16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialVerdictul schiorilor: lipsa de profesionalism

Verdictul schiorilor: lipsa de profesionalism

Materialul "reclama pentru prapastii in trenurile zapezii" a starnit o multime de comentarii exprimate atat pe site-ul cotidianului nostru, romanialibera.ro, cat si pe cel al Asociatiei pentru Promovarea Sporturilor de Iarna, care a preluat articolul, derdelus.ro, unde au aparut primele discutii pe aceasta tema. Majoritatea celor care au postat pe net au reactionat impotriva lipsei de profesionalism a celor implicati in realizarea si difuzarea pliantelor "Trenurile Zapezii", cu informatii eronate despre unele partii de schi. Cum mii de astfel de "fluturasi" mai exista inca in gari, trenuri – desi distributia lor a fost oprita de conducerea CFR Calatori – si in gentile sau rucsacurile multor schiori, iata cateva dintre reactiile cititorilor.

Numai pentru alpinisti cu experienta
Gabi: "Inconstienta… multi ar putea crede. Vaile de abrupt din Busteni sunt parcurse numai de catre alpinisti cu experienta, nicidecum de schiori incepatori sau medii. Numai unele sunt coborate pe schiuri, dar primavara si numai de catre cei care chiar stiu ce fac".
Marcu: "Noi avem probleme cu educatul oamenilor pe partie, cu lipsa celor sapte ani de acasa, dar sa-i trimitem la moarte sigura in plin sezon pe una dintre asa-zisele partii nu mi se pare normal. Eu practic snowboarding de aproximativ sase ani si nu ma aventurez pe vaile mai sus-mentionate decat abia la mijlocul primaverii".
Catalin: "Evident ca cel care a scris pliantele nu a fost in viata lui la schi in Sinaia. Dar nimeni dintre cei care dau bun de tipar nu a observat dezastrul?"
SaQe: "Da… asta e tara in care personalul de la instalatii aproape te uraste ca a fost deranjat in weekend, tara in care se uita urat la mine pe Carp diversi angajati de acolo cand sar cainii lor de stana la mine sa ma sfasie si eu fac gat (adica sa ma ierte ca vin la schi si nu fac o saritura mare de la 1.500 la 1.400), tara in care nimanui nu-i pasa de consumator, tara in care exista legi, dar nu se aplica si nu se iau in seama atat timp cat nu mai exista alt interes la mijloc".
Weatherman: "Niste inconstienti care habar nu au la ce pericole ii expun pe turisti. As vrea sa-i vad pe toti gramada pe o vale din abruptul prahovean, cu pliantele in mana si cutitul de lemn…"
Irina: "Ministerul este singurul vinovat pentru ca nu a verificat continutul pliantelor. E de necrezut ca nici macar nu isi poate asuma responsabilitatea ministerul si ca arunca pisica in ograda altuia".

Informatii luate de la Primaria Sinaia?
Sorin: "Inca de la inceput vreau sa precizez ca sunt direct implicat in aceasta poveste, lucrez la firma Inter Media Promotion – cea care a editat pliantul. (…) Referitor la paragraful Sinaia. Concret, pe pagina oficiala de internet a orasului Sinaia, primariasinaia.ro, partia Carp este prezentata (grad de dificultate – greu) ca si pe pliantul nostru si se precizeaza mai jos ca telescaunul nu este in functiune (de aceea nu a fost trecut in pliant). (…) Asa-zisele «campioane la enormitati», – partiile Drumul Vechi si Turistica, sunt de fapt partii usoare foarte cunoscute. Partia Turistica este mentionata in acelasi site oficial, primariasinaia.ro, iar Drumul Vechi este denumit de localnici si folosit ca partie cand este zapada (normal). In fapt pe Drumul Vechi am schiat chiar eu in aceasta iarna".

» Zvonul potrivit caruia vineri un cablu de la telescaunul din Valea Dorului a "sarit", iar cateva scaune au cazut a fost infirmat de Gheorghe Gradinaru, directorul general al Teleferic SA, firma care administreaza instalatia. "A fost vorba de o deraiere a cablului in dreptul stalpului 6 din cauza unui puseu mai puternic de vant, iar baiatul cu placa din scaunul cu pricina s-a lovit la buza. Astfel de evenimente se intampla chiar la instalatii mai noi decat cea din Valea Dorului."

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope #produseînRomânia!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe Facebook că, începând de anul viitor, românii vor putea achiziționa anvelope fabricate în România, după inaugurarea noii fabrici...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...

Menține igiena și siguranța cu săpunuri și dezinfectanți de top de la Sanito.ro

În contextul actual, asigurarea unei igiene riguroase este mai importantă ca niciodată. De la birouri și spații comerciale, până la utilizarea acasă, produsele Sanito.ro...
Ultima oră
Pe aceeași temă