasta din cristalul de gips, care este foarte luminos, puternic şi clar”, a spus Marc- Andre FRITSCHE în cadrul conferinţei de presă.

Furnizor de sisteme şi soluţii

Este de remarcat că în cadrul Grupului ETEX, SINIAT este un furnizor global, de top, pentru soluţii de construcţii bazate pe gips-carton, care operează 43 de fabrici , în 13 tări din Europa şi America Latină, cu o cifră de afaceri de circa un miliard de euro, reprezentând circa 35 % din cifra de afaceri a ETEX Group.

SINIAT România deţine două unităţi de producţie. În fabrica din Bucureşti se produc circa 17 milioane m2 de plăci de gips-carton iar la Aghireşu, în apropierea Clujului, circa 50 KT tencuieli. Circa 35% din producţia fabricilor din România se exportă în diverse pieţe balcanice. Având parteneriate puternice cu distribuitorii şi dealerii de pe tot teritoriul României, compania estimează o cotă de piaţă de 24 % la plăcile de gips-carton, la sfârşitul anului 2012. „”Shaping the way people build” (revoluţionăm modul în care oamenii construiesc) indică ambiţia noastră de a fi lideri şi reflectă industria din care facem parte. Practic, noi vrem să obţinem statutul şi să fim respectaţi ca partener vital – pentru colaboratorii noştri, pentru clienţi, pentru industrie. Un partener egal şi indispensabil”, completează directorul general al SINIAT România. Acesta a atras atenţia asupra a două aspecte care caracterizează compania: personalul („angajaţi foarte motivaţi şi dedicaţi muncii în toate unităţile de producţie din România”) şi sustenabilitatea, parte integrantă a întregii politici a companiei SINIAT. Aceasta produce şi vinde produse şi servicii sustenabile, certificate ISO 9001 iar unităţile de producţie din România au certificarea ISO 14001.

Proiecte: o nouă investiţie

Pentru anul viitor, SINIAT România îşi propune să ajute partenerii şi clienţii să învingă criza. „Există toate cunoştinţele, toate mijloacele necesare şi determinarea de a face ca lucrurile să se întâmple aşa cum vrem noi. Crizele vin şi trec, dar noi trebuie să ne focalizăm pe continuarea afacerii, din ce în ce mai bine, spre beneficiul companiei, al partenerilor şi clienţilor”, spune Marc- Andre FRITSCHE.
Conform unor analize interne ale companiei, este de aşteptat ca piaţa de plăci gips-carton să aibă o creştere uşoară,de circa 5 % în 2013, faţă de 2012. În aceste condiţii, SINIAT România ţinteşte o cotă de piaţă de circa 27%.

Şi pentru că Siniat urmăreşte îndeaproape nevoile clienţilor şi are în vedere dezvoltarea de noi sisteme şi soluţii pentru îndeplinirea acestor nevoi, având în vedere şi posibilitate introducerii în fabricaţie a unor noi produse şi soluţii în unităţile de producţie din România, în viitorul apropiat ETEX Group are în plan realizarea unei noi investiţii pentru producţia de plăci gips-carton la Turceni. Investiţia se va derula, cel mai probabil, începând din primăvara anului 2013, pe durata a circa 2 ani.

Cele mai citite

Rompetrol atacă la CCR suprataxa de solidaritate

Compania Rompetrol solicitată statului și restituirea sumei de circa 580 de milioane de lei, plătită drept contribuție de solidaritate Rompetrol acuză de neconstituționalitate Ordonanța de...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă