11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAtletismLista crimelor comise de Hitler a fost declasificată. ONU îl pusese sub...

Lista crimelor comise de Hitler a fost declasificată. ONU îl pusese sub acuzare cu o lună înainte să se sinucidă

Cu o lună înainte de moartea sa, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare de ONU, care a aprobat cel puţin şapte capete de acuzare diferite împotriva lui, informează ziarul britanic The Independent citat de Mediafax.

Contrar ipotezelor care se vehiculează de atâta vreme, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare şi considerat criminal de război de către aliați, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, chiar înainte de moartea sa. 

O nouă carte, intitulată ”Drepturile Umane după Hitler”, semnată de academicianul britanic Dan Plesch, susţine că Hitler a fost înscris în prima listă cu criminali de război concepută de Comisia pentru Crime de Război, din cadrul ONU, în luna decembrie 1944.

În luna precedentă, comisia – care şi-a început munca în 1943, înainte de a se stabili formal în cadrul ONU în 1945 – a stabilit că Hitler poate fi considerat responsabil pentru actele naziştilor din ţările ocupate, potrivit cărţii menţionate mai sus.

În martie 1945 – o lună înainte de moartea lui Hitler – comisia a aprobat cel puţin şapte puneri sub acuzare distincte împotriva lui pentru crime de război.

Un documentat datat în 15 decembrie 1944, prezentat comisiei de către Cehoslovacia, îl acuză pe Hitle şi alţi cinci membri ai guvernului său, inclusiv pe adjunctul său Rudolf Hess şi Heinrich Himmler, unul dintre naziştii responsabili de Holocaust, de crime – inclusiv de ”terorism şi masacre sistematice”.

Cartea lui Plesch arată, de asemenea, că Puterile Aliate cunoşteau scala Holocaustului cu doi ani şi jumătate mai devreme decât se crede în prezent.

Potrivit cărţii, documente certificate legal, transcrieri guvernamentale şi interviuri cu victimele torturilor ”dovedesc fără nicio îndoială” că Statele Unite şi Marea Britanie ştiau despre lagărele de exterminare ale lui Hitler în primii ani ai celui de-al doilea război Mondial. 

Plesch afirmă că ambele guverne ştiau de existenţa lor, dar nu au făcut aproape nimic pentru a opri crimele în masă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă