Zbor deasupra unui cuib de hoți: PSD | OPINIE

de Mălin Bot , 15 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 09:38, 15 decembrie 2016
Zbor deasupra unui cuib de hoți: PSD | OPINIE

Se vede din avion ce ”valori” va promova PSD, după ce își validează majoritatea în Parlament și obține dreptul de a face guvernul. Insistența iresponsabilă cu care Liviu Dragnea, un infractor cu cazier, cere să fie numit prim-ministru spune totul. Avem în față un partid "cuib de hoți" care ar umple toate instituțiile cu condamnați penal și nu numai.


Nu credeam că, dacă va avea o nouă majoritate, Liviu Dragnea va fi atât de lipsit de inteligență, dar și iresponsabil, încât să insiste să ocupe funcția de șef al guvernului. Asta cu atât mai mult cu cât președintele condamnat al PSD mai are un dosar pe rol. Am putea să ne trezim cu un prim-ministru care încasează pe funcție o sentință cu executare.


Românii sunt obișnuiți cu toți șmecherii din politică, dar cum va arăta România în lumea întreagă atunci când e luat pe sus de Poliție ditamai șeful Guvernului României, direct  din Palatul Victoria, pentru a fi depus la penitenciar în vederea executării pedepsei?


Înțelegeți ce nebunie monstruoasă insistă Dragnea să facă?

Pretenția unui infractor să conducă Guvernul României este stupefiantă și prin efectele interne pe care le poate produce, dacă este satisfăcută.


Președintele Klaus Iohannis pur și simplu nu are dreptul să accepte numirea acestui infractor pentru funcția de prim-ministru. Dacă o face deschide calea către un fenomen extrem de periculos.


Nu e vorba aici numai de penalul Dragnea, e vorba de toți corupții condamnați din România care s-au încolonat pentru a ocupa iar funcții publice, cu gândul la cum mai pot ei să paraziteze statul și să încalece Justiția pentru a-și stopa dosarele.


Dacă Iohannis acceptă să numească un infractor pe cea mai înaltă funcție guvernamentală, înseamnă că orice borfaș din România poate emite pretenția să ocupe orice altă funcție publică.


Dacă acceptăm, ca societate, să avem un prim-ministru penal, nu mai putem obiecta nici atunci când un infractor e pus director de școală, manager de spital, sef la protecția consumatorilor sau în orice altă funcție dintr-o instituție guvernamentală.


Faptul că Liviu Dragnea insistă tot mai nervos să ocupe această funcție, denotă că omul chiar vrea să fie un tartor de infractori determinat să paraziteze statul cu toți penalii.


Asta ne-ar aduce, în scurt timp, în situația unui stat la fel de vulnerabil cum a fost Ucraina, într-un context internațional foarte complicat, cu un despot la Moscova care deja uneltește tot felul de strategii pentru a destabiliza România.


PSD are votul a aproape 46 la sută dintre alegătorii care s-au prezentat la vot și au exprimat o opțiune validă. Are primul drept să numească un prim-ministru și să facă guvernul, dar nu are pentru asta dreptul politic sau moral să insiste cu numirea lui Liviu Dragnea, un condamnat.


Asta pentru că Liviu Dragnea nu și-a asumat clar, de la începerea campaniei electorale, faptul că el este prim-ministrul cu care PSD va insista dacă va câștiga alegerile. Ba chiar a refuzat să precizeze onest cine e propunerea PSD. Alegătorii nu au votat pentru ca el, un infractor, să fie musai pus prim-ministru au votat un partid și un program pe care nu scria că vine la pachet cu un penal.


Dacă Dragnea spunea onest, de la bun început, că el e unica variantă a PSD pentru șefia Guvernului este foarte posibil ca rezultatul votului să fi fost cu totul altul. Este posibil să fi avut și o altă rată de prezență la vot, un element important în calculul majorității.

Așadar, indiferent de ce decide Curtea Constituțională, dacă Avocatul Poporului Victor Ciorbea o sesizează, președintele Klaus Iohanis are suficiente alte motive importante ca să nu permită abominațiunea pe care o pretinde infractorul Dragnea.


Prins cu dezbaterea grozăviei pe care o forțează baronul de Teleorman matamorfozat în tartore național al penalilor, nu am acordat suficientă atenție unei alte știri la fel de importantă, pe care televiziunile au împachetat-o într-un ambalaj frivol din pricina aspectului lasciv al persoanei în discuție.


Televiziunile ne-au prezentat ”cea mai sexy” deputată din noul parlament, dar nu imaginea deșănțată a persoanei în cauză e adevăratul subiect de discuție.


Subiectul din spatele decolteelor triviale și a frumuseții inculte care se etalează lasciv este faptul că PSD bagă în Parlament o tabula rasa, o persoană fără nicio pregătire, fără niciun merit, fără nicio calitate care ar putea justifica ocuparea unei funcții publice.


E vorba de un nepotism în cea mai crasă și jenantă formă. Fata unui patron plin de bani, incapabilă să ocupe un post în orice alt loc decât la ”firma lu` tata” a ajuns parlamentar PSD, fiind nepoată a primarului din Voluntari Florentin Pandele.


O altă oroare morală care transmite un mesaj înfiorător tuturor tinerilor din România:

”Nu contează cât învățați, nu contează cât munciți, nu contează ce valori vă asumați, cât timp nu sunteți pila cuiva. Pilele și rudele contează mai mult decât orice calitate în țara pe care noi, PSD, o controlăm!”


Așadar, se vede din avion, dacă zbori deasupra acestui cuib de penali numit PSD, că riscăm în următorii ani parazitarea statului și cu tot felul de persoane angajate pe nepotisme. Asta este România pe care o propune Liviu Dragnea lui Klaus Iohannis, împreună cu cererea de numire a lui pentru funcția de prim-ministru.  


O cerere pe care președintele României trebuie să o respingă cât mai vocal și clar.
 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

Comentarii

 • nic

  03 aprilie 2017 11:44

  Multumiri domnului Dacian Ciolos fost prim ministru pentru prorogarea art.11 din L165 per 2013 in conformitate cu OUG nr.98 din 15.12.2016 termenul fiind amanat pe data de 01.01.2018.Cu toate acestea, slabe sperante ca primariile se vor incadra in acest termen, deoarece ar pierde in mare parte obiectiul miuncii.Poate fi o solutie, daca s-ar pune problema restructurarii personalului din primarii care nu-si onoreaza munca,functia pentru finalizarea procesului de restituire in conformitate cu L1652013.Din pacate in ROMANIA se merge cu frana trasa, mai scapa uneori fortati de U.E.Cand devenim si noi romanii responsabili morali pentru bunul mers al tarii noastre. CAND!

  raspunde comentariului
 • nic

  17 decembrie 2016 11:18

  Domnului,Prim Ministru,Situatia retrocedarii terenurilor in conf. cu legea L 1652013 cu termenul de prorogare 01.01.2017 trebuie luat din nou in calcul, pentru ca restituirea terenurilor, a proprietatilor nu este in conformitate cu ceea ce primariile judetele au raportat,, ca retocedarile au fost realizate in proportie de 98????O minciuna enorma , reprezentatii guvernului prin autoritatea pe care o are nu a verificat, daca ceea ce s-a raportat este si adevarat.Consider ca in conformitate cu constitutia Romaniei, daca dupa 26. de ani in contextul acestei legii si nu numai nepunerea in posesie incalca constitutional dreptul de proprietate.Este absolut necesar ca termenul de prorogare de 01.01.2017 in contextul art.6 din L 1652013 sa fie din nou amanat pentru o noua data de 10.01.2018.In caz contrar ROMANIA va fi sufocata de mii si mii de procese interne si externe la CEDO.Cu respect,N.F.

  raspunde comentariului
 • nic

  17 decembrie 2016 10:54

  O MARE MINCIUNA CA RESTITUIREA TERENURILOR IN CONFORMITATE CU L165.2013 CU TERMENUL DE FINALIZARE PROROGAT 01 IANUARIE 2017 A FOST FINALIZAT IN PROPORTIE DE 98.PRIMARIILE AU RAPORTAT FALS ACESTE RESTITUIRI IN ASA FEL CA TERENURILE CARE VOIT NU AU FOST RETROCEDATE SA INTRE IN PROPRIETATEA COMUNELOR,ORASELOR ETC.O NOUA CONFISCARE A PROPRIETATILOR, O MARE MINCIUNA NATIONALA VEHICULATA SI NEVERIFICATA IN STIL BOLSEVIC.PRIMARII AU DEVENIT VATAFII COMUNELOR ORASELOR PE CARE LE PASTORESC.EI NU TIN CONT DE NICIO LEGE, EI FAC LEGEA SI SE LAUDA CU ACEASTA PUTERE PE CARE O AU.UN RASPUNS STUPEFIANT AL UNUI REPREZENTAT LA UNEI PRIMARII,,NOI FACEM LEGEA"UNDE AM AJUNS DIN ACEST PUNCT DE VEDERE ESTE O RUSINE NATIONALA.CONSTITUTIA ROMANIEI IN ACEST CAZ NU-MI GARANTEAZA DREPTUL DE PROPRIETATE SI MA INTREB IN CE STAT DEMOCRATIC TRAIESC,DACA DUPA 26 DE ANI REPREZENATNTII STATULUI IMI INCALCA ACEST DREPT.

  raspunde comentariului
 • ionel

  16 decembrie 2016 18:18

  poate imi spune si mie cineva , dupa ce criterii a intrat alde ALDE in Parlament ? stie lumea care a pus stampila pe acest alde , ce oameni compun partidul ? daca stie , ce ne mai miram ! daca nu stie cu atat mai rau ! oricum am da-o , imi pare rau s-o spun dar astia suntem ! unii au preferat sa stea acasa , e alegerea lor . cei mai multi , insa , au votat coruptia si asta e !

  raspunde comentariului
 • leena bandor

  16 decembrie 2016 18:02

  Nici nu am avut rabdare sa citesc tot articolul imi cer scuze , pt ca e a nu stiu cata oara cand o mana de oameni se lupta cu morile de vant . N-as putea spune ca mi-am pierdut speranta , dar pot spune ca m-aqm convins ca lumea asa vrea . Ii place asa . Nu e dereanjata de coruptie , de nereguli , smecherii , nepotisme s.a. Lumea chiar incurajeaza asa ceva . Lumea a uitat tragedia de la Colectiv sau mai degraba atunci , dupa tragedie a fost un val imens de unire si compasiune cu ceea ce s-a intamplat . Vreau sa remarc aici calitatea aceasta a romanilor de a fi uniti in momente foarte grele . E ceva minunat in caracteristica poporului nostru . Dar asta n-are legatura cu corectitudinea . Poti sa fii generos dar in acelasi timp smecher .

  raspunde comentariului
 • leena bandor

  16 decembrie 2016 18:02

  Nici nu am avut rabdare sa citesc tot articolul imi cer scuze , pt ca e a nu stiu cata oara cand o mana de oameni se lupta cu morile de vant . N-as putea spune ca mi-am pierdut speranta , dar pot spune ca m-aqm convins ca lumea asa vrea . Ii place asa . Nu e dereanjata de coruptie , de nereguli , smecherii , nepotisme s.a. Lumea chiar incurajeaza asa ceva . Lumea a uitat tragedia de la Colectiv sau mai degraba atunci , dupa tragedie a fost un val imens de unire si compasiune cu ceea ce s-a intamplat . Vreau sa remarc aici calitatea aceasta a romanilor de a fi uniti in momente foarte grele . E ceva minunat in caracteristica poporului nostru . Dar asta n-are legatura cu corectitudinea . Poti sa fii generos dar in acelasi timp smecher .

  raspunde comentariului
 • Yon Ylycesku,tatuku borfasilor rumenos

  16 decembrie 2016 15:17

  Nesimtirea e mare, insa stand stramb si judecand drept Presedintele a avut de doua ori mai multe voturi 6 milioane decat cele 2 amarate de partyde pesede si aldi 3 milioane impreuna, dar DEMONcratia oriignara din Ro se cladeste cu teroristii si minerii inca din 1990.

  raspunde comentariului
 • NN

  15 decembrie 2016 16:20

  Singurul lucru cu care nu sunt de acord in nici un fel este ca daca Dragnea ar fi spus ca el doreste sa fie prim ministru poprul ar fi votat altfel. Eu cred aici nu e vorba de nici un Dragnea sau altcineva. Putea sa aiba si 10 condamnari. Romanii nu u treaba cu logica si cu bunul simt. S-a demonstrat so se demonstreaza. Nu e vina lor ca au ajuns in asa hal dar asta e realitatea.

  raspunde comentariului
 • Cristian Drăghici

  15 decembrie 2016 13:50

  Grozav articol! Bravo!

  raspunde comentariului
 • CITITOR ROMANIA LIBERA

  15 decembrie 2016 10:18

  FELICITARI PENTRU ARTICOL, DOMNULE MALIN BOT ! Consider ca postul B1, unde ati lucrat, s-a METAMORFOZAT intr-o clona a celor doua HAZ-NALE -A3 SI ROMANIA TV !PSLA ORA ACTUALA CEI MAI BUNI ZIARISTI SUNT LA ROMANIA LIBERA !

  raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  15 decembrie 2016 10:18

  Este o.k., ceea ce afirmati Dvs., Dle Bot ! DAR, este inutil, acum ! Cretinii au votat, dar de "tras ponoaselele", o sa le trgem TOTI !

  raspunde comentariului
  • Andrei P

   15 decembrie 2016 10:55

   E bine ca ai pe buze ce ai si in suflet ura, ura, ura. Ce-ar fi sa scapam de bosorogii cretini dandu-le cate un brinci prietenesc in fata tramvaiului sau a metroului? Prietene, daca ai noroc, o sa ajungi si tu un bosorog. Mai vorbim atunci, iti garantez, te astept.Un bosorog cretin.

   raspunde comentariului
 • "Goebbels_Molotov"

  15 decembrie 2016 10:05

  CACARTIANU FALIMENT ROMÂNIA LIBERĂ! , ZDREAN-TA BOLSEVICO-KGB-ista-SS-ista si sluga ABJECTA a puscariasilor securisti de la cele doua HA-ZNALE a Varanului si lui Guitza-Ghitza si HITLER ajuns la putere tot prin VOTUL POPORULUI ! Ce sa mai vorbesc de STALIN ?!PS PUTI DE LA O POSTA A TORTIONAR DIN CLANUL VISINESCU SI FICIORU !

  raspunde comentariului
  • Bancul cu sânii: SÂ NI PUPI ÎN MĂTĂRÂNGI!

   15 decembrie 2016 16:02

   De-te dreac' de exbăsist! PSD 221 mandate!

   raspunde comentariului
   • "STALIN" de "HAZ-NAUA 3

    15 decembrie 2016 18:24

    Repet, Le-pra bolsevico-KGb-ista, si HITLER a ajuns la putere cu votul poporului german !Io zic ca cele 221mandate valoreaza un "CACAO " "marca" "PROFESOR" FELIX MOTANU-VARANU !

    raspunde comentariului
 • CACARTIANU FALIMENT ROMÂNIA LIBERĂ!

  15 decembrie 2016 9:37

  Malin Bot esti dibitoc!VOI NICI ACUM NU ATI INTELES CA DRAGNEA NU VREA SA FIE PRIM-MINISTRU!?DRAGNEA, PONTA SI BASESCU FAC MISTO DE VOI PROSTALAILOR!FAC MISTO SI DE PROSTANACUL DE LA COTROCENI!

  raspunde comentariului
 • lmihai

  15 decembrie 2016 8:06

  "Alegătorii nu au votat pentru ca el, un infractor, să fie musai pus prim-ministru au votat un partid și un program pe care nu scria că vine la pachet cu un penal."D-le Bot sa stiti ca alegatorilor chiar nu le-a pasat ca voteaza un penal, pt parlament , ori pt fctia de prim ministru.Doar daca luati fiecare lista a PSD-ului veti gasi cel putin 4-5 anchetati penali, deja condamnati cu suspendare, persoane are nu au facut nimic nobil pt societate si comunitatea din care provin...niste arivisti jegosi!

  raspunde comentariului
 • vasilica

  14 decembrie 2016 17:11

  Stimate domn,un partid putea sa obtina si 90 voturi pentru daca el ,partidul ala,nu este ingratia dv degeaba! Si apropo sant convins ca stiti situatia alegerilor din Timis! Si mai stiti ca ICarpaci e liber sa cumpere in continuare cladiri din centru orasului ! Bine,nu numai cladiri ci si oamenii aferentipoliticieni,juristi,ziaristi etcx

  raspunde comentariului
 • Matei

  14 decembrie 2016 16:48

  Lumea întreaga este în mișcgare. Și mulți se grăbesc să creadă într-o guvernare pesedistă de patru ani. Păi , deja promisiunile făcute naivilor nu pot fi onorate, fiindcă nu prea sunt bani. Urmează o creștere a prețului petrolului, ba chiar o reașezare a relațiilor între cei mari. Doamne , ce complicat va fi să te ții de promisiuni!

  raspunde comentariului
 • Locul Potrivit

  14 decembrie 2016 16:07

  Eutzitarile si taraganarile tribunalelor au facut ca acest bulibasa de borfasi Dr. Agnea sa fie din nou in Parlament in loc sa-si ispaseasca pedeapsa in puscarie.Ma refer la TELDRUM si la felul cum si-a acaparat terenul de 10 hectare si si-a " finantat vila de 1000 metrii patrati.Alaturi de el ar trebui sa fie deja incarcerati Ponta, Tarficeanu si Nastase, Ghita si Sova, Andronescu si Firea.

  raspunde comentariului
 • Manele cu ... Liviu

  14 decembrie 2016 16:02

  Mai galbejitule, ce nu ti-e clar, nu vezi ca poporu' a votat cu dom' Liviu Pustiu' lu' bulibasa nea nelu', ce naiba, unde ati pomenit voi manele ... in germana ?!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design