17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialIrak a preselectat 46 de companii, inclusiv Romgaz, la o licitaţie pentru...

Irak a preselectat 46 de companii, inclusiv Romgaz, la o licitaţie pentru explorarea de hidrocarburi

Producătorul de gaze naturale Romgaz a fost acceptat de către guvernul irakian, alături de alte aproape 50 de companii, pentru a participa la o preselecţie internaţională privind lucrări de explorare a unor perimetre de petrol şi gaze, informează Mediafax.

Oficialii irakieni au transmis marţi decizia respectivă companiei Romgaz.

Potrivit surselor citate, o delegaţie a Romgaz se va afla duminică la Amann, Iordania, unde Ministerul irakian al Petrolului va susţine o prezentare pentru investitori.

Compania va participa, astfel, la a patra rundă de licitaţii organizată de statul irakian, pentru şapte câmpuri gazeifere şi cinci petrolifere. Licitaţia este programată pentru 25-26 ianuarie.

Ministerul Petrolului de la Bagdad a extins recent lista companiilor preselectate, cu şase noi potenţiali beneficiari, inclusiv Romgaz, numărul acestora urcând la 46.

Printre companiile respective se numără nume mari din industria mondială a petrolului şi gazelor, precum ExxonMobil (SUA), Gazprom (Rusia), CNOOC (China), BP (Marea Britanie), Eni (Italia) sau Total (Franţa). Din Europa Centrală şi de Est, la licitaţia organizată de statul irakian participă şi compania croată INA.

Compania Romgaz, controlată de stat, prin Ministerul Economiei, este unul dintre cei doi producători importanţi de gaze naturale din România, alături de OMV Petrom. Romgaz are operaţiuni, de asemenea, în Polonia şi Slovacia.

Cele mai citite

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....
Ultima oră
Pe aceeași temă