20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGazonul Farului, o problema si pentru Romania, si pentru Serbia

Gazonul Farului, o problema si pentru Romania, si pentru Serbia

» Dupa primul antrenament de dinaintea meciului Romania-Serbia, din Grupa 7 a preliminariilor CM 2010 din Africa de Sud, programat pe Stadionul Farul din Constanta, de la ora 20.45, jucatorii nostri s-au declarat nemultumiti de starea gazonului. De aceeasi parere au fost si sarbii, care inca nu au testat iarba constanteana, antrenamentul lor oficial fiind programat vineri de la ora 20.00. In incercarea de a proteja suprafata de joc, gazdele au mutat sedintele de pregatire pe terenul secund.

Deocamdata marea problema a tricolorilor este starea gazonului. Terenul nu se prezinta in conditii grozave, desi echipa locala, Farul Constanta, nu s-a mai antrenat aici timp de o saptamana tocmai pentru a-l proteja. Suprafata de joc este nivelata, dar in unele zone iarba lipseste in totalitate. Cum in zilele urmatoare sunt asteptate ploi, starea gazonului s-ar putea inrautati si mai mult.
"Tricolorii" au efectuat primul antrenament pe stadionul  echipei Farul, restul sedintelor de pregatire desfasurandu-se pe terenul secund din complexul constantean. Nici acest prim antrenament nu ar fi trebuit sa fie gazduit de arena centrala (deoarece organizatorii au dorit sa protejeze gazonul), dar din cauza faptului ca terenul al doilea nu este dotat cu nocturna, Victor Piturca a decis ca sedinta de pregatire sa aiba totusi loc pe "central".

La antrenamentul de ieri dimineata programat de selectioner la ora 11.00, pe plaja Hotelului Rex din Mamaia, nu au participat decat sase jucatori – Banel Nicolita, Ciprian Marica, Razvan Cocis, Gigel Bucur, Dorin Goian si Costel Pantilimon –, sedinta fiind asistata de preparatorul fizic. Toti cei 22 de jucatori s-au reunit insa in cadrul antrenamentului de aseara. sedinta de pregatire a fost una normala, cu alergari la inceput si elemente tehnico-tactice. Din pacate, vremea a fost umeda si destul de rece pentru aceasta perioada, lucru care i-a incomodat pe jucatorii nostri.
Sarbii nu se sperie de starea gazonului, nici de echipa pregatita de Victor Piturca, insa selectionerul "plavilor", Radomir Antic, a atras atentia asupra faptului ca Romania este o echipa redutabila pe teren propriu, iar infrangerea cu Letonia, de la Cluj, nu a fost decat un accident.

 

"Romania este o echipa abila, dar a avut ghinion cu Lituania – cand adversarii au marcat din afara careului –, dar si cu Franta, cand a condus cu 2-0 si a terminat meciul la egalitate. Chiar daca gazonul nu este unul tocmai bun, acest lucru nu trebuie sa sperie pe nimeni. Nu este treaba mea de ce s-a luat aceasta decizie. Sunt sigur ca Piturca a avut motivele lui cand a hotarat asta. Dar noi vom merge la Constanta sa castigam", a spus Antic.
Pentru a pastra sanse reale de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, din Africa de Sud, Romania trebuie sa obtina cel putin patru puncte din dubla cu Serbia si Austria. In acest moment, Grupa 7 este condusa de catre Serbia si Lituania, ambele cu cate 9 puncte din patru jocuri, in timp ce Romania ocupa penultima pozitie in clasament, a cincea, cu 4 puncte din trei jocuri. La egalitate de puncte cu tricolorii sunt Franta si Austria, insa ultima are cu un meci mai mult disputat.

» Astazi, incepand cu ora 10.00, se vor pune in vanzare cele 8.000 de bilete destinate suporterilor care vor dori sa urmareasca pe viu confruntarea Romania-Serbia. 800 de bilete au fost deja vandute online, iar 1.875 de tichete au fost pastrate de FRF pentru sponsori si alti invitati, dintre care 200 vor fi luate de jucatori. Fanii oaspetilor au repartizat 1.325 de bilete. Pentru un bilet la peluza un suporter trebuie sa plateasca 15 lei, in timp ce pentru un loc la una dintre cele doua tribune trebuie sa achite 50 lei.

Cele mai citite

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...
Ultima oră
Pe aceeași temă