14.1 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânia, premiantă la Europenele de kaiac-canoe

România, premiantă la Europenele de kaiac-canoe

Românii au ieşit învingători, duminică, la proba de 500 de metri kaiac dublu, la Campionatul European de la Belgrad, după ce, cu o seară în urmă, obţinuseră patru rezultate importante: un argint, trei medalii de bronz şi aurul pentru competiţia de paracanoe de 200 de metri pentru persoanele cu dizabilităţi.

Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au învins, duminică, perechea azeră la o distanţă de 0,048 secunde şi şi-au păstrat aurul obţinut la competiţia din 2010. Pe 18 iunie, cei doi sportivi au primit medalia de bronz la proba de caneo dublu 1.000 de metri.

Sportivul Iosif Chirilă a obţinut, sâmbătă, argintul la proba de canoe simplu 1.000 metri. După o luptă strânsă cu spaniolul Pregal, Chirilă a trecut linia de finiş la două secunde distanţă de ocupantul primului loc, germanul Sebastian Brendel, care a primit aurul cu timpul de 3:47:155.

Pe 19 iunie, la proba de canoe simplu pe distanţa de 500 de metri, Chirilă s-a clasat al cincilea.Medalia câştigată de românul Iosif Chirilă este cu atât mai importantă cu cât România nu a reuşit să mai urce pe podiumul competiţiilor la simplu de kaiac-canoe de nu mai puţin de un deceniu.
O altă medalie pentru lotul românesc a fost obţinută de echipajul format din Ionel Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ionel Ioneticu şi Traian Neagu.

Ca şi în cazul lui Chirilă, tot Germania ne-a lăsat în urmă la proba de kaiac-4. Cei patru au primit medalia de bronz după ce au reuşit să parcurgă distanţa de 1.000 de metri în 2 minute 50 de secunde şi 56 de miimi, în urma echipajului portughez (2:49:61) şi a celui german (2:49:96).

În continuare, canoiştii români se pregătesc pentru probele grele prin care vor trece în luna august, la Mondialele de la Szeget, competiţie cu rol de probă de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Cele mai citite

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă