Sondaj Gallup: România este în topul celor mai religioase țări ale lumii

de Mihai Diac , 19 iulie 2017 - stire actualizata la ora 19:37, 19 iulie 2017
Foto: Arhivă

România ar fi în topul celor mai religioase țări ale lumii, relevă un sondaj realizat de Gallup International la sfârșitul anului 2016, informează Digi 24.

La acest sondaj, respondenţii au fost întrebați și dacă sunt sau nu persoane religioase. Potrivit studiului publicat recent, mai bine de jumătate din populația planetei se declară religioasă. Din România, 89 la sută dintre cetățeni s-au declarat relioși și doar trei la sută s-au declarat atei.

Studiul, la care au participat 66.000 de persoane din 68 de țări, arată că 62% dintre respondenți se consideră religioși, 25% nu se consideră religioși și 9% spun că sunt atei. Potrivit Gallup, 74% din populația planetei crede că avem suflet, 71% dintre pământeni cred în Dumnezeu și 56% cred în Rai în timp ce 54% cred în viața de după moarte și puțin sub jumătate(49%) în existența iadului.

Thailanda este cea mai religioasă țară, aproape întreaga populație (98%) declarându-se religioasă. Alături de Thailanda, țările care se remarcă ca fiind cele mai religioase sunt Nigeria (97%), Kosovo, India, Ghana, Coasta de Fildeș, Papua Noua Guinee (toate cu 94%), Fiji (92%), Armenia (92%) și Filipine (90%). România ocupă și ea un loc fruntaș în top, 89% dintre români spunând că sunt religioși.

China este țara cel mai puțin religioasă - 7 din 10 chinezi spun că sunt atei (67%), de peste două ori procentul găsit în orice altă țară. 23% dintre chinezi se definesc ca non-religioși și doar 9% dintre aceștia se declară persoane religioase.

După China, printre țările cel mai puțin religioase regăsim Suedia, Cehia și Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sunt atei sau non-religioși (18% și 55% în Suedia, 25% și 47% în Cehia, 11 % Și 58% în Regatul Unit). În România doar 3% dintre cetățeni se declară atei, în timp ce 6% au răspuns că nu sunt religioși.

Comentarii

 • Lorica

  29 august 2017 15:15

  Ma intreb, cit de morali suntem ?Sunteti de acord cu obligativitatea cursurilor de Morala pentru cei care ne conduc ?

  raspunde comentariului
 • adrian

  20 iulie 2017 7:03

  Dacăvvrețisa vedeți dimensiunea religioasa, mergeții intr-o duminica la biserica.

  raspunde comentariului
 • America este.Si bine face.Sper sa nu dispara crestinismul preferat de multi americani.

  19 iulie 2017 22:34
 • Virgil Ciuca

  19 iulie 2017 21:51

  Imbecilizarea religioasa a poporului roman - actiune regizata de peste hotare - a fost un obiectiv major al "Marilor Putori Financiare" care au si pus la cale lovitura de stat din decembrie 1989 in urma careia Romania fost transformata in COLONIE - si cu ajutoru BOR nu numai a unui grup de fosti si actuali generali ai "fostei armate romane" si a "fostelor servicii secrete" care practicau politia politica si nu erau preocupati de apararea ROMANIEI SI A LEGILOR TARII!ACTIUNILE DE IMBECILIZARE RELIGIOASA A POPORULUI ROMAN TREBUIE SA FIE TRATATE CA ACTIUNI DE TRADARE DE TARA SI NEAM! IAR BOR TREBUIE SA SE SUPUNA TOTAL SI NECONDITIONAT LEGILOR ROMANIEI - STAT LAIC PRIN CONSTITUTIE SI SITEM SOCIAL - IN CAZ CONTRAR TREBUIE SA FIE SCOS IREVOCABIL "IN AFARA LEGII"Virgil CiucaBucuresti19 iulie 2017

  raspunde comentariului
  • Generalizezi,iar astfel de lucruri s-ar putea intampla cu sau fara biserica.Prostia imbecilizeaza,nu religia.

   19 iulie 2017 22:38

   .

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design