13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSezon de criza cu doar cateva modificari in echipe

Sezon de criza cu doar cateva modificari in echipe

FC TIMISOARA: Antrenor nou, dar putine schimbari
FC Timisoara a facut cea mai scumpa achizitie de pe piata interna, cumparandu-l pe Alexandru Curtean de la Gaz Metan Medias pentru suma de 1,4 milioane de euro. Alaturi de el au mai fost adusi Kevin Amuneke, Florin Maxim si Cristian Scutaru. FC Timisoara are un lot alcatuit din jucatori cu calitati de valoare apropiata. De la mijloc in sus exista cel putin cate doi fotbalisti pe fiecare post care ar putea fi folositi ca titulari. Problemele apar in defensiva, un compartiment pe care nici Dusan Uhrin nu l-a gestionat foarte bine. Accidentarea lui Milos Brezinsky i-a obligat pe sefii timisorenilor sa-si indrepte atentia spre un alt fundas central, care sa faca pereche cu Marian Cisovsky. Astfel, Marian Iancu a ajuns la un acord cu togolezul Dare Nibombe, care in tur a evoluat la CS Otopeni.

 Este greu de crezut ca africanul va fi folosit de Balint ca titular din prima etapa. In poarta titular este Costel Pantilimon, in timp ce apararea este compusa din Badoi, Cisovsky, Luchin si Latovlevic. La mijloc se pare ca s-au impus ca titulari Goga, Alexa, Vrsic si Art. Karamyan. Compartimentul ofensiv este cel mai numeros, Balint avand numai putin de cinci jucatori din care sa aleaga cei doi atacanti cu care va aborda jocurile din a doua parte a sezonului. Dintre Parks, Rusici, Arman Karamyan, Magera si Bucur, ultimii doi sunt cei care au cele mai mari sanse sa fie titulari. La fel de bine poate sa apara in echipa de start ca atacant si Dorin Goga, iar locul sau in linia mediana sa fie luat de Alex Curtean sau Amuneke.
De la venirea lui Gabi Balint pe banca tehnica a timisorenilor s-a vorbit foarte mult de schimbarea sistemului de joc, insa antrenorul a tinut sa precizeze ca baza va fi tot 4-4-2. "S-a creat o nebunie. Suporterii sunt speriati ca baietii nu stiu juca in 4-3-3. Ne vom baza tot pe 4-4-2. Pe mine nu ma pasioneaza atat de mult cifrele. Un 4-4-2 se poate transforma oricand in 4-2-3-1 sau 4-3-3. Nici nu e asa mare diferenta. Un mijlocas poate deveni atacant in unele momente ale jocului", a spus Balint.
» Echipa probabila cu care va incepe returul: PANTILIMON – BaDOI, CISOVSKY, LUCHIN, LATOVLEVIC – GOGA, ALEXA, VRSIC, ART. KARAMYAN – BUCUR, MAGERA.

CFR CLUJ: Ramane echipa stranierilor
CFR Cluj a fost prima formatie care a "miscat" pe piata transferurilor, inca din decembrie anul trecut, dar jucatorii adusi in Gruia nu au reusit sa se impuna ca titulari de drept in formula de joc a antrenorului – consilier Dusan Uhrin. Fotbalisti precum Rade Veljovic, Dario Flores, Paolo Frangipane sau Agustin Viana nu au impresionat si nu si-au cucerit pana acum un tricou cert de titular in echipa. Astfel ca greul formatiei in retur va fi dus tot de fotbalistii cu care CFR a castigat titlul, mai putin Trica, cel care s-a transferat la Anorthosis Famagusta. In echipa de start incearca sa isi faca loc si Bogdan Mara, venit de la Unirea Urziceni, unde se considera ca are un salariu prea mare, dar si Panin, care a profitat de urcarea la mijloc a uruguayanului Alvaro Pereira, cei doi fiind singurii romani care pot emite pretentii la titularizarea in campul de joc, alaturi de Stancioiu, titular si nu prea intre buturi.
Noul antrenor al echipei, cehul Ales Jindra, este de fapt o marioneta in mana adevaratului conducator al formatiei, Dusan Uhrin jr., a treia varianta din acest sezon dupa Ioan Andone si Maurizio Trombetta. Instalat cu scandal la carma echipei ca si consilier – antrenor nu mai avea voie dupa ce, in tur, a condus FC Timisoara – Uhrin va deveni, din vara, principal cu acte in regula si e de vazut daca va fi pastrat si Jindra.
 » Echipa probabila cu care va incepe returul: NUNO CLARO – VIERA, CADU, SOUSA (FLORES), PANIN – CULIO, DANI, PERALTA (MARA, FRANGIPANE), PEREIRA – DUBARBIER, Y. KONE.

 

 

FC ARGES: A ramas vedeta echipei, Cristi Tanase
Cornel Penescu se tine in continuare de promisiunea facuta fanilor, prin care se obliga sa nu mai vanda nici un jucator valoros al echipei in Romania. Desi a avut nenumarate oferte pentru Cristian Tanase, patronul pitestenilor nu a cedat nici un moment, jucatorul, in varsta de 22 de ani, urmand sa evolueze si in retur alaturi de "vulturi". Cristi Tanase s-a accidentat insa in meciul de trista amintire cu Academica Coimbra (0-9), si nu a putut fi folosit de catre Ionut Badea in nici unul dintre cele patru meciuri amicale programate in stagiul din Cipru. Tot din cauza problemelor medicale a fost indisponibil si argenitinianul Elias Bazzi. Insa staff-ul medical l-a instiintat pe Badea ca pana la meciul de la Timisoara, din prima etapa a returului Ligii I, cei doi vor fi refacuti complet. In cele doua stagii efectuate de catre FC Arges in Portugalia si Cipru, Ionut Badea a reusit sa cristalizeze primul 11 cu care va aborda debutul partii secunde a sezonului. Titularul postului de portar a ramas Bosneag, modificarile fata de echipa obisnuita de start din tur survenind din cauza accidentarii lui Tanase si Bazzi. In cazul in care tehnicianul va decide sa-i foloseasca pe cei doi jucatori care au ratat perioada de pregatire din cauza accidentarilor ca titulari in meciul cu Timisoara, atunci Bazzi va intra in locul lui Lacusta, in timp ce Cristi Tanase ii va lua locul lui Doman in primul 11.
» Echipa probabila cu care va incepe returul: BOsNEAG – M. STAN, BaLAsA, LACUSTA, POENARU – DOMAN (CR. TaNASE), V. STAN, TAMEs, NaSTaSIE – KAMARA, AD. IORDACHE (VOICULET).

 

 

FARUL: Cristocea a revenit acasa
Farul Constanta a reusit o achizitie importanta in aceasta perioada de pauza competitionala, aducandu-l pe malul marii pe Vasilica Cristocea, care in ultimul timp a jucat la echipa secunda a Stelei in Liga a III-a. Antrenorul Farului, Ion Marin, s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor tineri in cantonamentele din aceasta iarna. "Farul este pregatita pentru startul returului, desi nu am putut sa-i folosim pe Rastovac si Gerlem, care sunt recuperabili pana la meciul cu Buzaul. Matel, Larie, Nanu si Pantelie au crescut mult, suntem multumiti de evolutia lor. Primii doi au mari sanse sa fie titulari chiar din prima etapa. Lotul este mai unit fata de cel din tur, baietii sunt mult mai obraznici in joc", a spus Ion Marin.
Postul de portar in primul 11 al Farului a ramas tot al lui Curca, desi Vlas a fost folosit, si el, destul de des. In aparare noutatea este pe partea dreapta unde va evolua tanarul Matel. In centrul defensivei Ion Marin se va baza pe Fl. Patrascu, V. Pacurar, Pahor sau Barbu, iar partea stanga va fi acoperita de Mendy. Absenta lui Ben Teekloh din centrul liniei mediene i-a oferit ocazia lui Larie sa-i demonstreze antrenorului ca merita sa fie titular. Alaturi de tanarul jucator vor mai fi Voiculet, Rusmir si Cristocea. In ofensiva Chico si Gosic par sa se fi impus in lupta pentru titularizare in fata celorlalti atacanti din lotul "marinarilor".
» Echipa probabila cu care va incepe returul: CURCa (VLAS) – MaTEL, PAHOR (PaCURAR), BARBU (PaTRAsCU), MENDY – VOICULET, LARIE, RUSMIR, CRISTOCEA – CHICO (FATAI), GOSIC.

 

 

FC BRASOV: Concurenta de zile mari
Antrenorul Razvan Lucescu are probleme. Din fericire pentru el, e vorba de lotul mult prea stufos pe care il are la dispozitie, cu fotbalisti de aproape aceeasi valoare pe toate posturile, dificultatea venind din gasirea primului 11.
Ca de obicei, si aceasta pauza competitionala a adus la Brasov un fost jucator de la Rapid, portarul Dani Coman. De asemenea, este asteptat si Alin Stoica, "belgianul" care a semnat un contract pentru sase luni, cu drept de prelungire.
Presedintele FC Brasov a mai precizat ca, din retur, echipa antrenata de Razvan Lucescu va putea sa isi dispute jocurile oficiale in nocturna. "Din retur putem programa meciuri in nocturna, pentru ca am primit aprobare din partea comisiei de specialitate ca este totul in regula si o putem pune in functiune oricand. Cu toate acestea, primele doua meciuri, pe care le jucam pe propriul teren, si anume cu Steaua si FC Arges, le vom juca pe zi. Mai incolo, mai vedem."
Antrenorul formatiei FC Brasov, Razvan Lucescu s-a aratat multumit dupa cele doua stagii de pregatire sustinute de elevii sai in aceasta iarna, in Spania si Turcia. "Chiar sunt multumit, pentru ca echipa s-a pregatit foarte bine, atat in primul stagiu din Spania, cit si in Antalya. S-a vazut implicarea la antrenamente, dar si jocurile de pregatire. Obiectivul si dorinta mea este sa obtinem calificarea in Cupa UEFA. Nu ne va fi usor in acest retur de campionat. Le-am spus jucatorilor ca am mare incredere in ei si am nevoie de ajutorul lor pentru a obtine acest lucru", a precizat tehnicianul echipei brasovene.
» Echipa probabila cu care va incepe returul: STELEA (COMAN) – VOICU, ABRUDAN, B. NICOLAE, CR IONESCU (EZEQUIAS) – CRISTESCU (ROMAN), ILYESS, PAOLO ADRIANO (MaLDaRasANU), SENIN (C MUNTEANU) – BUGA (HADNAGY), SURDU (DEDU, SBURLEA).

 

 

STEAUA: Nimic nou
Steaua este echipa la care nu s-a intamplat aproape nimic in pauza de iarna. Nici un transfer de marca, ci doar cateva reveniri ale unor fotbalisti tineri si foarte tineri imprumutati pe la alte cluburi, plus promovarea unor juniori, iar toate acestea fac din Steaua una dintre cele mai vulnerabile pretendente la titlu daca ne gandim ca, pe langa lipsa achizitiilor, fosta campioana si-a mai si pierdut "sufletul" din ultimii ani, Mirel Radoi.
In conditiile in care lui Marius Lacatus i se spune mereu ca asta este echipa pe care trebuie sa o antreneze si nu mai are voie sa ceara nimic nou, e greu de spus cum se va descurca Steaua in retur. Mai mult, cum unor jucatori – Ogararu, Tiago, Kapetanos – li s-a transmis deja, direct sau voalat, ca Steaua nu va activa clauza de cumparare definitiva, in vara, probabil ca nici acestia nu se vor omori prea mult cu firea pentru culorile clubului…
Formula de echipa nu a suferit modificari importante. In prima runda a returului, din cauza suspendarii lui Goian, Tudose are sanse sa fie titular si sa demonstreze de ce este vazut drept urmasul lui Radoi in Ghencea. De la el, dar si de la Szekely, Toja, Dayro Moreno sau Semedo se asteapta sa fi trecut peste socul venirii la Steaua pentru a-si arata calitatile demonstrate la cluburile de unde s-au transferat.
» Echipa probabila cu care va incepe returul: ZAPATA – GOLANSKI (OGaRARU), TUDOSE, GHIONEA, P. MARIN (RADA) – OV. PETRE – NICOLITa, TOJA, SZEKELY (SEMEDO) – DAYRO MORENO – KAPETANOS

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă