13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDoar un "antrenament" in drum spre grupe?

Doar un „antrenament” in drum spre grupe?

Dinamo va debuta in aceasta seara in noul sezon al Cupei UEFA, dar meciul de la Bucuresti cu Omonia Nicosia este considerat a fi doar un „antrenament” pentru intalnirile din ce in ce mai dure care sunt asteptate de vicecampioni. „Neaparat, grupele Cupei UEFA”, spun cei din Stefan cel Mare si, in aceste conditii, cipriotii ar trebui sa fie doar un sparring-partner.

Patru atacanti in Europa

Ioan Andone nu are de ce sa se planga de startul formatiei sale in noul sezon. 3-2 cu Steaua, 4-1 cu Otelul Galati, ambele partide pe terenuri straine, au relevat in primul rand o puternica forta ofensiva. Iar daca in Supercupa cu Steaua au fost doi atacanti, apoi trei in jocul de la Galati, Andone intentioneaza sa aduca azi printre titulari chiar patru jucatori ofensivi! „Putem juca un 4-2-4 care sa fie foarte eficient”, spune Andone, care continua afirmand ca „desigur, le voi da si sarcini pentru a face faza defensiva pentru ca, nu pot tine jucatori care marcheaza pe banca de rezerve”. Important este sa nu primim gol, anunta Andone, care crede ca „un meci de cupa europeana iti poate oferi surprize, dar am mare incredere ca o sa inscriem multe goluri si vor veni spectatori multi la stadion”.
Florentin Petre spune ca Omonia este o echipa foarte buna, a carei forta sta in compartimentul median, precizand totodata ca sansele de calificare sunt egale. „Din ceea ce am aflat pana acum, este o echipa foarte buna si cel mai bine stau la mijlocul terenului. Important este sa dam cat mai multe goluri pentru a avea un retur cat mai usor. Sansele de calificare sunt egale.”
La randul sau, mijlocasul Vlad Munteanu spera ca formatia sa sa se califice in turul urmator al Cupei UEFA. „Nu le vom da nici o sansa sa ne faca vreo problema. Oricum, trebuie sa fim atenti pentru ca in cupele europene nici un meci nu este usor”, a spus Munteanu.
In conditiile revenirii lui Claudiu Niculescu, Dinamo ar putea juca azi cu Gaev in poarta, Daouda, Tamas (sau Galamaz, daca proaspatul international nu se reface), Moti si Pulhac pe linia de aparare, Florentin Petre, Margaritescu, Vlad Munteanu si Zicu la mijloc, Claudiu Niculescu si Baltoi in atac.

Cipriotii vor sa marcheze la Bucuresti

Olandezul Henk Houwaart, antrenorul Omoniei, care a sosit ieri la Bucuresti, s-a aratat increzator in sansele echipei pe care o antreneaza, inaintea meciului cu Dinamo. Houwaart a declarat la sosirea la Bucuresti ca atat Dinamo, cat si Omonia sunt doua echipe foarte bune, iar sansele de calificare sunt egale. „Trebuie sa marcam un gol in meciul de joi, iar un rezultat de egalitate nu ne-ar displace”, a precizat Houwaart. Intrebat daca se teme de vreun jucator de la Dinamo, Houwaart a spus: „Dinamo este puternica prin forta grupului si ne este teama de echipa, nu de un jucator anume”.
Delegatia oficiala a Omoniei Nicosia este insotita la Bucuresti de 500 de suporteri, o mare parte din ei ajungand in Romania marti si miercuri. Cipriotii au efectuat aseara antrenamentul oficial, incepand cu ora 20, pe stadionul Dinamo.
Partida tur dintre Dinamo Bucuresti si Omonia Nicosia va avea loc azi, de la ora 21,45, fiind transmisa in direct de TVR1.


1.000 de ciprioti la Bucuresti?

Omonia Nicosia a anuntat ca va fi sustinuta la Bucuresti, la meciul cu Dinamo din mansa intai a turului doi preliminar al Cupei UEFA, de aproape 1.000 de suporteri.
Biletele pentru primul meci cu Omonia Nicosia vor fi puse in vanzare marti dupa-amiaza, la casele stadionului, abonamentele emise de FC Dinamo nefiind valabile la partidele din cupele europene. Preturile biletelor sunt: 20 RON la tribuna zero, 15 RON la tribuna intai, 7,5 RON la tribuna a doua si 5 RON la peluze.
Partida va fi arbitrata de o brigada din Spania formata din Alfonso Burrull Perrez (central), Carlos Villate Lopez, Victoriano Diaz Casado (asistenti), Javier Moreno Delgado (rezerva).

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă