13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSa fiti mai buni ca Bayern!

Sa fiti mai buni ca Bayern!

Rapid va disputa azi unul dintre cele mai importante jocuri din istoria sa, dubla cu Hamburg din optimile Cupei UEFA putand propulsa formatia giulesteana printre cele mai bune formatii ale Europei. Iar ca sa ajunga la o asemenea performanta, Rapid trebuie sa treaca de… singura formatie din Germania care a invins in acest sezon (de doua ori!) pe Bayern Munchen! Jean Valvis, unul dintre actionarii Rapidului, e optimist si crede ca formatia giulesteana va fi mai buna decat Bayern! „Rapid este constant foarte buna si, da, va fi mai buna ca Bayern Munchen pentru ca are un lot unit si valoros. Nu ma ingrijoreaza rezultatul din meciul Bayern-Hamburg, cu Feyenoord conditiile erau mult mai dificile. Razvan Lucescu a realizat o munca extraordinara si sunt convins ca acesti baieti isi vor demonstra inca o data valoarea lor la nivel european”, a spus Valvis.

Spre victorie, cu buzunarele pline

Conducerea FC Rapid a virat in conturile jucatorilor si ale celorlalti membri din staff-ul tehnic al echipei, suma totala de 250.000 de euro reprezentand primele pentru calificarea in optimile de finala ale Cupei UEFA, a anuntat presedintele Dinu Gheorghe. „Jucatorii si-au primit toate drepturile financiare privind meciul cu Hertha. Banii sunt in contul jucatorilor si al celor care sunt indreptatiti sa primeasca anumite bonusuri pentru acest joc, adica staff-ul tehnic si cei care sunt in preajma echipei. Nu vreau sa fim intrebati care e prima pentru partida cu Hamburg. Cand o vom stabili o sa spunem”, a afirmat oficialul giulestean. Dinu Gheorghe garanteaza ca terenul stadionului Giulesti se va prezenta in conditii foarte bune la meciul cu Hamburg.

Fara gol primit acasa!

Atacantul Daniel Niculae spera ca Rapid sa nu primeasca gol in partida tur cu Hamburg SV, considerand ca formatia germana are prima sansa la calificare. „Este un meci foarte important. Cred ca Hamburg porneste cu prima sansa pentru ca face parte dintr-un campionat puternic si se bate la titlu, dovada si faptul ca a castigat cu Bayern Munchen in ultima etapa. Dar si noi avem sansele noastre. Sper sa nu primim gol acasa, pentru ca in deplasare sigur vom marca”.
Antrenorul Razvan Lucescu sustine ca jucatorilor sai nu le este teama de formatia germana. „Trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca Hamburg joaca foarte bine in deplasare. Nu ne este frica, dar ne respectam adversarul. Astfel de jocuri se pot castiga cu sufletul, inainte de orice”, a explicat Lucescu. „Suntem constienti de valoarea adversarilor. Sunt la nivelul lui Werder Bremen si Bayern Munchen. Nu va fi deloc usor, dar n-a fost nici pana acum. Mai ales ca am fost inconjurati de polemici si scandaluri”, a adaugat antrenorul formatiei giulestene. El este ingrijorat de absenta lui Maldarasanu, accidentat – care probabil ca va fi inlocuit de Romeo Stancu -, dar e fericit de recuperarea lui Burdujan (cu sanse de a fi titular in locul lui Vali Negru) si Viorel Moldovan, ultimul avand sanse sa intre in repriza a doua daca situatia o va cere. Astfel, formatia de azi e posibil sa fie urmatoarea: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, E. Dica, R. Stancu, Karamian – Buga, D. Niculae, Burdujan (Negru).

Se tem de public

Hamburg stie ca la Bucuresti meciul tur cu Rapid nu va fi usor din cauza publicului vulcanic din Giulesti si a absentei fundasului camerunez Timmi Atouba. „Rapid are deja doua „scalpuri” la centura, dupa eliminarea echipelor Feyenoord si Hertha Berlin, iar publicul local, foarte zgomotos, isi duce pe aripi echipa, desi arena din Giulesti are doar 20.000 de locuri. Pe de alta parte, antrenorul Thomas Doll a decis sa-i acorde cateva zile libere fundasului camerunez Timmi Atouba, titular in apararea germana, pentru a pleca in Africa. Locul sau va fi luat de Guy Demel, in timp ce Nigel de Jong va urca in linia mediana, pentru a-l suplini pe suspendatul Jarolim. La mijloc ar putea aparea si internationalul belgian Daniel van Buyten, suspendat in meciul de la Munchen”, comenteaza site-ul clubului german. Rapid-Hamburg, programat la ora 17.00, va fi arbitrat de o brigada din Grecia, avandu-l la centru pe Kyros Vassaras. El va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Panagiotis Mavropoulos si Simeon Tsolakidis, in timp ce arbitru de rezerva va fi Ioannis Tsaheilidis.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă