19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSteaua, macinata de masinaria de fotbal lyoneza

Steaua, macinata de masinaria de fotbal lyoneza

Se intampla rar ca spectatorii sa aplaude la scena deschisa prestatia adversarilor, mai ales cand acestia castiga cu 3-0. S-a petrecut totusi la partida Steaua-Lyon, dupa ce campioana Frantei inscria, prin Benzema, ultimul gol pentru echipa sa. A fost un semn de recunoastere a valorii din partea celor 25.000 de spectatori prezenti in tribunele arenei din Ghencea pentru evolutia de exceptie a oaspetilor.
In tribune si dupa incheierea partidei, la vestiare, s-a spus ca Olympique Lyon a fost una dintre cele mai puternice formatii de club care a evoluat la noi in tara. O adevarata masinarie de fotbal, in care marile vedete ale echipei franceze fac parte dintr-un angrenaj perfect pus la punct de antrenorul Houllier, in care fiecare jucator alearga, paseaza, este prezent in aparare si atac, participa efectiv la presing. Stiam despre Juninho ca este un excelent executant al loviturilor libere. Vedeta braziliana intareste cele spuse mai sus, dovedind marti seara ca este mai mult decat atat: un truditor pe tot terenul, un coordonator de joc perfect. Dupa succesul de la Kiev ne-am infierbantat si am crezut ca Steaua poate lupta de la egal la egal cu granzii Europei. Lyon ne-a readus cu picioarele pe pamant, obligandu-ne sa recunoastem ca drumul spre elita fotbalului european este greu si mai lung decat ne-am inchipuit.

Respect prea mare pentru adversar
Speriata de faima celor de la Lyon, campioana noastra a inceput timorata partida, incercand mai mult sa blocheze jocul francezilor, fara sa construiasca nimic. Inexistenta in atac, Steaua a reusit numai presingul si a incomodat adversarul pana in acel nefericit minut 43, cand Fred speculeaza o gafa a portarului Carlos si inscrie. Nu e mai putin adevarat ca pe parcursul celor 45 de minute echipa noastra nu a reusit sa suteze nici macar o data spre poarta aparata de Coupet.
In continuare, campioana Frantei nu ofera nici o sansa Stelei. Jocul ei e aproape perfect. Lyonezii continua sa deseneze fotbalul si, la numai 10 minute de la reluare, la primul corner, Juninho ii pune o minge pe frunte lui Tiago, care puncteaza pentru 2-0. Zarurile erau aruncate. Benzema desavarseste o lectie de fotbal perfect predata de Olympique la Bucuresti si, in ultimul minut, se inchide tabela cu un nou gol.
Campioana Frantei a confirmat la Bucuresti ca este una dintre cele mai in forma echipe de club europene. Echipa lui Olaroiu nu a putut si, sinceri sa fim, nici nu avea cum sa-si depaseasca conditia. Exista o diferenta de valoare certa intre cele doua echipe si ea a facut diferenta. Francezii nu ne-au dat nici o sansa si ar fi incorect sa punem infrangerea Stelei numai pe seama lui Carlos. Echipa lui Olaroiu nu a contat in atac, raportul suturilor pe poarta a fost net in favoarea oaspetilor (2-7), iuresul atacantilor francezi a fost de neoprit – au ingenuncheat apararea. O infrangere previzibila, care nu trebuie sa stearga insa sperantele Stelei pentru urmatoarele meciuri. Obiectivul cel mai realist pentru campioana noastra este ocuparea locului 3 in grupa, cel mai aproape de adevar. Urmeaza doua meciuri extrem de dificile, cele cu Real Madrid, inaintea carora Olaroiu si trupa sa trebuie sa uite acest esec, fara insa sa se amageasca ca viitoarele meciuri din grupa vor fi mai usoare. Chiar si cel cu Dinamo Kiev.
Exista o diferenta valorica intre marile echipe de club ale Europei si grupul echipelor din linia 2, din care face parte si Steaua. Poate ca totusi am fi putut obtine mai mult daca nu ne respectam cu umilinta adversarul, preferand o tactica exclusiv defensiva, in care ne-au lipsit tupeul si credinta ca putem mai mult. Timiditatea si frica cu care Olaroiu a abordat partida cu Lyon pot constitui una dintre cauzele esecului, dar categoric nu putem pune totul pe seama lui. Steaua nu are voie sa dezarmeze. Suntem convinsi ca poate mai mult decat a dovedit-o in confruntarea cu Lyon.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Termofocare inteligente: Controlul încălzirii cu ajutorul tehnologiei moderne

Salut, dragă cititorule! Ți s-a întâmplat vreodată să te întorci acasă într-o seară rece de iarnă și să-ți dorești ca locuința ta să fie...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...
Ultima oră
Pe aceeași temă