2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialFemeile de afaceri americane ignoră criza. Vezi cine face jocurile de zeci...

Femeile de afaceri americane ignoră criza. Vezi cine face jocurile de zeci de miliarde de dolari la New York

1. Mary Ann Tighe
Director executiv regional la New York pentru CB Richard Ellis Inc.

Faptul că sediul publisherului Condé Nast (deţinător al licenţelor „Vogue”, „The New Yorker” şi „Wired”) a ajuns în One World Trade Center (clădirea care se construieşte pe locul fostelor turnuri gemene din New York) a fost datoria lui Marry Ann Tighe. Broker al companiei de foarte mult timp, consilier a numeroase alte firme cu capital foarte mare, Tighe are experienţă în mutarea clienţilor mai ales în cartiere non-convenţionale, transformând faţa Manhattan-ului. Această tranzacţie a însemnat închirierea unei suprafeţe de un million de metri pătraţi contra sumei de 2 miliarde de dolari pentru o perioadă de 25 de ani.

Întreaga industrie a beneficiat de inteligenţa angajatei de 62 de ani de când a devenit prima femeie director a consiliului de administraţie a domeniului real estate din New York acum un an şi jumătate. Mary Ann Tighe a ocupat locul al treilea în clasamentul anului 2009.

2. Ruth Porat
Director financiar la Morgan Stanley (companie de servicii financiare)

Ruth Porat, alături de directorul executiv James Gorman, reprezintă imaginea companiei Morgan Stanley – unde lucrează încă din 1987 – fiind şi cea mai în vârstă femeie de pe Wall Street. Fostul consultant financiar, acum în vârstă de 53 de ani, ocupă a doua poziţie valorică în cadrul firmei, explicând analiştilor rezultatele şi viziunile acesteia. Ea are sarcina foarte dificilă de a convinge o bancă să înceteze recuperarea datoriilor după o perioadă aproape fatală companiei în 2008.

Deşi Morgan Stanley rămâne un nume foarte cunoscut în domeniul său de activitate, divizia sa de acţiuni nu e la fel de profitabilă ca unele ale competitorilor săi. Reflectând mediul fluctuant de pe Wall Street, preţul acţiunilor firmei a scăzut cu 23% de la 1 ianuarie 2010, ziua în care Ruth Porat a fost promovat ca director financiar. Ruth Stanley a ocupat locul 27 în topul din 2009.

3. Indra Nooyi
Preşedinte şi director executiv al PepsiCo

Indra Nooyi, aflată la preşedinţia celei de a doua cea mai mare companie de alimente şi băuturi din lume a realizat numeroase achiziţii. Profitul PepsiCo s-a majorat cu 33% anul trecut, ajungând la 57 de milioane de dolari, după ce compania a încheiat achiziţia a două cele mai mari fabrici de îmbuteliere ale sale.

Nooyi, acum în vârsta de 55 de ani, a cumpărat anul acesta cea mai mare afacere din domeniul alimentar din Rusia, Wimm-Bill-Dann. Achiziţia are rolul de a extinde compania în străinătate, unde sunt generate mai mult de 53% dintre veniturile sale.

În 2009, Nooyi a ocupat locul al patrulea al topului.

4. Patricia Harris
Prim-vicepreşedinte al Primăriei din New York
Preşedinte şi director executiv al Fundaţiei Familiei Bloomberg

Harris a fost mâna dreaptă a primarului Michael Bloomberg pentru foarte mult timp, iar acum consideră filantropia ca cea mai importantă trăsătură a acestuia. Pe lângă administrarea fondurilor Primăriei pentru creşterea economică a New York-ului, ea a fost numită şi în fruntea fundaţiei Bloomberg anul trecut.

Patricia Harris, acum în vârstă de 56 de ani, a ajutat la inaugurarea serviciului NYC, care a mobilizat mai mult de un million de voluntari pentru munca în comunitate începând cu 2009.

În anul 2009, Patricia Harris a ocupat locul al doilea.

5. Sallie Krawcheck
Preşedinte al departamentului pentru administrarea properităţii globale şi investiţiilor la Banca Americii

Sallie Krawcheck este cea mai influentă femeie de pe Wall Street şi, la 46 de ani, încheie deja doi ani de conducere a Bank of America.

Reputaţia lui Krawcheck pentru a pune interesul clienţilor şi a brokerilor înainte de orice a fost consolidată şi de angajarea a peste 200 de consultanţi financiari numai în primul trimestru al acestui an.

Femeia de afaceri a ocupat locul al cincilea în topul anului 2009.

Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Accident cumplit pe DN2 între un autoturism și o cisternă. Sunt trei morți, printre care și un copil

Trupurile neînsufleţite a trei persoane au fost găsite în autoturismul care a luat foc, joi, în a doua zi de Crăciun, pe drumul naţional...

Horoscop 27 decembrie 2024. Cum stau zodiile de Sfântul Ștefan

Horoscop 27 decembrie 2024. Previziuni detaliate pentru toate semnele zodiacale, evidențiind emoțiile, provocările și oportunitățile fiecăruia. De la dorința Berbecilor de a se răzvrăti,...
Ultima oră
Pe aceeași temă