8.9 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialMircea Rednic, victima „revoluţiei” din Gruia

Mircea Rednic, victima „revoluţiei” din Gruia

Aşa cum era de aşteptat, antrenorul a fost demis de la CFR Cluj după ce l-a exclus din lot pe căpitanul Ricardo Cadu

 

Personalitatea puternică pe care a demonstrat-o Mircea Rednic s-a întors împotriva sa la CFR Cluj şi, după ce avea drept obiectiv aducerea unui nou titlu de campioană în Gruia, “Puriul” a fost forţat să plece de la echipă după doar trei etape. Chiar dacă a stat pe banca CFR-ului şi la victoria cu Viitorul Constanţa, din runda a patra, soarta lui Rednic la CFR era pecetluită, oficial, cu o zi înainte, iar neoficial încă de la finalul umilinţei cu FC Vaslui, 0-4.

După acea partidă, Mircea Rednic avea să cunoască cu adevărat forţa vestiarului din Gruia, dominat în ultimii ani de o voce cel puţin la fel de puternică precum a oricărui alt antrenor trecut pe la CFR, cea a căpitanului Ricardo Cadu. Tehnicianul a avut curajul să-l scoată în afara lotului pe jucătorul emblemă al alb-vişiniilor, care nu a înghiţit deloc această măsură, iar de acolo şi până la o revoltă a întregului vestiar nu au mai fost decât câteva ore.

Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a recunoscut că au existat mai multe discuţii între jucători în ultima săptămână, iar explicaţia oficială a conducătorului din Gruia nu prea lasă loc de alte variante. “Au avut loc mai multe discuţii în vestiar între jucători, discuţii bărbăteşti la care nu am participat. Nu a mers ceva în simbioza asta dintre antrenor şi jucători, ceva nu a funcţionat bine, iar asta s-a văzut în jocul echipei.

Alt motiv pentru care ne-am despărţit de Rednic chiar nu am”, a declarat Mureşan. Chiar dacă boss-ul feroviarilor a infirmat varianta că excluderea temporară din lot a lui Cadu a contat decisiv în înlocuirea lui Rednic, totuşi fostul antrenor CFR-ist a fost cel care a dat cărţile pe faţă în lupta cu liderul vestiarului clujean.

Cadu, făcut praf de Rednic

Înainte să plece din Gruia, singurul tehnician care a avut puterea să-l înfrunte pe jucătorul portughez l-a desfiinţat pe acesta la ultima sa conferinţă de presă ca antrenor al CFR-ului. “Lucrurile s-au schimbat după ce Cadu a aflat că nu mai este în lot. Totuşi, el nu avea cum să fie pe teren sâmbătă după cum a jucat la Vaslui. La mine nu merge aşa, nimeni nu îmi face programul şi eu nu fac ceva în funcţie de mofturile unui jucător. Un căpitan trebuie să fie un exemplu atât în teren, cât şi în afara lui, iar Cadu nu a fost aşa.

Am avut o şedinţă după meciul cu Vaslui, iar el, marele Cadu, mi-a spus că de ce i-am zis la domnul preşedinte că, din greşeală, ne-am întâlnit în oraş după 12 noaptea, când programul era până la 11 jumate. Puteam să nu-l exclud din lot, puteam să-l ţin rezervă, dar am zis că e mai bine din respect pentru el, pentru că oricum a câştigat atâtea cupe pe-aici, că el zice că el le-a câştigat, asta i-a zis şi la preparatorul fizic. A jucat singur. Nu poţi să mergi la infinit cu jucători care nu mai pot. CFR trebuie să facă pasul înainte, dar ei sunt jucători care ţin echipa asta pe loc. Asta nu-i bine, faceţi-le statui, bagaţi-le capul în vitrina aia de trofee şi lăsaţi-i acolo. Când Mircea Lucescu mi-a spus <<opreşte-te, că eşti penibil>>, am plâns o săptămână. Un pic dacă mă antrenez pot să intru şi eu acum”, a tunat Rednic la adresa fostului său jucător.

ANTRENOR

Petre Grigoraş, al 16-lea tehnician

În locul lui Mircea Rednic, finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany, l-a numit antrenor principal pe Petre Grigoraş, autorul naşterii actualei echipe Pandurii Târgu Jiu, pe care a pregătit-o în turul sezonului trecut. Grigoraş este al 16-lea antrenor al CFR-ului de când echipa a revenit în Liga I în 2004, cu menţiunea că Ioan Andone a avut două mandate, dar şi al patrulea tehnician din Gruia în 2013. În acest an, pe banca ardelenilor au mai stat Paulo Sergio, Eugen Trică şi Mircea Rednic.

“În ultimele două zile a fost veselie printre jucători, toată lumea a vorbit, înainte vorbea doar un grup, restul erau muţi”, Mircea Rednic

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rareș Bogdan contestă demersurile lui Marcel Ciolacu: „Un joc politic pentru a-l favoriza pe George Simion”

Europarlamentarul PNL îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de manipulare prin publicarea unui document ucrainean care explică interdicția lui George Simion în Ucraina. Rareș...

Adriana Bahmuțeanu, amendată la cavoul lui Silviu Prigoană: „Lăsați-mă să-mi plâng copilul!”

Tensiuni la cimitir: fosta soție a omului de afaceri a fost escortată de poliție după ce a adus un omagiu la cavoul familiei. Adriana...

Conflicte și acuzații în campania electorală: Elena Lasconi vs. Adrian Zuckerman și jocurile politice ale PNL și PSD

Candidata USR acuză presiuni din partea fostului ambasador american, Adrian Zuckerman, în timp ce liberalii speculează o alianță între PSD și Victor Ponta. Cine...
Ultima oră
Pe aceeași temă