15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSa-i batem pe cei mai buni!

Sa-i batem pe cei mai buni!

Daca ar trebui sa luam de bune ultimele declaratii venite din partea celor de la Steaua si de la Olympique Lyon, am putea spune ca cele doua grupari isi respecta in mod egal adversarul si isi fac griji. „Stim ca romanii sunt buni si au o echipa foarte puternica, dar am venit pregatiti sa luam toate cele trei puncte. Ne respectam adversarul si cred ca ambele echipe ar trebui sa se teama una de cealalta”, declara la sosirea in Capitala mijlocasul Alou Diarra. Aceleasi aprecieri au venit si din partea presedintelui clubului lyonez, Jean-Michel Aulas: „Steaua este o echipa buna, iar in urma meciului de la Kiev putem spune ca pleaca drept favorita”. Cosmin Olaroiu este impresionat de valoarea campioanei Frantei: „Lyon este o masina de fotbal si este normal sa fim ingrijorati. Se spune ca nu au contracandidat in Hexagon. Formeaza o echipa superputernica si ne va fi foarte greu”. Ingrijorare de ambele parti, chiar daca cele mai mari vin din partea noastra. Pana la urma, insa, meciul se disputa pe gazon si fiecare dintre cele doua combatante are sansa sa.

Campionii revin in Ghencea
Steaua revine pe propriul stadion dupa o lunga absenta in care a evoluat in „deplasare”, moment ce coincide cu o noua prezenta in Liga Campionilor. Dupa succesul de Kiev care a facut valva in fotbalul european, campioana noastra a traversat o perioada neagra in campionat, pierzand cinci puncte in trei partide. Este adevarat ca a fost vorba si de derbyurile cu Rapid si Dinamo, dar intre disputa din aceasta seara cu Lyon si cele intamplate in campionat nu exista nici o legatura si nu trebuie sa se faca caz. In campionat, Olaroiu a menajat mai multi jucatori, iar pe altii nu i-a putut folosi din cauza suspendarilor. Cu Lyon, antrenorul are posibilitatea sa foloseasca ce are mai bun la echipa in acest moment. In plus, fapt dovedit pana acum in partidele disputate in competitia europeana de ros-albastri, Steaua a gasit acea forta extraordinara de mobilizare in confruntarile cu echipele de top si are posibilitatea sa o faca din nou. Trebuie sa recunoastem, campioana noastra are in aceasta seara poate cel mai dificil adversar din ultimii ani. Trupa lui Olaroiu cunoaste valoarea de exceptie a adversarului, s-a pregatit sa-i faca fata si toata lumea asteapta o evolutie pe masura din partea lor.

Paraschiv, in teren
Pentru partida cu Lyon, Olaroiu nu are la dispozitie nici o arma secreta. Reintrarea lui Paraschiv reprezinta singurul castig pentru echipa noastra. Lipsa capitanului Stelei a fost resimtita in meciurile de campionat, iar revenirea lui umple un gol urias in linia de mijloc. Fata de formula de echipa care a strivit la Kiev pe Dinamo, singurele modificari in formatie sunt revenirea lui Petre Marin si folosirea lui Daniel Oprita pe banda dreapta a liniei de mijloc. O mutare importanta ar fi si Nicolita, prezent acum pe banda stanga, unde ii va lua locul titularului Cristocea, accidentat. Un unsprezece probabil al campioanei noastre arata astfel: Carlos – Petre Marin, Goian, Ghionea, Nesu – Oprita, Lovin, Paraschiv, Nicolita – Dica, Vali Badea.

Masina de fotbal Olympique Lyon
Campioana Frantei este considerata cea mai constanta echipa din ultimii cinci ani in fotbalul european. Faptul ca de cinci ani este campioana Frantei vorbeste de la sine. Un start de exceptie a marcat debutul lyonezilor si in acest sezon, cand nu a cunoscut infrangerea pulverizandu-si efectiv adversarii. Antrenorul Gerard Houllier are la dispozitie un lot de supervedete de talie mondiala. Juninho si Fred, Malouda si Govou, Wiltord si Abidal, Gomez si Squillaci sunt nume de referinta in fotbalul mondial. O formatie omogena, perfect organizata pe plan tactic, disciplinata si muncitoare, a carei principala arma ramane jocul ofensiv. O grupare in care patronul Jean Michel Aulas a investit din 1987 zeci de milioane de euro dorind sa aduca la Lyon primul titlu de campioana a Frantei. Visul s-a implinit si din 2002 Lyon domina fotbalul din Hexagon. Antrenorul Houllier intentioneaza sa foloseasca in aceasta seara urmatoarea formatie de inceput: Coupet – Reveillere, Squillaci, Cris, Abidal – Toulalan, Tiago, Juninho, Malouda – Govu, Fred.
A doua partida a Stelei in grupele Ligii Campionilor va fi arbitrata de o brigada din Anglia avandu-l la centru pe Howard Webb. Meciul este programat sa inceapa la ora 21,45 si este transmis in direct de ProTv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă