20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOtelul si Gloria, spre UEFA

Otelul si Gloria, spre UEFA

Astazi reprezentantele Romaniei in Cupa UEFA Intertoto, Gloria Bistrita si Otelul Galati, vor disputa prima mansa din turul doi al competitiei, intalnirile fiind programate in deplasare. Ardelenii vor juca impotriva formatiei israeliene Maccabi Haifa, in timp ce "otelarii" vor da piept cu bosniacii de la Slavija Sarajevo.
delegatia gloriei a plecat la Haifa la jumatatea saptamanii, intreg lotul fiind increzator in faptul ca nu vor pierde partida din Israel. Jocul se anunta a fi unul foarte greu pentru ardeleni. Maccabi Haifa este unda dintre cele mai titrate echipe din "Tara Sfanta", avand la activ 10 titluri nationale. Maccabi si-a castigat locul in Intertoto clasandu-se pe locul 5 in campionat. In ultimele patru sezoane echipa din Haifa a castigat titlul de trei ori. In editia precedenta a cupelor europene, israelienii au jucat in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fiind eliminati de Liverpool dupa o infrangere in Anglia (1-2) si o remiza pe teren propriu (1-1, meciul disputandu-se in Bulgaria din cauza problemelor din Israel). Maccabi si-a continuat drumul european in Cupa UEFA, atingand faza 16-imilor. In primul tur eliminatoriu dupa grupe, israelienii au eliminat puternica formatie a celor de la TSKA Moscova, castigatoarea trofeului din 2005. In 16-imi a cedat in fata finalistei Espanyol Barcelona, dupa 0-0 pe teren propriu si 0-4 in Spania. In total, Maccabi are 70 de meciuri in cupele europene, dintre care 20 in cea mai importanta competitie intercluburi si 26 in Cupa UEFA.

Tehnicianul Levy Roni s-a bazat in sezonul trecut pe patru sud-americani, Xavier Anderson, Gustavo Boccoli, Xavier Dirceu (toti trei brazilieni) si Roberto Colautti (argentinian), considerat vedeta echipei. Este insa foarte probabil ca in meciul de pe stadionul "Qiryat Eliezer" Levy Roni sa nu trimita "11" standard. Lotul lui Maccabi s-a reunit abia miercuri, antrenorul fiind hotarat sa abordeze partida cu Gloria cu jucatori tineri sau folositi mai putin in sezonul precedent. Mai mult chiar, israelienii si-au aratat dezinteresul fata de aceasta competitie, lasandu-l pe Boccoli sa-si continue concediul, la fel cum s-a intamplat si cu mijlocasul Rafaelov si portarul Al Madon, prezenti la Campionatul European de tineret. In plus, Maccabi este foarte aproape de a se desparti de atacantul argentinian, dupa ce pe adresa clubului a venit o oferta foarte tentanta din partea celor de la Nurenberg, nemtii fiind dispusi sa achite un milion de euro pentru achizitionarea jucatorului.

Misiune mai usoara pentru Otelul
Otelul Galati pare a avea o misiune mult mai usoara, 2007 fiind pentru FK Slavija Sarajevo primul in care participa in cupele europene. In turul intai al Cupei UEFA Intertoto, bosniacii au trecut de Saint Julia (Andorra), dupa ce au invins si in deplasare, si acasa cu acelasi scor: 3-2. Prima mansa dintre Otelul si Slavija se va disputa in aceasta seara la Sarajevo, de la ora 21.15.  
In cazul in care Gloria si Otelul reusesc calificarea, ardelenii vor juca in ultimul act impotriva spaniolilor de la Atletico Madrid, in timp ce galatenii se vor bate pentru un loc in turul doi preliminar al Cupei UEFA cu invingatoarea dintre Trabzonspor (Turcia) si Vllaznia (Albania).

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă