43 î.Hr. Este asasinat Marcus Tullius Cicero.
1598. S-a născut Gian Lorenzo Bernini, unul dintre cei mai mari artiști ai barocului, cunoscut mai ales ca sculptor, deși a avut lucrări semnificative și în domeniul architecturii, picturii și poeziei.
1732. A fost inaugurată Opera Regală la Covent Garden, în Londra.
1786. S-a născut Maria Walewska, contesă de Ornano și iubită a lui Napoleon I.
1834. Corabia Mariţa, încărcată cu 300 kilograme de grâu, a plecat în primul voiaj în afara graniţelor ţării, pe ruta Sulina – Constantinopol. Ambarcațiunea a fost grav avariată, trecând prin două furtuni, ultima la întoarcerea în ţară, când echipajul a fost nevoit să arunce încărcătura peste bord.
Citește și: Marița, prima navă cu drapel românesc
1861. S-a născut generalul Henri Mathias Berthelot, membru de onoare al Academiei Române. În timpul Primul Război Mondial a fost şeful misiunii militare franceze la Bucureşti, participând activ la elaborarea planurilor de luptă din vara lui 1917.
1941. Are loc atacul forţelor japoneze asupra flotei militare a SUA din Pacific staţionată la Pearl Harbour. Atacul japonezilor a determinat intrarea Statelor Unite ale Americii în cel de Al Doilea Război Mondial.
1972. În drum spre Lună, echipajul misiunii Apollo 17 a realizat fotografia The Blue Marble, prima fotografie clară a feței luminate a Pământului.
1997. Compania Renault a depus singura ofertă pentru preluarea uzinei Dacia Piteşti.
2001. Miniştrii de Interne şi Justiţiei din statele UE au decis ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români, începînd cu 1 ianuarie 2001
Citește și:
Mihaela, dragostea mea: 49,66%. Insula Șerpilor. Învâțământ cu musai. Vocea lui Edison.
Prohibiția. Radarul. Pillat. Monet. Disney. Heisenberg. Mademoiselle chante le blues.
Noica. Rilke. Zappa. Franco. Teo Péter. Hobbes. Arendt. Galvani. Rațiu. Sócrates.