-3 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăSpecialBarclays concediază în acest an 3.000 de angajaţi, acuzând legile mai dure...

Barclays concediază în acest an 3.000 de angajaţi, acuzând legile mai dure şi criza din zona euro

Grupul bancar britanic Barclays a anunţat marţi, odată cu rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, că disponibilizează în acest an circa 3.000 de angajaţi, din cauza legislaţiei şi reglementărilor mai dure din sistemul bancar şi impactului crizei datoriilor de stat asupra operaţiunilor, scrie Mediafax.

Profitul înainte de taxe al băncii pentru primul semestru a fost de 2,64 miliarde lire sterline, în scădere cu 33% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, dar peste media estimărilor analiştilor, de 2,4 miliarde lire, transmite Reuters.

Activitatea de tranzacţionare de obligaţiuni a înregistrat scăderi puternice la divizia de investiţii Barclays Capital, iar îmbunătăţirea semnificativă a costurilor legate de credite neperformante a fost eclipsată de o cheltuială suplimentară cu despăgubirea unor clienţi cărora banca le-a vândut în mod ilegal poliţe de asigurare.

Grupul notează, în raportările prezentate marţi, că situaţia dificilă de la Barclays Capital a continuat şi în luna iulie.

Profitul Barclays Capital a coborât în prima jumătate a anului cu 9%, iar veniturile au coborât cu 11%, la 6,26 miliarde lire. Performanţele înregistrate de divizia de investiţii sunt totuşi superioare celor raportate recent de competitorii Barclays, afectaţi la rândul lor de criza datoriilor de stat din zona euro.

Noul director general al grupului, Bob Diamond, americanul care a transformat în ultimii zece ani Barclays Capital într-o forţă pe piaţa obligaţunilor, a declarat că banca a concediat deja 1.400 de angajaţi în primul semestru, iar numărul acestora va creşte la 3.000 până la sfârşitul anului.

Barclays se alătură astfel unui grup de mari bănci multinaţionale care efectuează concedieri masive în acest an, precum HSBC, Goldman Sachs, Credit Suisse şi UBS.

Diamond vrea să reducă costurile anuale cu un miliard de lire şi consideră că poate creşte veniturile cu peste şase miliarde de lire pe an până în 2013 cu ajutorul unui plan de revitalizare a operaţiunilor.

Provizioanele constituite în primul semestru au coborât cu 41%, la 1,8 miliarde lire, însă Barclays a fost nevoită să aloce un miliard de lire pentru a acoperi compensaţiile clienţilor păgubiţi în dosarul poliţelor de asigurări comercializate ilegal de mai multe bănci britanice.

Cele mai citite

CSM București a trecut în stil de mare echipă de Krim Mercator Ljubljana cu 36-23

CSM București a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana cu scorul de 36-23 (17-8), sâmbătă, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'', în Grupa A a...

PNRR, investiții de 900 de milioane de euro

Proiectele vizează, în primul rând, gospodăriile vulnerabile energetic, dar și populația generală care va beneficia de sprijin pentru instalarea echipamentelor eficiente energetic Listele publicate de...

Bulgaria primește primele avioane F-16 noi. România va face poliție aeriană cu aparate second-hand

Jurnaliștii bulgari dau ca exemplu România, care gestionează mai bine proiectul de trecere a aviației occidentale spre aeronavele F-35 de ultimă generație Bulgaria marchează un...
Ultima oră
Pe aceeași temă