Cucoșu' nu trezești moldovianca, moldovianca trezești cucoșu'

de Pavel Lucescu , 14 iunie 2015 - stire actualizata la ora 06:38, 14 iunie 2015

Dacă vrei să nu treci neobservat și să ai „garanția ochilor beliți” poți procura un tricou, un hanorac sau o șapcă de pe un site care vinde „haini cu mesaji moldovinești”.

Mesajele sunt fie traduceri sau adaptări în „moldovenească” a unor cuvinte și expresii în engleză, de genul „OMG”, „lol”, „whatever” sau „hot girl”, fie originale, inventate de ei.

„Produsili UăiUăi cu mesaji moldovinești sunt faini di dat cadou ș numa' buni ca sî ti fuduliești cî ești moldovian”, anunță proprietarii site-ului. Nu știm cât de profitabilă e afacerea, dar site-ul a devenit deja foarte popular având aproape 50 de mii de fani.

„UăiUăi iești probabil șia mai popularî ș iubitî marcă di haini cu mesaji moldovinești apărutî în 2013.

Toati modelili di tricouri, hanoraci ș șepci au garanția ochilor beliț - n-ai cum sî treși neobservat purtând UăiUăi.”

Comentarii

 • Giman Mihai

  12 decembrie 2016 22:41

  In primul si in primul rand invit onorata asistenta a acelui site "si ni pupi in *** pe toate puicutali si pi tati cucosaii di Moldova.In a doilea rand, acum moldovenii nu mai vorbesc moldovinesti aproape nici acasa la ei, pentru ca avand copii in tarile unde traiesc, sant obligati sa vorbeasca in limba respectiva ca sa se inteleagi cu copii proprii, ei fiind la gradinite, scoli etc. undi si vorbesi numa in inglis, frantuzasti, ghermansca, spanioli, portughezi, italiani, s.a.m.d3. Parafrazandul pe Dl. Cristian de la RL., intr-o singura scara de bloc dintr-un bloc din Moldova gasesti mai multe femei frumoase decat printre partea feminina din cei 50.000 fani ai site-ului.4. Si ca sa mai stiti un lucru, casatoriti-va cu o Moldoveanca numai dintr-un singur motiv real Moldovencele fac cele mai bune si gustoase parastase. Cand t-a faci o moldoveanci nisti galusti di sac cu crupi invaliti in frunzi di curechi, certi la sparhat, sau infundati, ti lingi pi degiti pani la borta curului.

  raspunde comentariului
 • Simedru

  08 mai 2016 14:32

  Engleza, limba sclavilor, "dulcea limba moldoveneasca", limba "pupatorilor de oase", deci, "a fraierilor, escrocilor in sutane"!

  raspunde comentariului
 • Contribuabil

  13 aprilie 2016 18:26

  Luigi!!!Atentie la limba Româna!!Te-ai prins?

  raspunde comentariului
 • gigel

  13 decembrie 2015 17:30

  Ce *****' se intimpla, de la o vreme se cearta ardelenii cei destepti, care au descoperit gaura la covrig si la makaroana, si au fost si primii aliati ai sovieticilor in pcr, cu oltenii cei prosti, care prin complotul lui ceaska le-au ,,suflat'' crema si cireasa, pina cind asztalos si tho-kesh, cu baietelul lui new-lander le-au tras-o inmiit si au re-luat friiele partidului, si ale hotiei, spre slava coloneilor de la ka-reetas, cu guristul ,,al lu' *** negru'' in rol de patriot, ca tiganul patriot al regatenilor era mai alb, dar avea limba **** ...

  raspunde comentariului
 • https://www.youtube.com/watch?v=_QzGPzvYb3Y

  14 iunie 2015 16:45

  "Pavele, Pavele, și facuși cu Marioara, brie, Pavele, Pavele? ...vriei sa-i fași burta ca oala, Pavele, Pavele?" ...ai pus puoza cu muolduovianca aiasta 'ici-'șa, la articol, ca sî li triezăști cucoșelu' la riegățăni? Oricum ei VOR sî aniexiezî Riepublica Muolduova, indifierient di vuoința muolduovienilor di acuol', cu uo astfiel di puozî uo sî li triezăști riegățănilor tuciurii huormuonali duorința sî li aniexiezî pi toati muolduovienșili dîntrî Pruty șî Dniestr, șî-i bagi în cuonflict meletar cu Majka Ruosiia a lu' Putin... Mai alies cî urmașii riegățăni ai kumanilor sunt IDIENTICI-ȘÎ-LA-FIEL cu gagautzî dîn Bassarabia...

  raspunde comentariului
 • @ Dumitru

  14 iunie 2015 16:11

  Ăsta-i "banc"? ...compus de regățenii dăștepți? ...HAHAHAHAHAHAHAHA! Ti chiși pi tini di râs, regățene, dar nu fiindcă ar semăna măcar un pic a banc, ci pentru câtă prostie transpare din text! Nici nu semănă a banc! ...un banc adevărat trebuie să aibă logică și coerență, și măcar un dram de realitate, al tău e doar o înșiruire de idioțenii și n-are nimic în afară de vulgaritate regățenească șovină. În plus, cred că l-ai compus din două bancuri diferite, ce le-ai învățat pe-după-ureche... Dacă ai să citești articolul pus ieri în "Rl" "Portretul românului interbelic după forma craniului și IQ. Ce s-a descoperit după 7 ani de cercetări", ai să constați - dacă ești în stare să pricepi un text, lucru de care nu-s chiar sigur - că OLTENII TĂI SUNT CEI MAI PROȘTI OAMENI DIN LUME... ...iar rezultatele au fost date DUPĂ CERCETĂRI ȘTIINȚIFICE PE PARCURSUL ANILOR 1937-1941 pe 140000 de subiecți umani, nu după-ureche, cum e moda uzuală la voi la regățeni! ...ai înțeles, regățene? De altfel, se cunoștea problema de mult timp, că de-aia există povestea cu căruța cu proști răsturnată la Karakăl, lângă Deveselu! Acum, amerlocii instalează rachete sol-aer la Deveselu, fiindcă acolo pot utiliza prostia explozivă oltenească, necesară pentru propulsia rachetelor! Că - de data asta îți spun un banc, nu e concluzie științifică după 5 ani de cercetări - se mai cunoaște că dacă creierul din capul olteanului ar fi dinamită, i-ar ajunge juvetelui cât să strănute o singură dată...

  raspunde comentariului
 • Dumitru

  14 iunie 2015 9:13

  Cica se cearta oltenii cu ardelenii. Oltenii repede vin si pun o pancarta pe Fagaras, spre Ardeal Sa ne sugeti p...la. Ardelenii stau, se gandesc, se gandesc, se gandesc, si dupa mult timp pun si ei o pancarta Si noi pe voi.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design