16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialLive TEXT România - Estonia: 2-0 Tricolorii merg la BARAJ. Care sunt...

Live TEXT România – Estonia: 2-0 Tricolorii merg la BARAJ. Care sunt cele 4 adversare

Naţionala de fotbal a României a obţinut în această seară calificarea în barajul dinaintea turneului final din Brazilia. România a învins Estonia, pe Arena Naţională, scor 2-0, printr-o dublă a lui Marica.

România primeşte o veste bună, dar şi una proastă, având în vedere că Bourceanu a comis un fault prostesc în minutul 90 şi a primit cartonaşul galben, fiind suspendat din prima partidă de la baraj. Tricolorii îşi vor afla luni adversarul de la baraj.

Posibile adversare la baraj: Portugalia, Croaţia, Ucraina şi Grecia, cele patru echipe din urna favoritelor. România se va afla în urnă cu Franţa, Suedia şi Islanda. Locul 2 din grupa B nu merge la baraj, ceea ce înseamnă că Danemarca va rata mondialul din Brazilia.

Live Text România – Estonia, ora 21.00 (difuzare TV: Antena 1, livetext: romanialibera.ro) Vezi în imaginile de mai sus clasamentul grupei D, din care face parte România, actualizat.

România – Estonia: 2-0 (Marica p 30′, 81′) 

FINAL DE MECI. România s-a calificat la BARAJ. Olanda învinge Turcia cu 2-0 la Istanbul.

Min 90+3: Pasă cu călcâiul dată de Marica, Torje are mingea. Avem balonul. 

Min 90+1: Bourceanu vede cartonaşul GALBEN. Ia un cartonaş prosteşte şi va fi suspendat pentru prima partidă din baraj. Deja apare prima veste proastă pentru barajul la care se califică România.

Min 90: Estonienii avansează spre mijlocul terenului. Se arată de la margine 3 minute de prelungire.

Min 89: Tricolorii fac joc de pase, sunt relaxaţi. Domină jocul, încearcă unul din ultimele atacuri.

Min 88: Hoban trece dincolo de centrul terenului, trimite lui Marica, pasă la Torje, românul nu reuşeşte să stăpânească balonul.

Min 87: Tătăruşanu degajează. Estonienii încearcă un atac, însă nu avem nicio emoţie.

Min 87: România are mingea. Aruncăm de la margine. Tribunele intonează din nou imnul naţional.

Min 85: Mingea este la marginea terenului. Marica primeşte în centru, Bourceanu are mingea acum, dă pasă înapoi. Publicul taxează orice pasă înapoi. Mingea este la Tănase, Bourceanu, Torje.

Min 83: Tricolorii se apropie de o victorie mare, mai ales în condiţiile în care veştile de la Istanbul sunt cum nu se poate mai bune. Olanda conduce şi ea în ultimele 10 minute cu 2-0.

Min 81: GOOOL România: Marica marchează al doilea gol dintr-o preluare cu capul.

Min 81: Tricolorii pun presiune, încearcă un gol pe final de meci. Pasă spre Torje, Hoban este în careu, Măţel.

Min 80: Tănase are mingea, trimite la un coechipier. Tricolorii domină meciul.

Min 79: Schimbare România: Lazăr iese, intră Hoban.

Min 77: Estonia are mingea. România joacă doar ca să păstreze rezultatul, fazele de atac ale tricolorilor nu mai au aceeaşi consistenţă ca la început. Toată lumea se gândeşte la Istanbul, unde, dacă Turcia pierde, ne calificăm la baraj.

Min 76: CORNER România: Centrare, şut direct al lui Torje pe cadrul porţii, mingea este scoasă.

Min 75: Centrarea pe dreapta, Lazăr reia la colţul scurt. OCAZIE mare, minge scoasă în corner.

Min 74: Schimbare la estonieni.

Min 72: Marica se tamponează cu un adversar. Avem mingea, Tănase, Marica, mingea este agăţată de estonieni.

