Câteva zeci de medici, dar şi pacienţi, au protestat în curtea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii împotriva comasării cu spitalul din Turda. Oamenii se tem că în urma acestei acţiuni şi a faptului că instituţia lor îşi va pierde personalitatea juridică, va avea de suferit şi actul medical. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Cosmina Biriş, a explicat că oraşul este aşezat într-un nod rutier şi feroviar, ceea ce face ca în zonă să se producă multe accidente şi, de asemenea, are pe teritoriul său fabrici, care de asemenea, sunt un mediu favorizant pentru problemele de sănătate.
„În urma acestor, manevre spitalul va deveni secţie exterioară a celui din Turda şi cele trei linii de gardă – chirurgie-ginecologie, pediatrie şi medicină internă – nu vor mai exista”, a mai spus Biriş.
„Hotărâre nejustă”
Şi directorul spitalului, Tiberiu Vedean, a declarat că nu vede utilitatea acestei comasări atâta timp cât spitalul are o infrastructură bună. „Hotărârea este total nejustă, ţinând cont că aici avem o infrastructură foarte bine pusă la punct, avem certificare ISO pe care puţine spitale o au în Cluj, este un spital performant. Automat, spitalul pierde autoritatea juridică şi, dacă se întâmplă asta, actul medical nu va mai fi aşa de performant ca până acum şi s-ar putea desfiinţa secţii”, a spus Vedean, care a adăugat că speră totuşi ca o dată cu această comasare să nu fie disponibilizaţi şi o parte din angajaţi.
Pacienţii s-au aliat şi ei protestului cadrelor din spital, pentru că se tem că vor rămâne fără asistenţă medicală. Spitalul Municipal din Câmpia Turzii are 180 de angajaţi şi deserveşte 60.000 de persoane, din oraş şi din localităţile învecinate.