13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialDupa calificarea de la Hamburg, Rapid s-a chinuit la Mioveni!

Dupa calificarea de la Hamburg, Rapid s-a chinuit la Mioveni!

Ceea ce unii au anticipat dupa parcursul exceptional al Rapidului in Cupa UEFA, adica un „scurtcircuit” in campionat, acolo unde suporterii se asteapta mai putin, s-a petrecut ieri la Pitesti, unde „trupa-minune” a giulestenilor a cedat doua puncte foarte mari in fata lui FC Arges!
Asa cum s-a intamplat si dupa succesul exceptional asupra lui Hamburg, cand Rapid a terminat la egalitate cu FC Vaslui, in Giulesti, si acum formatia condusa de Razvan Lucescu a avut o evolutie cu totul neconvingatoare si a fost salvata abia in prelungiri de Viorel Moldovan! Parca sunt doua echipe diferite, cu doua stari de spirit contrastante si doua atitudini de neinteles in teren.
Parcursul european al Rapidului e unul formidabil, dar el ar putea avea doua taisuri, caci ar putea provoca o evolutie foarte slaba in campionat, ceea ce va duce la pierderea locurilor „europene” pentru viitorul sezon! E adevarat, Rapid se bazeaza foarte mult pe castigarea Cupei Romaniei, dar pana acolo mai sunt trei partide in care se poate intampla orice!
Razvan Lucescu i-a lasat ieri pe banca, la inceputul jocului, pe Daniel Niculae si Mugurel Buga, principalii sai realizatori, si asta s-a vazut, pentru ca atacurile au fost haotice, fara vlaga. Viorel Mol-dovan si Daniel Pancu, „piesele grele” aduse in iarna, nu au impresionat si nici nu au tras dupa ei echipa, asa cum se asteapta fanii rapidisti, primul avand insa meritul imens de a fi marcat golul egalarii in minutele de prelungire. In aceste conditii, nici mijlocul echipei nu a iesit in evidenta, cei doi Stancu, Ionut si Romeo avand evolutii foarte sterse. Abia dupa intrarile lui Niculae si Buga, formatia-oaspete s-a mai trezit si a atacat in valuri, dar totul s-a lovit de „liniile” lui Sorin Cartu. Pana in prelungiri, cand apararea pitesteana a cedat.

Inca o victima

Dupa ce a tinut in sah Steaua, cu care a terminat la egalitate, 0-0, in Bucuresti, FC Arges face inca o „victima” printre granzii campionatului, tocmai „insotitoarea” stelistilor in sferturile UEFA, Rapid. Stilul de joc al pitestenilor e acelasi, indiferent de locul unde se disputa partida.
„Sorin-accio” functioneaza din plin, asa cum s-a intamplat si la Galati in sezonul trecut: aparare pe doua linii, contraatacuri taioase. Daca e sa cada vreun gol.. bine, daca nu, e bun si un egal! Noi nu vom face insa greseala de a condamna acest stil de joc atat timp cat el da roade. Fiecare isi adapteaza stilul lotului pe care il are la dispozitie si probabil ca acesta e stilul care-i prinde cel mai bine pe fotbalistii pitesteni!
FC Arges si Rapid au terminat la egalitate, scor care nu multumeste pe nimeni. Gazdele suspina dupa cele trei puncte, care le-au fost smulse chiar in prelungiri, in timp ce Rapid vede cum se indeparteaza, in fiecare etapa, de podiumul campionatului. Dar mai sunt destule etape si situatia se poate schimba.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă