16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDinamo, invincibila acasa de 41 de ani in fata lui Poli Timisoara

Dinamo, invincibila acasa de 41 de ani in fata lui Poli Timisoara

Partida Dinamo-Poli Timisoara a fost una dintre cele mai frumoase si spectaculoase meciuri de la deschiderea sezonului. Banatenii au venit cu ganduri mari la Bucuresti, in speranta ca dupa 41 de ani vor obtine prima victorie impotriva lui Dinamo, pe terenul acestora.
Golul inscris de Andrei Cristea la inceputul intalnirii le-a aprins si intretinut sperantele. Numai o jumatate de ora. A venit golul lui Claudiu Niculescu cu trei minute inainte de finalul primei reprize, dupa care echipa lui Mircea Rednic s-a dezlantuit. A facut-o prin tripleta atacantilor Danciulescu-Claudiu Niculescu-Ganea, ajutata de „servantul” Catalin Munteanu, care a pulverizat defensiva banatenilor pe care Sorin Cartu conta enorm.
Dinamo a inscris toate golurile din actiune, dupa o suita de pase incepute la mijlocul terenului, care pune in dificultate defensivele adversarilor, situatie intalnita si in partidele trecute, confirmata inca o data la partida cu Poli de golurile spectaculoase reusite de Ganea si Danciulescu. Trei atacanti de clasa, cu experienta, abili, care colaboreaza aproape perfect intre ei, ajutati de o linie mediana muncitoare, luptatoare, ce caracterizeaza noul spirit de echipa al alb-rosilor. Pentru Poli, meciul cu trupa lui Rednic a fost unul de cosmar. Nu o spunem noi, o declara Sorin Cartu: „Umilinta! Asta s-a intamplat azi! Ar trebui sa-i trec pe toti la echipa a doua. Sunt unii care se dau accidentati si au contracte mari. Vreau sa uit repede, a fost un meci de cosmar. Cer scuze tuturor suporterilor si actionarilor”, declara dupa meci tehnicianul banatenilor.

O echipa nu se face in cateva saptamani
Scuzele si explicatiile nu mai au nici o acoperire pentru conducerea lui Poli. Acuzatiile sunt dure si vorbesc de tradare, incompetenta, interesele unor persoane din fotbal potrivnice lui Poli. Tirul necrutator al patronului lui Poli il are in vizor pe antrenorul Sorin Cartu, pe ex-dinamovistii Alexa si Grigorie, pe Gigi Netoiu, care a inlesnit transferul celor doi la Timisoara. Iancu merge mai departe si considera ca a fost tras pe sfoara si ii acuza de blat pe Alexa, Grigorie, se gandeste sa-l schimbe pe Cartu si spune ca nu poate merge mai departe cu capuse.
Supararea patronului care a investit milioane de dolari in achizitiile unor fotbalisti de marca este de inteles. Fotbalul nu se joaca si meciurile nu se castiga insa numai cu numele unor fotbalisti. Poli a avut un adversar in mare forma, care nu a pierdut nici un meci de la inceputul sezonului, iar duminica trupa lui Rednic a avut o prestatie de exceptie, careia Poli nu a putut sa-i faca fata. A fost cel mai bun meci al „cainilor” din ultimul an. Poli a asteptat sezonul trecut sa se schimbe ceva. Revirimentul, din pacate, nu a venit. S-au investit din nou mari sume de bani si Poli nu mai are rabdare. Au sperat ca miracolul sa aiba loc la partida cu Dinamo, dar din nou au avut parte de o deziluzie. Categoric, patronul timisorenilor are dreptul sa hotarasca si sa ia orice masura doreste in privinta jucatorilor si a antrenorului, sa-i acuze de dezinteres sau incompetenta sau chiar de blat. Marian Iancu nu trebuie sa uite ca echipa pe care o patroneaza nu a stralucit nici in partidele disputate acasa cu Steaua si Rapid, dar atunci s-a aratat multumit de prestatia echipei, chiar daca Poli a pierdut patru puncte pe teren propriu. Spunea atunci Marian Iancu ca o echipa nu se poate face in cateva saptamani. Acum a uitat si isi desfinteaza echipa, considerand razboiul incheiat, pregatind alti luptatori cu care sa inceapa o noua batalie. Gresita tactica, mai ales in fotbal, pentru patronul ce se doreste a fi comandant.

Cele mai citite

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă