13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialNimic nu s-a legat cum trebuie

Nimic nu s-a legat cum trebuie

Daca meciurile cu Serbia si Austria nu ar fi batut la usa, am fi putut spune ca amicalul cu Croatia, pierdut cu 1-2, ne-ar putea servi ca o lectie pentru viitor. Cum insa mai e atat de putin timp pana la cele doua meciuri capitale din preliminariile pentru CM 2010, iar jucatorii, antrenorii si tactica nu pot suferi modificari esentiale peste noapte, e de la sine inteles ca evolutia tricolorilor este una ingrijoratoare.

Totul incepuse foarte bine pentru nationala Romaniei, care a deschis scorul in minutul 22, atunci cand Cocis a pasat in adancime, un fundas croat a respins gresit si Marica a inscris cu un sut puternic din 12 metri. Din pacate, avantajul a fost de partea noastra doar 6 minute, caci in minutul 28 Rakitici a executat o lovitura libera de pe partea stanga, iar traiectoria balonului l-a pacalit pe portarul Lobont, Croatia restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. Golul victoriei oaspetilor a fost inscris in minutul 75 de Krancjar, care a primit o pasa in careul mic de la Eduardo, dupa o greseala a lui Goian.

La finalul meciului, selectionerul Victor Piturca nu parea extrem de ingrijorat de evolutia tricolorilor sau de scorul consemnat. "Nu am inceput tocmai bine acest an, dar a fost numai un meci amical, pe care, din pacate, l-am pierdut. Adversarul nu a avut ocazii foarte multe in acest meci. Noi puteam inscrie si golul al doilea, si al treilea, insa neatentia ne-a facut sa iesim invinsi. In meciul cu Serbia sper sa punem la punct neregulile, mai ales pe cele de la fazele fixe, pentru ca Serbia si Austria sunt mai periculoase decat Croatia la acest capitol. Voi trage insa concluziile dupa acest meci, dar mai importante sunt meciurile oficiale. Sper ca pana la ora meciului cu Serbia sa am toti jucatorii valizi", a spus Piturca, invocand indirect si absentele lui Mutu sau Chivu ca motive ale infrangerii.

Selectionerul s-a declarat multumit de publicul din Ghencea si dezamagit de prestatia craioveanului Costea. "Nu au fost atatia spectatori cat as fi dorit la acest meci, dar ei s-au comportat bine si cred ca vom mai reveni in Ghencea. In Bucuresti exista intotdeauna un risc: atunci cand jocul nu merge, se creeaza o atmosfera care nu convine jucatorilor. Costea nu mi-a lasat o impresie buna. Asteptam mai multe de la el, mai ales ca el se afla in pauza competitionala. La pauza nu mai putea, era foarte obosit. Jucatorii noi trebuie integrati si educati, pentru ca nu le este usor sa joace la acest nivel."

Incurajari de la Bilic
Selectionerul Croatiei, Slaven Bilic, crede ca Romania poate invinge Serbia in preliminariile CM 2010. "Nu sunt multe echipe care pot castiga in Romania, a fost foarte greu pentru noi. Romania a fost o echipa bine organizata, bine asezata in teren, si este foarte periculoasa fara a tine prea mult de minge. Romanii ne-au facut sa suferim, desi nu sunt multe echipe care pot sa ne faca asta. Romania a jucat asa cum credeam, totusi ma asteptam la mai multa presiune, mai ales dupa ce noi am marcat cel de-al doilea gol. Florentin Petre a parut vioi, Contra a jucat bine, iar numarul 5 (n.r. – Ovidiu Petre) este foarte bun. Am vazut meciul Serbiei cu Cipru de aseara (n.r. – marti seara) si au jucat foarte bine, dar astazi (n.r. – miercuri) au pierdut cu Ucraina fara sa se apropie de poarta. Romania poate bate cu siguranta Serbia daca are noroc. Are lotul complet, iar jucatorii sunt in forma", a spus Bilic.

» Alexandru Bourceanu, care a debutat in echipa Romaniei, crede ca este putin cam "umflat" de presa. "Nu cred ca pot sa-mi dau cu parerea despre meci, dupa doar 20 de minute jucate. Se pare ca joc mai mult prin presa decat pe teren. Sunt putin cam umflat in presa. Nu cred ca sunt la nivelul la care sunt mediatizat. Am trecut pe aici. Daca voi ramane, depinde de mine. Daca revin, atunci sunt fotbalist. Daca nu, atunci sunt alt jucator care a facut pasul si a cazut", a spus Bourceanu.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă