17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăȘtirile zileiSolicitările medicale la UNTOLD au înregistrat o scădere faţă de anul trecut

Solicitările medicale la UNTOLD au înregistrat o scădere faţă de anul trecut

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de duminică spre luni, când au primit îngrijiri 524 de persoane.

Comparativ cu ediţia 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o uşoară scădere, de 4,5%.

Afecţiunile pentru care a fost necesară intervenţia salvatorilor au fost diverse – escoriaţii, dureri de cap, consum în exces de alcool până la suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost şase puncte medicale avansate, deservite de personal şi echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, precum şi studenţi voluntari ai SMURD Cluj. Premergător evenimentului, inspectorii ISU Cluj au desfăşurat controale preventive atât la amenajările temporare şi obiectivele din perimetrul locaţiei, cât şi în zonele adiacente.

Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD au asigurat în perioada 2-5 august măsuri suplimentare la festivalul de muzică.

Au fost mobilizaţi pompieri din IGSU Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă