6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Topul ţărilor UE după violenţa la serviciu

Topul ţărilor UE după violenţa la serviciu

Ţările nordice raportează cele mai multe cazuri de violenţă la serviciu în spaţiul UE. Lista pericolelor cuprinde hărţuiri, acte de violenţă fizică şi psihică din partea şefilor sau a colegilor, agresivitate verbală sau ameninţări la adresa integrităţii corporale.

 

După numărul ameninţărilor cu bătaia, Olanda şi Finlanda sunt cele mai periculoase medii de lucru din Europa, potrivit Eurofound, cu 12% dintre angajaţi menţionând că au trecut prin astfel de situaţii. Urmează Marea Britanie (11%) şi Suedia (9%), la mare distanţă de România (3%).

Cele mai multe acte de violenţă fizică au fost raportate în Olanda (10%), Franţa (9%), Marea Britanie (9%) şi Irlanda (8%). Cu doar 4% cazuri, România se situează sub media UE, de 5,5%.

După cazurile de violenţă psihică şi hărţuire, Finlanda conduce detaşat, cu 17%, urmată de Luxemburg (13%) şi Olanda (12%). Situaţia României este puţin sub media europeană de 5%.

„Cifrele trebuie interpretate cu precauţie. Ele ascund şi diferenţe culturale de interpretare a violenţei”, se arată în raport.

Cu alte cuvinte, nordicii s-ar putea să fie mai sensibili cu gesturile colegilor şi să raporteze mai multe acte de violenţă decât ceilalţi. În acelaşi timp, angajaţii din sudul Europei s-ar putea să aibă reţineri în a declara toate situaţiile neplăcute prin care au trecut.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...

Creștere de 28%: Fondurile de pensii private au depășit pragul de 155 miliarde de lei

Politica investițională a fondurilor de pensii private rămâne concentrată pe piața financiară locală Fondurile de pensii private din România au înregistrat o creștere semnificativă a...

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă