Executivul a informat FMI că menţine luna iunie ca termen maxim pentru finalizarea procedurilor pentru listarea companiei la bursă, mizând pe o ieşire rapidă a acesteia din insolvenţă.
“În luna februarie, Curtea de Apel a plasat din nou Hidroelectrica în insolvenţă, până la soluţionarea pretenţiilor legale formulate de distribuitorii de energie împotriva companiei. Ne menţinem angajamentul de a lansa o OPI (ofertă publică iniţială – n.r.) la Hidroelectrica, în conformitate cu criteriul de referinţă structural, de îndată ce compania iese din insolvenţă”, se arată în scrisoarea de intenţie obţinută de Mediafax. Documentul a fost semnat în luna martie şi transmis la Washington. În anexa scrisorii transmise FMI, termenul maxim pentru lansarea unei oferte publice iniţiale pentru 15% din acţiunile deţinute de stat la Hidroelectrica este menţinut ca sfârşit al lunii iunie.
Compania a reintrat în insolvenţă după ce, pe 25 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile formulate de traderii de energie Alpiq, Energy Holding şi EFT, dar şi de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu şi Direcţia Venituri Buget Local Sector 2 şi a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti. Remus Borza, proprietarul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat atunci că va folosi contestaţia în anulare în instanţă pentru a obţine ieşirea companiei din insolvenţă, însă doar după ce Curtea de Apel va prezenta motivarea hotărârii. Şi Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, a declarat că Ministerul Economiei va scoate “cât mai repede” Hidroelectrica din insolvenţă, fiind posibilă o cale extraordinară de atac, şi va restructura compania, prin renunţarea la investiţiile care nu contribuie la producţia de electricitate.
Statul a selectat la finalul lunii ianuarie un consorţiu de companii de brokeraj format din Raiffeisen Capital&Investment şi Morgan Stanley pentru intermedierea ofertei de listare a Hidroelectrica la BVB.