Min 71: CORNER România: Torje aruncă iar în faţa porţii, minge respinsă. Păstrăm mingea în careul de 16 metri, contraatac estonian, intervine Bourceanu, câştiga mingea dintre doi adversari, trimite lui Tănase, pasă la Marica, Lazăr, Torje, Măţel la marginea careului, centrare, minge respinsă. Tricolorii pasează înapoi.

Min 70: CORNER România: Torje bate cornerul de pe stânga terenului, reluare cu capul, corner.

Min 69: Cartonaş GALBEN Estonia. Fundaşul care l-a faultat pe Gardoş vede în cele din urmă catonaşul. Bourceanu bate rapid, Tănase este încolţit, obţine aruncare de la margine. Raţ aruncă de la marginea terenului, trimite lui Tănase, corner.

Min 68: Tricolorii atacă, joc de pase, încearcă o verticalizare. Marica are mingea. Deocamdată tricolorii fac presing.

Min 67: Raţ execută o lovitură liberă.

Min 67: Raţ respinge, minge dată înapoi. Tricolorii aruncă de la margine.

Min 65: GALBEN România, Gardoş vede cartonaşul.

Min 65: Marica este tras de tricou din spate, fault făcut de Gardoş.

Min 64: Torje alunecă, deşi avea mingea. Marica în careu, face o piruetă, centrează, Torje bagă încă o alunecare. Este out pentru România.

Min 64: România are aruncare de la margine. Avem mingea, încercăm un atac.

Min 63: Avansăm în jumătatea adversă, pasă spre Raţ, minge în banda stângă, Tănase încearcă să treacă în viteză pe lângă un adversar, estonianul cade, impresionează şi obţine un fault.

Min 60: La Bucureşti meciul s-a mai calmat, tricolorii nu demonstrează că vor să mai înscrie. În schimb la Istanbul Olanda are ocazie după ocazie. Tricolorii par să joace cu gândul la ce se întâmplă la Istanbul.

Min 59: Tricolorii au mingea, fac presing.

Min 58: Schimbare la estonieni. 

Min 57: Schimbare România: Torje îl înlocuieşte pe Bucur. Oficial, la meci sunt 18.852 spectatori.

Min 54: Bourceanu bate de la 35 metri de poartă. Trimite spre Tănase, minge la Grozav, tricolorul nu reuşeşte să şuteze bine.

Min 52: Avem lovitură liberă.

Min 51: Estonienii atacă, tricolorii şi-au schimbat atitudinea, nu mai atacă la fel ca în prima repriză. Elevii lui Piţurcă au aflat scorul de la Istanbul şi acum par foarte relaxaţi. Calificarea noastră se joacă la Istanbul.

Min 50: Tănase are mingea, trimite spre Bucur, Măţel în jumătatea adversă, estonienii recuperează, dar Bourceanu este pe fază. Avem mingea.

Min 48: GOL Olanda, la Istanbul. Olandezii au 2-0, suntem calificaţi chiar şi cu un egal cu Estonia.

Min 48: Corner pentru România. Tănase bate în faţa porţii, mingea trimisă la 6 metri de poartă, portarul respinge. Între timp începe repriza secundă şi la Istanbul.

Min 47: Tricolorii au început ceva mai relaxaţi. Estonienii fac presing, centrare cu capul, mingea îl depăşeşte pe Gardoş. Ocazie de gol pentru Estonia.

Min 46: Începe repriza secundă. Schimbare la naţionala României: Stancu iese, intră Grozav, fostul jucător al Petrolului.

PAUZĂ. Prima repriză a adus multe ratări tricolorilor şi doar un gol marcat. România este calificată la 1-0 la Bucureşti şi 1-0, pentru Olanda, la Istanbul. PAUZĂ şi la Istanbul.

Min 45: Batem cornerul în faţa porţii, portarul respinge. Aruncare de la margine pentru Estonia.

Min 44: Tricolorii resping lovitura liberă a estonienilor. Raţ înapoi lui Goian, Gardoş, tricolorii combină, Marica se duce spre careu, pasă către Tănase, pasă, Stancu nu reuşeşte să ajungă la minge. CORNER

Min 43: Raţ pasează înapoi lui Tătăruşanu, mingea e la Gardoş, Bourceanu, Stancu rămâne în posesia balonului, dar faultează în atac.

Min 42: Estonienii preiau în faţa porţii, reuşim să respingem atacul. Tănase se duce în atac, atacăm cu toţi jucătorii. Bourceanu trimite pe dreapta, Bucur încearcă să ţină balonul, avem out. Aruncăm rapid, atacăm în continuare.

Min 41: Tătăruşanu degajează. Tricolorii primesc la mijlocul terenului.

Min 40: Gigel Bucur primeşte o minge, ŞUT pe lângă vinclu. Cât de aproape a fost.

Min 39: Lovitură de corner pentru România. Bourceanu bate de pe stânga. Mingea este respinsă de portarul estonian.

Min 38: Mingea este la estonieni, Marica nu reuşeşte să recupereze, Tănase ajunge la minge, aruncă mingea pentru Bucur, Stancu, Bucur, Marica trage la poartă. RATARE, mingea se duce pe lângă. Stancu a avut o evoluţie foarte bună.

Min 37: Bourceanu bate în centrul careului. Nu obţinem nimic. Tănase este la 30 de metri, dă o minge prea tare în faţă.

Min 36: Tănase iese bine dintr-un duel cu doi adversari, Raţ, Marica reluare cu capul de la 11 metri, CORNER. 

Min 35: Mingea iese în out din Măţel. Portarul estonian pasează în faţa careului de 16 metri, îi lăsăm pe adversari să paseze, Stancu încearcă să facă un presing.

Min 34: Bucur trimite mingea în careul advers, tricolorii combină. Mingea este trimisă în out.

Min 33: România se duce din nou în atac. Tănase a încercat să păcălească apărarea estoniană, însă mingea a fost deviată.

Min 30: GOOOL România. Marica execută bine penaltiul.

Min 30: Mingea este la tricolori, Măţel, Bucur, pasă la Marica, Stancu. Penalti România. Stancu a obţinut penaltiul.

Min 29: Tănase şutează puternic de la distanţă, balonul se duce peste poartă.

Min 28: Tănase aruncă mingea în careu pentru Bogdan Stancu, Bourceanu, centrarea este prea tare. Stancu a jucat excepţional la această fază, păcat că nu s-a marcat.

Min 27: Tricolorii au mingea, fac presing.

Min 26: România nu reuşeşte să înscrie, ratează mult. Nu mai arată a echipa care voia să dea 5 goluri. La Istanbul turcii puteau avea un penalti, turcii joacă mult mai bine.

Min 25: România are corner, ultimul obţinut de Tănase. Bourceanu bate în faţa porţii, se respinge, din nou Bourceanu, Stancu RATEAZĂ din 7 metri!

Min 24: Tătăruşanu repune mingea. Gardoş are mingea, Goian, Raţ, Tănase pe stânga, încearcă să treacă, dar nu reuşeşte. Raţ, Lazăr, Gardoş, trimite lui Măţel, mingea se joacă la marginea terenului, estonienii resping atacul, Bourceanu recuperează.

Min 23: Estonienii îşi deschid jocul, atacă, mingea ajunge la Tătăruşanu. Tricolorii greşesc iar, Tătăruşanu respinge din nou.

Min 22: Tricolorii atacă din nou, sunt la marginea careului de 16 metri, totuşi nu au omogenitate. Mingea este în posesia Estoniei, Vasiliev degajează. 

Min 21: România aruncă de la margine. Raţ, spre Marica, joc de pase, joc deschis pentru Măţel, Bucur, minge în careu pentru Marica. Tricolorii nu reuşesc nimic nici din această fază.

Min 20: Tricolorii dau pase înapoi, Bourceanu trimite lui Gardoş, Goian degajează pe stânga, Tănase vrea să ia faţa unui adversar, dar nu controlează balonul. 

Min 19: Marica este în careul Estoniei, cade, dar nu se impune lovitură de la 11 metri.

Min 18: Estonienii atacă, mingea şutată, Tătăruşanu prinde. Estonienii au iar mingea, în urma unei greşeli a lui Bourceanu. Bucur se apară, dar nu reuşeşte nimic. Estonienii şutează puternic, mingea trece pe lângă poartă.

Min 17: Tricolorii au mingea la mojlocul terenului, estonienii nu vin în atac. Goian, Gardoş, minge pentru Marica, lasă pentru Stancu, dar Stancu nu ajunge, alunecă.

Min 16: România bate al doilea corner. Mingea ajunge în mijlocul careului, estonienii resping.

Min 15: Stancu dă o minge cu călcâiul, dar Marica nu este atent. Estonienii se apropie de careul nostru, îi deposedăm. Raţ, Lazăr, cei doi combină, minge dată în faţă, Tănase, Stancu, Tănase, Marica, minge deviată, corner.

Min 14: Gardoş deviază o minge, reuşim să obţinem o aruncare de la margine. Câştigă estonienii, tensiunea este imensă pe umerii tricolorilor. Elevii lui Piţurcă au aflat de golul Olandei din reacţia tribunelor de la Bucureşti.

Min 10: Este uimitor cât de repede au aflat tribunele de la Bucureşti de golul Olandei. Publicul a fost în picioare, iar tricolorii par mai însufleţiţi acum pe teren.

Min 10: Revenind la Bucureşti, tricolorii fac presing. Estonienii sunt de minute bune în propria jumătate, mai lipsesc doar golurile.

Min 8: GOOOL… Olanda. Olandezii deschid scorul, în paralel cu meciul de la Bucureşti, la Istanbul. Scorul din Turcia ne avantajează.

Min 8: Tănase are mingea, trimite lui Raţ, Raţ intră în centru, Burceanu, Raţ, Marica. Extraordinar, Marica este indecis, pierdem faza.

Min 7: Tricolorii combină în careul de 16 metri, Marica, Stancu, Raţ preia greşit mingea. Estonienii au mingea. Publicul este în picioare la fiecare fază a României.

Min 6: Stancu ţine foarte bine de minge. Obţine o lovitură liberă. Bourceanu pasă în centrul terenului, neatenţie în compartimentul nostru ofensiv.

Min 5: Aruncăm de la margine, Stancu ajunge la marginea careului, centrează prea tare, mingea iese în out. Tricolorii vor să marcheze multe goluri şi par stresaţi din acest motiv.

Min 4: Marica este la marginea careului de 16 metri, este în ofsaid. Public este extraordinar, fără ultraşi fotbalul pare mai frumos.

Min 2: Românii sunt la marginea careului de 16 metri, o minge sare prea tare în careu, Raţ trimite mingea în out. Estonienii se pare că deja trag de timp, se mişcă greu până la marginea terenului.

Min 2: Mingea este la Gardoş, Tănase, Bourceanu, minge deviată de estonieni în out.

Min 1: România aruncă de la margine, porneşte în atac. Estoniei recuperează, încearcă un contraatac, dar Bourceanu intervine lejer.

Min 0: Arbitrul central a fluierat începutul partidei. Tricolorii au mingea.

Update: Pe stadion se intonează imnul României. Din tribune se aud toţi cei circa 10.000 spectatori, care sunt foarte entuziaşti, aşa cum are nevoie echipa naţională. Publicul a început deja să cânte.

Update Ora 20.40: La casele de bilete de la Arena Naţională încă sunt cozi. Cu toate că iniţial s-au vândut doar câteva mii de bilete, suporterii naţionalei încep să apară în tribune. Rămâne de văzut dacă se va umple jumătate de stadion. Pe de altă parte, la Istanbul stadionul este plin, se anunţă un meci mare pentru fotbalul turc, cu toate că Olanda, adversara lor, a învins în 25 din ultimele 27 meciuri din preliminariile la care au evoluat.

Echipe de start

România: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Lazăr – Bucur, Stancu, Tănase – Marica. Antrenor: Victor Piţurcă

Estonia: Pareiko – Jaager, Reintam, Klavan, Teniste – Lindpere, Dmitrijev – Puri, Vassiljev, Kink – Zenjov. Antrenor: Raarimo Ruutli

Brigada de arbitri este din Croaţia.

Cotele caselor de pariuri

România este clar favorita meciului din această seară, ea pornind cu o cotă de doar 1.15 pentru victorie, în timp estonienii au o cotă de 15.00, conform Stanleybet. Cotele pot ajunge însă şi la 1.18 (România) sau 19.00 (Estonia), potrivit pariori.ro. Un rezultat de egalitate este puţin probabil în această seară el având cote de 5.75 sau chiar 7.25.

Şansele României la calificare

În acest moment principalele contracandidate, din grupa D, la un loc la baraj sunt România şi Turcia. Mai departe ar urma să ajunga echipa care va câştiga în seara aceasta, ambele evoluând de la ora 21.00, cu toate că situaţia se va complica în cazul în care se vor impune amândouă. Tricolorii vor avea un meci mult mai uşor decât turcii, ceea ce teoretic ar trebui să încline balanţa în favoarea României, însă lucrurile s-ar putea să stea diferit pe teren.

România are un lot mult mai valoros decât al Estoniei, valoarea de piaţă a jucătorilor lui Piţurcă fiind de aproximativ 56 milioane euro, în timp ce Estonia atinge doar 11,3 milioane euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. În plus motivaţia tricolor ar trebui să fie foarte mare la acest meci, în timp ce estonienii nu mai au nicio miză.

Totuşi Estonia a demonstrat că poate juca la un nivel înalt, ea reuşind un nesperat 2-2 în faţa Olandei pe teren propriu. Ceea ce pot spera elevii lui Piţurcă este ca acest meci al estonienilor să fi fost un accident, având în vedere că în ultimul meci jucat s-au descurcat foarte prost în faţa Ungariei, pierzând cu 1-5.

Pe de altă parte, dacă la Bucureşti se anunţă o partidă destul de anostă, interesul publicului fiind extrem de scăzut (doar câteva mii de bilete fiind vândute), la Istanbul turcii se pregătesc de festivitate. Stadionul pe care vor juca turcii va fi plin ochi, iar Terim a pus presiune mare pe partida cu Olanda. De altfel casele de pariuri dau, cu o uşoară diferenţă, ca favorită Turcia, cu o cotă de 2.35, respectiv 2,40, faţă de 2.45 sau 2.90 (Olanda).

România are un meci mai uşor, însă Turcia ar putea produce eventul. În condiţiile în care ambele echipe se vor impune, diferenţa între ele se va face la golaveraj, acolo unde turcii sunt net superiori. Pentru a avea vreo şansă tricolorii trebui să învingă Estonia cu un scor de cel puţin 5-0, însă ar trebui ca turcii să nu câştige cu mai mult de 1-0.

Rămâne şi o ultimă varianta pentru ca România să se califice, una extrem de pesimistă, ca tricolorii să facă egal, deci să încheie cu 17 puncte, iar Turcia să piardă cu Olanda, adică să rămână cu 16 puncte. Desigur, dacă ambele echipe vor pierde în această seară, ceea ce este puţin probabil, Ungaria este calificată, având în vedere că va juca împotriva celui mai slab adversar, Andorra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă