13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania-Israel, pregatire pentru Cehia

Romania-Israel, pregatire pentru Cehia

Profitand de faptul ca Andorra nu are formatie de tineret, federatia noastra de specialitate a programat pentru azi un amical pentru reprezentativa a doua a Romaniei, condusa de Florin Marin, formatie care inca mai are sanse de a evolua printre cele mai bune reprezentative la acest nivel de varsta.
Astfel, echipa de tineret a Romaniei va juca impotriva selectionatei similare a Israelului, la Mogosoaia, partida fiind considerata „ultimul antrenament” inaintea jocului oficial din septembrie, cu Cehia, care daca va fi castigat ar deschide larg portile calificarii pentru selectionata noastra. Jocul cu Israelul este a zecea partida in compania acestei formatii, care nu ne-a invins niciodata pe teren propriu. Primul meci intre echipele de tineret ale Romaniei si Israelului s-a disputat pe 30 ianuarie 1990 la Hevtelya, fiind castigat de gazde cu 3-1. Ultimul meci intre cele doua reprezentative a avut loc pe 9 martie 1999, la Bucuresti, fiind castigat de Romania cu 3-0. Pe teren propriu, Romania a jucat cu Israelul la Arad si de patru ori in Capitala, obtinand trei succese si doua egaluri. Dintre cele zece meciuri, opt au fost amicale si doua in calificarile pentru Jocurile Olimpice si Campionatul European, ambele castigate de tricolori: 1-0 pe 13 decembrie 1994, pe stadionul Ramat Gan, si tot 1-0 pe 6 iunie 1995, la Bucuresti.
Partida amicala dintre echipele de tineret ale Romaniei si Israelului va incepe la ora 20 la Mogosoaia si va fi arbitrata de o brigada din Romania, avandu-l la centru pe Sebastian Coltescu. El va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Nicolae Marodin si Adrian Vidan, arbitru de rezerva fiind desemnat Viorel Sandu.
Antrenorul Florin Marin are la dispozitie 19 jucatori convocati pentru meciul amical cu nationala similara a Israelului. Astfel, in cantonamentul de la Urziceni au intrat urmatorii jucatori: Hutan (Serif Tiraspol) si Minca (Rapid) – portari; S. Radoi (Poli Timisoara), M. Constantin, I. Stancu (Rapid), L. Goian, Moti (Dinamo) si Nesu (Steaua) – fundasi; Prepelita (FC Arges), Herea (FC National), Izvoreanu (Otelul Galati), Vasilache (Rapid), Zicu (Dinamo) si Florescu (Serif Tiraspol) – mijlocasi; Nicolita (Steaua), Burdujan (Rapid), Marica (Sahtior Donetk), Curelea (Sportul Studentesc) si Keseru (FC Nantes) – atacanti. Primul antrenament a avut loc duminica, de la ora 18.00, iar a doua sedinta de pregatire a fost ieri seara, pe aceeasi arena.
Meciul cu Israelul va incepe la ora 20, la noua baza a fotbalului juvenil romanesc de la Mogosoaia.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă