5 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăSpecialDinamo si Rapid nu au avut "mana" buna

Dinamo si Rapid nu au avut „mana” buna

Se apropie perioada in care transferurile vor „exploda” si ne-am gandit sa vedem cine a avut „mana buna” in vara, atunci cand marile forte ale campionatului au acaparat cam tot ce era mai bun pe piata transferurilor. Ca de obicei, Dinamo, Steaua si Rapid au facut cele mai importante transferuri, in timp ce noua „vedeta” a Diviziei A, Poli Timisoara, a cautat din nou sa impresioneze (transferuri ca cele ale lui Gigel Bucur sau McKain nu sunt la indemana oricui!), dar fara un succes deosebit.

Dinamo, mult si… fara rezultat

Dinamo a avut cea mai lunga lista de transferuri, numai ca pana acum aproape nimeni nu a confirmat statutul de „transfer de senzatie”. Guso nu a castigat duelul cu Gaev, Daouda a fost „izolat” pe partea dreapta si a fost tinta ironiilor dupa mai multe gafe de incepator, Plesan a venit ca mare speranta, dar nu a confirmat cu nimic acest statut, Ilie Iordache a ajuns pe la echipa a doua, Florin Bratu s-a acomodat foarte greu si a marcat foarte putin pentru un golgheter, Octavian Chihaia a prins rareori echipa, iar Moti a fost singurul care, cat de cat, a reusit sa se impuna si sa devina titular de drept, fara a intra insa si in vederile selectionerului Piturca. Foarte putin pentru o campanie de achizitii care a costat – dupa cum spun dinamovistii – peste 4 milioane de euro!

Rapid, cinci deziluzii

Si Rapid a crezut ca a dat lovitura pe piata transferurilor atunci cand i-a transferat pe fostul international Bogdan Mara, timisoreanul Romeo Stancu, pitesteanul Emil Dica, portarul Minca (cu ultimii doi ducandu-se o „lupta” cu Steaua) si atacantul Adrian Iordache, „repatriat” tocmai din Germania. Toate aceste cinci transferuri s-au dovedit a fi, insa, crunte deziluzii, la Iordache renuntandu-se inca dinainte de startul sezonului, la Mara pe parcurs, in timp ce ceilalti trei abia au prins echipa. O campanie foarte slaba, care nu l-a ajutat deloc pe antrenorul Razvan Lucescu.

Steaua, cel mai bine

Steaua pare a fi avut cea mai buna campanie de achizitii. Una foarte saraca, daca ne gandim ca lista i-a cuprins numai pe Iacob si foarte tanarul Enescu, dar profitabila din moment ce „buldozerul” adus de la Galati, Iacob, a devenit titular si golgheter al echipei, fiind propus cu insistenta selectionerului pentru prima reprezentativa. Steaua nu se poate plange nici de achizitia lui Enescu, chiar daca tanarul jucator nu a evoluat mai deloc, el anuntandu-se un jucator de perspectiva si fiind cooptat la Steaua, de altfel, tocmai in ideea de a creste valoric in viitor.

La Timisoara nu au confirmat

Gigel Bucur a fost golgheterul campionatului, dar la Poli Timisoara nu a confirmat deloc acest statut; Adrian Olah a avut un sezon exceptional la FC National, insa nu si-a gasit deloc locul in echipa de pe Bega; Sorin Radoi este international de tineret si joaca pe mai multe posturi din aparare, insa nu si-a gasit deocamdata locul in echipa; pentru McKain s-a platit o suma exorbitanta pentru Romania (peste un milion de dolari), dar nici el nu a fost jucatorul asteptat, in timp ce Galdean nu a confirmat nici el ca ar fi mijlocasul care s-a impus la Apulum Alba Iulia. Asadar, nici aici nu putem spune ca rezultatele au fost spectaculoase.
Ramane sa vedem ce va fi acum. Poate de acum cei patru „mari” vor avea mana buna la transferuri!

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Diferențele salariale pe regiuni se adâncesc: Angajații din București câștigă dublu față de cei din Teleorman

Salariile medii nete au crescut în aproape toate județele din România, majoritatea înregistrând creșteri de peste 10%. Excepție fac județele Cluj, Mureș și Gorj,...

Creștere accelerată pe piața deodorantelor din România: 12% în valoare și 14% în volum, în ultimul an

Piața deodorantelor a crescut semnificativ în ultimele 12 luni. Jucători importanți în acest sector, Dove - actualul lider de piață în segmentul destinat femeilor...

Noi reguli pentru dobânzile aplicate de IFN-uri

Contractele de credit în derulare vor trebui să respecte noile plafoane ale dobânzilor Legea de plafonare a dobânzilor la creditele de consum IFN va intra...
Ultima oră
Pe aceeași temă