19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialImnul Ligii Campionilor se va canta la Bucuresti pentru Steaua!

Imnul Ligii Campionilor se va canta la Bucuresti pentru Steaua!

Steaua a semnat miercuri noapte un nou si mare succes pentru fotbalul romanesc si, dupa un deceniu de asteptare, suntem din nou in elita fotbalului european. A facut-o dupa un meci tensionat, stresant si dramatic in multe momente ale desfasurarii lui pentru cei 50.000 de suporteri ros-albastri prezenti in tribunele Stadionului National. Meciul a inceput dupa un scenariu diabolic, dorit si anuntat de antrenorul Boskamp – Standard conducea Steaua in minutul 3 cu 1-0, gratie golului inscris de Jovanovici. Un oftat de durere a cuprins tribunele arenei de s-a auzit pana in Ghencea. Cosmarul avea sa dureze 32 de minute, macinand nervii tuturor. Cristocea rateaza o situatie de gol incredibila. Carlos salveaza dezastrul cateva minute mai tarziu, pentru ca in minutul 14 sa aiba o interventie eroica in fata lui Sa Pinto. A fost momentul hotarator al confruntarii, care a schimbat total scenariul confruntarii. Unul nou, cu Steaua la carma jocului si Vali Badea in rol de vedeta. Golul inscris de nouarul ros-albastrilor readuce calmul si pe gazon si in tribune, dar parca era prea putin. Publicul nu mai avea nevoie de emotii. Tot Badea avea sa le risipeasca in minutul 52, cand a inscris al doilea gol. 2-1 pentru Steaua si nimeni nu-i mai poate rapi intrarea in Liga Campionilor.
Tribunele care au incurajat frenetic Steaua pe tot parcursul meciului sunt in extaz. Canta si aclama, isi ridica in slavi favoritii. La tribuna oficiala se plange de bucurie. Asa s-a scris, in cateva cuvinte, istoria meciului cu Standard Liege si a calificarii campioanei Romaniei in grupele Ligii Campionilor.

O rasplata binemeritata pentru care s-a muncit si s-a transpirat
De mai multi ani Steaua si-a facut din patrunderea in Liga Campionilor un crez. O credinta care nu a parasit nici un moment gruparea ros-albastrilor, a luptat pentru ea, s-a sacrificat, a fost foarte aproape de a o realiza sezonul trecut cand a ratat „la mustata”, dar nu a abandonat niciodata ideea ca merita si poate sa ajunga acolo. Rezultatul a fost alcatuirea in timp a unei echipe capabile sa dea piept cu echipe din elita fotbalului european, sa se lupte cu ele de la egal la egal. Dupa performantele obtinute in Cupa UEFA, Steaua merita aceasta calificare. A obtinut-o in conditii destul de vitrege, fara trei jucatori de baza – Radoi, Victoras Iacob si Ghionea – cu o echipa pe care multi au considerat-o carpita. Adevarul nu este prea departe, dar rezervele Stelei, asemenea titularilor, au dovedit ca se pot ridica la nivelul jucatorilor de baza. O trupa de luptatori, gata de orice sacrificiu pentru culorile ros-albastre, o echipa care are clasa si caracter, avida de marea performanta.
Un merit incontestabil il are si antrenorul Cosmin Olaroiu, care a condus cu inteligenta si mult tact confruntarile prin care a trecut echipa. Oli s-a dovedit nu numai un bun tehnician, dar si un priceput psiholog. A stiut sa linisteasca spiritele in momentele grele, a intretinut mereu o stare de optimism temperat, care a dat incredere jucatorilor si a creat in sanul echipei acea mentalitate de invigatori, indispensabila marilor confruntari si obtinerii performantei. Antrenorul Cosmin Olaroiu s-a bucurat in permanenta de increderea conducerii clubului, starnind invidia altor grupari pentru stabilitatea si modul in care apara interesele echipei si ale jucatorilor.
Gigi Becali, un patron entuziast si de un optimism iremediabil, a reusit sa insufle acest spirit si echipei. A investit sume mari de bani, si-a platit regeste jucatorii, a dat o noua fata arenei din Ghencea, a asigurat stabilitatea. Practic este unul din principalii artizani ai calificarii in Liga.
Steaua a dovedit inca o data ca este cea mai iubita echipa din tara. Dincolo de meritul jucatorilor care au semnat performanta calificarii, nu se poate trece peste enorma dragoste a publicului din toata tara care inconjoara Steaua, care a fost mereu aproape de favoritii lui si i-a condus spre victorie. La Bucuresti se va auzi din nou imnul Ligii Campionilor. Il vom asculta datorita Stelei, pregatita sa inceapa o noua batalie pentru Europa. Felicitari si multumim Steaua!

Cele mai citite

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...
Ultima oră
Pe aceeași temă