16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialA fost odata un derby: Steaua - U Craiova

A fost odata un derby: Steaua – U Craiova

Daca ar trebui sa luam in calcul traditia, atunci cel mai important meci al etapei a doua se disputa la Bucuresti intre Steaua si Universitatea Craiova. Pe parcursul ultimilor ani, oltenii au pierdut mult din ceea ce reprezenta odata Stiinta pentru campionatul nostru, iar intalnirile dintre cele doua echipe au intrat in sfera meciurilor obisnuite, unde Steaua a fost mereu favorita. Lucrurile nu s-au schimbat cu nimic nici in acest sezon. Steaua se pregateste pentru meciurile cu Standard Liege si Liga Campionilor. Universitatea a revenit in Liga dupa un an de jocuri la matineu, a venit cu ganduri mari, dar a descoperit realitatea si a revenit cu picioarele pe pamant dupa prima etapa. A declarat-o, imediat dupa meciul cu Vasluiul, antrenorul Ovidiu Stanga, nemultumit nu numai de evolutia echipei, dar mai ales de componenta lotului, convins ca in aceasta formula nu poate face fata exigentelor primei ligi. Stanga a spus acum o saptamana ca va demisiona, patronul Adrian Mititelu a declarat ca nu renunta nici in ruptul capului la Stanga, unul din primii trei antrenori din tara, dar pana la urma Universitatea Craiova va juca meciul cu Steaua fara tehnicianul care a promovat echipa in prima liga si a condus perioada de pregatiri din aceasta vara. Oltenii au venit pentru meciul cu Steaua fara Ovidiu Stanga, echipa fiind condusa interimar de secunzii Silvian Cristescu si Aurica Beldeanu.
In Ghencea se vorbeste destul de putin de meciul cu Craiova. Toata atentia este polarizata in jurul confruntarii cu belgienii. Ros-albastrii s-au antrenat miercuri cu Gorica si nu isi fac probleme pentru meciul cu Universitatea. Olaroiu va folosi din nou mai multe rezerve, cautand sa-si odihneasca o parte din titulari pentru partida de miercuri, cu Standard Liege.
Partida interesanta la Pitesti, unde FC Arges revine pe stadionul din Trivale. Revine si Sorin Cartu, demis la sfarsitul campionatului de FC Arges, acum antrenor al lui Poli Timisoara. Argesul a inceput bine campionatul, a castigat toate punctele la Petrosani, in timp ce banatenii, in compania Stelei, au realizat cel mai bun meci al etapei. Un duel al antrenorilor Giuseppe Giannini si Sorin Cartu, adeptii unor stiluri de joc asemanatoare, in care apararea constituie punctul forte.
Rapid are de spalat pacatele debutului nu in Giulesti, ci la Ploiesti, pe stadionul Astra. Terenul de sub Podul Grant este suspentat o etapa pentru incidentele petrecute in ultimul meci din campionatul trecut de la Petrosani. Echipa lui Lucescu traieste bucuria reintoarcerii lui Viorel Moldovan, dar ea nu rezolva deocamdata si problemele atacului, caci Moldovan are nevoie de cel putin o luna pentru a se pune la punct cu pregatirea fizica, asa ca Lucescu conteaza din nou pe Griffiths.
Duminica se disputa trei partide, in care Dinamo si CFR Cluj pornesc ca mari favorite in disputa lor cu Pandurii si Unirea Urziceni. In derby-ul Moldovei se intalnesc Poli Iasi si Ceahlaul, echipe care in prima etapa au terminat invingatoare.


Programul etapei a 2-a


Azi


FC Arges – Poli Timisoara, ora 17.00, TVR 2
Arbitri: Alexandru Tudor – Nicolae Marodin, Corneliu Fecioru – Alexandru Deaconu
Observatori: Iosif Robi Urs, Gheorghe Constantin

FC Vaslui – UTA Arad, ora 18.00, Telesport
Arbitri: Mugurel Draganescu – Cristian Nica, Daniel Burloiu – Ionica Serea
Observatori: Mircea Stoenescu, Aron Huzu

Rapid – Jiul Petrosani, ora 19.00, National TV
– meciul se disputa pe stadionul Astra, din Ploiesti
Arbitri: Lucian Dan – Aurel Onita, Nicolae Meghesan – Silviu Bogdan
Observatori: Daniel Prodan, Corneliu Sorescu

Steaua – Universitatea Craiova, ora 21.00, Antena 1
Arbitri: Robert Dumitru – Marcel Savaniu, Cornel Avram – Victor Stanisteanu
Observatori: Doru Neagu, Ioan Igna


Maine


Poli Iasi – Ceahlaul Piatra Neamt, ora 17.00, Antena 1
Arbitri: Sorin Corpodean – Adrian Vidan, Eduard Ungureanu – Marius Avram
Observatori: Florin Halagian, Marcel Lica

CFR Cluj – Unirea Urziceni, ora 18.00, Telesport
Arbitri: Victor Berbecaru – Zoltan Szekely, Octavian Sovre – Adrian Comanescu
Observatori: Victor Ciocan, Nicolae Grigorescu

Dinamo – Pandurii Tg. Jiu, ora 20.30, TVR 1
Arbitri: Anton Helesteanu – Gheorghe Negoita, Irina Mart – Florin Ghimbasan
Observatori: Romeo Pascu, Dragos Craciun.
Meciurile Gloria Bistrita – FC National si Farul – Otelul au avut loc ieri.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

VIDEO. Aurelian Temișan, reacție după ce Andreea Bălan a părăsit „Te cunosc de undeva”

Aurelian Temișan a vorbit pentru prima dată despre plecarea neașteptată a Andreei Bălan din emisiunea „Te cunosc de undeva”, unde au fost colegi de...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă