17.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialElveţia-România: 0-1, în meci amical

Elveţia-România: 0-1, în meci amical

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seară, pe „Swissporarena” din Lucerna, într-un meci amical.

România a învins formaţia care câştiga în urmă cu trei zile în faţa Germaniei cu 5-3, prin golul marcat de Gicu Grozav (56). Tricolorii au început excelent partida de la Lucerna şi puteau deschide scorul în chiar minutul 2, prin debutantul Grozav, dar acesta a trimis peste poartă de la circa 11 metri. Gazdele au replicat imediat şi Ziegler a tras pe lângă poarta lui Lobonţ (2). După ce Bourceanu a trimis un şut slab ca intensitate, prins de Sommer (3), meciul a fost întrerupt câteva secunde (min. 6), după ce un spectator român a pătruns pe teren având un tricou pe care se putea citi ”Justice for Craiova” (Dreptate pentru Craiova).

Barnetta a avut o ocazie bună pentru gazde (11), dar şutul său de la marginea careului s-a dus puţin peste transversală. La poarta cealaltă, Torje a trimis o centrare excelentă, Senderos a ratat intervenţia, dar Grozav nu a anticipat (16).

Uşor, jocul echipei noastre s-a stins şi gazdele au preluat iniţiativa, ratând mai multe ocazii de gol: şutul lui Stocker a fost blocat de Papp (21), Senderos a reluat alături după o ieşire greşită a lui Lobonţ (27), Ziegler a tras pe lângă ţintă (33), Derdiyok a trimis pe lângă cu capul (40), Barnetta a reluat peste poartă (41).

La ultima fază a primei reprize, Papp a trimis un şut periculos, scos de sub transversală de Sommer (45+1).

După pauză, tricolorii au avut o bună situaţie în chiar primul minut, dar Daniel Niculae a fost deposedat in extremis în careul gazdelor (46).

România a deschis scorul în min. 56, după ce debutantul Grozav a reluat cu capul în plasă mingea centrată de Torje: 0-1.

Echipa antrenată de Victor Piţurcă s-a apărat bine în continuare, departe de poarta lui Lobonţ, iar gazdele nu au reuşit să-şi creeze ocazii clare de gol. cea mai bună situaţie a fost în min. 81, dar Barnetta a executat o lovitură de la 17 metri în zid. Elveţia a mai avut o şansă în prelungiri, dar mingea trimisă cu capul de Djourou a fost respinsă de Lobonţ (90+3). România va juca pe 5 iunie un nou meci amical, cu Austria, la Innsbruck.   Text Box:

Cele mai citite

5 aspecte de care să ții cont când organizezi la restaurant o petrecere pentru copii

Organizarea unei petreceri pentru copii la restaurant poate fi o experiență minunată atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Cu toate acestea, acest...

Un nou studiu științific îngrijorător! Microplasticele, prezente la baza creierului uman

Un nou studiu științific a descoperit prezența microplasticelor în țesutul nazal la baza creierului uman, mai exact în bulbul olfactiv, zona responsabilă de detectarea...

Emil Boc, reacție după ce „U” Cluj a învins Rapid București

Universitatea Cluj a reușit o victorie importantă împotriva Rapidului, învingând echipa giuleșteană cu scorul de 2-0 în deplasare, în cadrul etapei a 9-a din...
Ultima oră
Pe aceeași temă