13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialMandorlini nu pleacă de la CFR Cluj

Mandorlini nu pleacă de la CFR Cluj

Finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema ca tehnicianul Andrea Mandorlini să plece şi a menţionat că bugetul de transferuri pentru sezonul viitor va fi de aproximativ opt milioane de euro.

Deja campioană cu o etapă î­nain­tea finalului de sezon, CFR Cluj a început să se gândească la Liga Campionilor şi „creionează” lotul cu care va ataca grupele competiţiei. Patronul clubului, Arpad Paszkany, va aloca jumătate dintre banii pe care îi va primi de la UEFA pentru calificarea în Ligă şi celelalte drepturi adiacente (circa 15-16 milioane de euro), pentru întărirea echipei. De asemenea, Pazskany a vrut să pună capăt şi speculaţiilor potrivit cărora Andrea Mandorlini ar urma să fie înlocuit cu Ladislau Bölöni, Gheorghe Hagi sau Thomas Doll. „Apropo de speculaţiile conform cărora Mandorlini va pleca, vă spun un lucru: el va rămâne la Cluj. Într-adevăr, are oferte din Serie A, dar nu va pleca. E mai important să joace în Champions League cu CFR. Pentru sezonul viitor vom avea un buget de transferuri de aproximativ opt milioane de euro. Avem o listă lungă de jucători, dar vrem să aducem doi-trei oameni pe fiecare post, fotbalişti care să crească nivelul campionatului”, a declarat Arpad Paszkany.

Pe de altă parte, preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, spune că jucătorii şi conducerea clubului nu se gândesc încă la meciurile din Liga Campionilor, ci la finala Cupei României, pe care clujenii o vor disputa pe 26 mai, la Iaşi, cu FC Vaslui. „Încă nu ne gândim la Champions League, să luăm Cupa şi apoi ne vom gândi. Vrem echipe tari, Inter, Barcelona… Vrem o grupă tare, cu echipe de top din Europa. Vom face o sărbătoare, joi, 27 mai, după ce ne întoarcem de la Iaşi, unde e finala Cupei”, a spus Mureşan. Întrebat dacă are vreun mesaj pentru echipele contracandidate ale CFR-ului la titlu, oficialul a răspuns: „Cu excepţia cuiva care se va retrage şi nu îi place modelul CFR pentru că nu e în stare (n.r. – probabil, preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu), ceilalţi să ia modelul CFR!”.  

Inter şi CFR

Andrea Mandorlini, în vârstă de 49 de ani, este la primul titlu ca antrenor, însă el are un precedent ca jucător. Coleg de echipă cu Walter Zenga la Inter Milano, Mandorlini a câştigat titlul în Italia în 1989. Cu excepţia CFR-ului, nu a fost niciodată antrenor „de cupe europene”, evoluând în competiţiile continentale doar cu jucător.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă