Inca 35 de sali de sport vor fi realizate prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI). Lucrarile de constructie si de amenajare a acestor obiective vor fi finantate dintr-un imprumut acordat, pentru acest program, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Acordul de imprumut cu BDCE prevedea in 2002 realizarea unui numar de 300 de sali de sport, iar in urma contractarii obiectivelor de investitii s-a realizat o economie a fondurilor din creditul acordat. BDCE si-a dat acordul de principiu ca din sumele economisite CNI sa finanteze inca 35 de sali de sport. Constructia si amenajarea acestor sali au fost aprobate de Guvern, la solicitarea consiliilor locale, cele 35 urmand a fi amplasate atat in mediul urban, cat si in mediul rural.
Pentru cele 35 de obiective au fost intocmite studii de fezabilitate, aprobate de catre Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin care se deruleaza programul privind constructia salilor de sport. Salile sunt dotate cu materiale sportive precum sisteme de baschet si de handbal sau plase de protectie, vor fi racordate la reteaua de alimentare cu apa si la reteaua de canalizare.
Toate bune si frumoase, insa se naste o intrebare: de ce nu consulta cei de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si specialistii din sport la realizarea acestor sali? Nu de alta, dar ultimele investitii in domeniu s-au dovedit a fi catastrofale. Salile erau prea mici, nu aveau parametrii pentru a fi bune de meciuri oficiale, unele erau prea joase, altele prea inguste, asa ca nu pot fi folosite nici de handbal, nici de baschet… Parerea noastra e ca initiativa e buna, numai ca, daca tot se baga ceva bani, mai bine sa se faca cu folos…