20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialArabii il vor pe Piturca!

Arabii il vor pe Piturca!

Conducerea clubului Al Hilal s-a intalnit luni noapte pentru a intocmi o lista cu numele posibililor inlocuitori ai lui Cosmin Olaroiu pe banca tehnica. Presa araba mentioneaza ca printre antrenorii interesati pentru gruparea saudita se numara olandezul Frank Rijkaard, brazilianul Luiz Felipe Scolari, dar si selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca. Conform cotidianului Al Watan, conducerea gruparii, in frunte cu printul Abdulrahman, a avut mai multe discutiii cu tehnicianul "tricolor"  pe marginea acestui subiect.
Mai mult decat atat, publicatia saudita precizeaza ca Victor Piturca i-ar fi spus unuia dintre intermediarii acestei negocieri, Fahad Hamdan, ca ar fi dispus sa antreneze in Golf dupa ce isi incheie contractul cu Federatia Romana de Fotbal sau daca discutiile din acest moment decurg intr-un mod favorabil.

Al Hilal cauta inlocuitor
Sauditii sunt interesati de serviciile lui Victor Piturca, in primul rand, datorita modului de lucru al acestuia. Metodele lui "Piti" sunt vazute ca fiind asemanatoare cu cele ale lui Cosmin Olaroiu, devenind astfel principalul favorit la preluarea postului de antrenor al lui Al Hilal. Conform presei saudite, Cosmin Olaroiu este cel mai bun antrenor care a antrenat in ultimii trei ani in statul arab. A reusit sa schimbe multe dintre conceptele tactice din acea zona, devenind intr-un timp foarte scurt unul dintre cei mai apreciati si iubiti straini. In acest sezon, Al Hilal s-a diferentiat foarte mult de restul echipelor din campionatul saudit. Olaroiu a construit o aparare puternica, reusind totodata sa realizeze o coeziune buna intre jucatorii locali si cei straini. "Plecarea lui Cosmin, indiferent de cauze, reprezinta sfarsitul disciplinei tactice pe stadioanele noastre. Pana acum, cu exceptia lui Cosmin, nici un antrenor nu a reusit sa-si demonstreze aptitudinile tactice", a notat Al Watan.

Luni seara, antrenamentul formatiei Al Hilal a fost condus de Catalin Necula, in timp ce Costel Pana, celalalt secund al lui Olaroiu, a fost in Iran pentru a urmari pe Saba, adversarul formatiei suadite saptamana viitoare, in Liga Campionilor Asiei. Maine si poimaine, Al Hilal va disputa doua jocuri, ambele in deplasare, primul impotriva celor de la Al Shabab, iar doilea contra lui Al Wehda.
Plecarea lui Cosmin Olaroiu de la Al Hilal a dat nastere unor zvonuri cu privire la o posibila reziliere a contractului dintre gruparea de la Riyad si Mirel Radoi. Fostul capitan al Stelei a tinut sa-i linisteasca pe fani, precizand ca va respecta intelegerea care expira peste trei ani. "Eu am contract cu Al Hilal, nu cu antrenorul. Este adevarat ca prezenta lui Oli e foarte importanta pentru mine si a contat foarte mult in decizia mea de a semna cu Al Hilal. Sunt profesionist si-mi voi respecta contractul, chiar daca Olaroiu va pleca", a spus Mirel Radoi.

» Dupa demiterea lui Cosmin Olaroiu, fanii lui Al Hilal au trimis o scrisoare de protest la FIFA, in care condamna gestul Federatiei Saudite de Fotbal, cea care i-a interzis tehnicianului sa mai antreneze in Arabia Saudita. Suporterii acuza implicarea politicului in fotbal si cer dezafilierea forului fotbalistic de la Riyad. Pe langa scrisoarea oficiala trimisa de sustinatorii gruparii saudite, fanii au mai "bombardat" cu e-mail-uri forul international, fiind nevoie de interventia unui oficial al FIFA, care a precizat ca mesajul a fost receptionat, astfel ca suporterii s-au linistit.

» Un tricou si un imprimeu, la baza demiterii!
Vinerea trecuta, Al Hilal a castigat Cupa Coroanei Printului mostenitor, dupa ce a invins in finala formatia Al Shabab, cu scorul de 1-0, dupa prelungiri, dar bucuria cuceririi primului trofeu in Asia a fost umbrita, pentru Cosmin Olaroiu, de vestea… demiterii sale. si asta, pentru ca, dupa meci, Olaroiu, nemultumit ca organizatorii nu au invitat intreaga echipa sa celebreze victoria, a refuzat sa urce pe podium, si-a aruncat tricoul in fata reprezentantului printului Sultan ben Abdel Aziz si a parasit terenul. Deoarece tricoul purta o efigie a printului mostenitor, gestul lui Olaroiu a fost perceput ca o insulta adusa familiei regale. A urmat demiterea, dar gestul nu a fost facut de club, ci de Federatia Saudita, care i-a interzis tehnicianului sa mai profeseze in Arabia Saudita!
Incertitudinea plana si ieri la pranz in cadrul echipei din Riyad, antrenorul Olaroiu pregatind in continuare formatia saudita.

Cele mai citite

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...
Ultima oră
Pe aceeași temă