20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialEternul derby si atat

Eternul derby si atat

» Cel mai asteptat meci al returului, derby-ul Steaua-Dinamo, contand pentru etapa a 30-a a Ligii I, se disputa in aceasta seara de la ora 21.00, pe Stadionul Ghencea.

Astazi vor intra in scena si jucatorii, dupa ce timp de patru zile conducerile celor doua cluburi s-au duelat verbal. "Razboiul" a inceput marti, o data cu incidentul in care autocarul Stelei a fost atacat cu pietre, iar Pawel Golansky a trebuit sa faca o vizita la Spitalul Militar dupa ce un bolovan l-a lovit in cap. Cum toata lumea ii suspecteaza pe suporterii dinamovisti, conducerea gruparii din Ghencea a decis sa nu mai respecte protocolul incheiat cu omologii din "stefan cel Mare" si sa interzica accesul fanilor "cainilor" la partida din aceasta seara.

"Steaua nu joaca pe contraatac"
La conferinta de ieri, tehnicianul Marius Lacatus a precizat ca nu are probleme de efectiv, singurul care va absenta din derby fiind Florin Lovin, care este suspendat. "Avem nevoie de victorie pentru ca mai sunt etape de disputat. Trebuie sa tratam foarte serios aceste cinci jocuri de campionat. Nu este cazul sa mai vorbim ce inseamna pentru toti stelistii un joc cu Dinamo. Vom face totul pentru a obtine cele 3 puncte. Nu stiu daca Dinamo va veni in Ghencea sa se apere, dar Steaua nu joaca pe contraatac si vom ataca din primul minut", a spus Lacatus.
De partea cealalta, Mircea Rednic are destul de multe motive de ingrijorare din cauza accidentarilor si suspendarilor. "Puriul" se poate baza pe Tamas, Bostina si Izvoranu, care vor reveni dupa ce si-au ispasit etapele de suspendare, insa nu vor putea juca Simao, L. Goian (suspendati) si Ze Kalanga (accidentat). Pe langa african, mai sunt indisponibili, din cauza problemelor medicale, Lobont, Dolha, Zicu, Blay, Pulhac, Bratu, Zie Diabate si Papa Malik. Cele mai mari probleme sunt cu accidentarile lui Lobont si Dolha. Ramasa cu un singur portar, Florin Matache, care va fi titular in derby, conducerea dinamovistilor a luat in probe in ultimele zile nu mai putin de patru goalkeeperi: Roberto Volpato Neto (Brazilia), Dragovic, Kojic (ambii Serbia) si Kolinko (Letonia).

Pas decisiv spre titlu?
Pentru Dinamo, jocul din Ghencea poate reprezenta un pas important in vederea castigarii titlului si calificarii in grupele Ligii Campionilor. "Nu e finala Ligii Campionilor, dar este cea mai importanta partida a campionatului intern. In proportie destul de mare, cred ca vom castiga campionatul, daca ne vom impune in acest derby. Avem prima sansa, dar avem si cateva urmaritoare aproape de noi in clasament. Din pacate, s-au inmultit accidentarile in echipa noastra, dar sper ca inlocuitorii absentilor sa-si faca treaba. Sper sa inscriu din nou. Nici un jucator de la Dinamo nu stie cum sa se bucure dupa ce marcheaza impotriva Stelei. Mie-mi vine sa rup gardurile. Ar fi bine sa fie ca in derby-ul Spaniei, unde oaspetii au castigat", a spus Claudiu Niculescu.

» Ultimele bilete din cele 24.000 scoase la vanzare de catre clubul Steaua pentru jocul cu Dinamo au fost epuizate ieri. Astfel, asa cum era de asteptat, derby-ul se va disputa cu casa inchisa, insa ramane de vazut daca vor fi si suporteri dinamovisti pe stadion.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă