16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCum este "atacată" România de către Eurocopter

Cum este „atacată” România de către Eurocopter

Tiger, AS365 N2 şi EC 135 sunt cele trei elicoptere care au rost prezentate în Romania de catre Eurocopter, liderul mondial al industriei de elicoptere. Compania şi-a expus cele mai moderne şi performante tehnologii pentru elicoptere civile şi militare la Expoziţia Internaţională de Tehnică Militară (EXPOMIL 2011).

„Eurocopter a pus bazele unei prezenţe solide în România, fiind permanent preocupat să ofere cele mai bune soluţii pentru a răspunde nevoilor partenerilor şi Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat Jean Louis Mascle, Director General Eurocopter România.

În cadrul EXPOMIL 2011, Eurocopter România a expus machete ale modelelor de elicoptere Tiger, AS365 N2 şi EC135, dotate cu echipamente şi tehnologii de ultimă oră, ce conferă acestor aeronave atât posibilitatea de a ajunge rapid în orice locaţie de intervenţie, cât şi eficienţă operaţională într-o gamă largă de operaţiuni. Aceste elicoptere sunt utilizate cu succes într-o arie extinsă de misiuni, cum este cazul celor de tip SAR (search & rescue), de recunoaştere şi supraveghere, de pază, de control al traficului ori a operaţiunilor de intervenţie.

Tiger vine în întâmpinarea noilor provocări ale societăţii contemporane, fiind în prezent cel mai modern elicopter de luptă existent la nivel internaţional. Construit pe o platformă suport care oferă flexibilitate în dispunerea şi folosirea armamentului, Tiger este livrat în mai multe versiuni: HAP (către armata franceză), UHT utilizată în operaţiuni de stingere a focului (către armata germană), ARH (Australian Army’s Armed Reconnaissance Helicopter, livrat către armata australiană) şi versiunea HAD (pentru Franţa şi Spania). Utilizat cu succes în operaţiuni desfăşurate într-o arie largă de regiuni ce includ, spre exemplu, teatrele de conflict din Afganistan, Tiger a demonstrat performanţe deosebite în materie de eficienţă şi disponibilitate.

AS365 N2 aparţine familiei de elicoptere Dauphin, dezvoltate de Eurocopter, binecunoscute pentru design-ul lor unic. Acest elicopter de talie medie şi-a dovedit performanţele în cadrul unei game foarte variate de misiuni, derulate în toate colţurile lumii. AS365 N2 a demonstrat operativitatea chiar şi în cele mai severe condiţii climatice, cum este cazul intervenţiilor la altitudini mari sau la temperaturi ridicate. Pentru a creşte uşurinţa manevrării sale de către echipaj şi a-i mări operativitatea chiar şi în cazul celor mai solicitante misiuni (inclusiv a celor de tip SAR) AS365 N2 este dotat cu rotorul de tip Fenestron (elice anticuplu încastrată) dezvoltat de Eurocopter, ce asigură o mai mare siguranţă în manevre şi un grad crescut de silenţiozitate.

EC135 este un elicopter cu două motoare ce combină cele mai noi tehnologii Eurocopter cu un design avansat, tranformându-l într-o aeronavă ideală pentru derularea de misiuni de intervenţie. În ultimii peste 10 ani, EC135 a fost varianta preferată de operatorii de transport civil la nivel internaţional. Familia de elicoptere EC135/ EC145 din portofoliul Eurocopter oferă cele mai performante tehnologii disponibile pentru aparatele din această clasă, fiind dotate cu un echipament perfect adaptat celor mai solicitante cerinţe generate de misiunile de suport obişnuite şi de operaţiunile speciale sau de intervenţie ale forţelor de Poliţie.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...
Ultima oră
Pe aceeași temă