13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUnde au dispărut biletele la finala Oltchim-Viborg?

Unde au dispărut biletele la finala Oltchim-Viborg?

Oltchim Rm. Vâl­cea ar fi trebuit să pună în vânzare 4.700 de bilete pentru finala Ligii Campionilor la handbal feminin, dar oficialii grupării din Zăvoi au anunţat ieri că nici unul dintre aceste tichete nu mai este disponibil.

Culmea, înainte ca aceste bilete să ajungă la casele special amenajate la Sala Traian din Rm. Vâlcea (unde, conform unui comunicat oficial, ar fi trebuit să se afle la vânzare pe 5 şi 6 mai) şi, apoi, la Sala Polivalentă din Bucureşti (conform aceleiaşi informări, repet, oficiale, pe 7 şi 8 mai), aşa cum era programat!

Fără explicaţii

Clubul Sportiv Oltchim a emis ieri un comunicat prin care a anunţat, sec, că nu mai sunt bilete pentru meci, deşi ele ar fi trebuit să fie vândute în perioada 5-8 mai, adică începând de azi!

„Suntem în imposibilitatea practică de a mai vinde bilete pentru acest joc la casele de bilete de la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, precum şi de la Sala Polivalentă din Bucureşti. (…) Totodată, în numele conducerii clubului, ne cerem scuze pentru această situaţie, precum şi pentru unele lipsuri înregistrate în orga­nizarea acestui joc, amplificate de faptul că acesta nu se poate desfăşura la Râmnicu Vâlcea”, se arată în comunicatul grupării din Zăvoi.

„Diagrama pe care am primit-o noi pentru bilete cuprinde 5.200 de locuri, din care, conform legii am pus în vânzare 4.700 de bi­lete. Acestea s-au epuizat”, a de­clarat preşedintele Oltchim, Ioan Gavrilescu, care nu a ex­plicat în nici un fel cum s-au vândut mii de bilete îna­in­te de a fi puse, de fapt, în vân­zare!

Fanii sunt indignaţi

Singurii care pot spune că au văzut biletele la acest meci sunt câteva sute de abonaţi care, luni seară, după ce au stat la coadă mai bine de 8 ore, au primit con­tra cost câte un tichet la finală.

Oltchim are circa 800 de abonaţi, dar nu toţi s-au prezentat la sală pentru a-şi exercita dreptul de a primi un bilet, mulţi dintre ei fiind dezamăgiţi şi total nemulţumiţi de faptul că abonamentul lor, valabil pentru tot sezonul com­pe­tiţional, nu mai este recu­noscut pentru finală, ei trebuind să scoată din buzunar cel puţin 100 de lei (cel mai ieftin bilet) pentru a fi în tribună, bani la care se adaugă costul deplasării (30 de lei, dus/întors, cu autocarele puse la dispoziţie de club), plus fondurile „de drum”.

Decizia, ca şi faptul că la abonaţi au ajuns bilete aflate în locurile cele mai proaste din Sala Polivalentă, a stârnit indignarea printre fanii vâlceni. „Nesimţirea nu are limite. Tocmai am vorbit cu trei prie­teni abonaţi ai Oltchim care au mers să-şi cumpere bilete pen­tru finală şi după câteva ore de stat la coadă, deşi era vorba că o să aibă locuri unde vor ei, li s-a zis că nu au mai rămas decât bile­te la 100 de lei, adică în lo­curile cele mai rele ale sălii. Cică restul s-au dat. Cum naiba să se vândă când ei sunt o mână de abonaţi şi, teoretic, ei cumpărau primii biletele? În nici o ţară civilizată nu s-ar fi întâmplat asta, după ce că (…) îi pui să cum­pere bilete, le mai dai şi unde e mai rău. Asta, ca să dea ei cele mai bune bilete la vedetele de politicieni şi oameni im­portanţi”, povesteşte un iubitor al handbalului pe forumul site-ului „onlinesport”.  

SPECULĂ

În aceste condiţii, deocamdată timid – „specialiştii” aşteaptă meciul-tur, la finalul căruia, în cazul unui rezultat bun, ar putea exploda preţul biletelor – tichetele au apărut pe piaţa neagră. Un abonat scrie că dă un bilet de 100 de lei cu 300 de lei, în timp ce un „întreprinzător” anunţă că vinde un bilet cu 100 de euro.

Meciul-tur al finalei Viborg-Oltchim va avea loc sâmbătă, 8 mai, în Danemarca, de la ora 17.15. Returul este programat pe 15 mai, la Bucureşti, de la ora 20.45.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă