16.1 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Sorin Ovidiu Vîntu reloaded. Va începe afaceristul să-şi exercite din...

REVISTA PRESEI: Sorin Ovidiu Vîntu reloaded. Va începe afaceristul să-şi exercite din nou influenţa asupra României?

Evenimentul zilei” titrează, joi: ”Sorin Ovidiu Vîntu reloaded. Va începe afaceristul să-şi exercite din nou influenţa asupra României?”. A creat megaescrocheria FNI, dar n-a plătit cu nici o zi de arest pentru distrugerea destinelor multor români, în timp ce instrumentul său, Ioana Maria Vlas, a stat în închisoare ani grei. Ironia sorţii a făcut ca şi Vlas, şi Vîntu, să-şi ispăşească pedepsele în aceeaşi celulă a Penitenciarului Jilava, la distanţă în timp. S-a schimbat Sorin Ovidiu Vîntu? Ioana Maria Vlas crede că nu.

În ”Ziarul financiar” citim despre ”10 nebuloase privind administraţia şi economia românească”. Care este numărul angajaţilor din economia românească? Care este numărul bugetarilor? Câte instituţii sunt în subordinea ministerelor? Aceste întrebări fără un răspuns clar, plus încă şapte nebuloase ne demonstrează că banii se risipesc, că administraţia este ineficientă şi că economia merge mediocru de patru ani.

Gândul” titrează: CCR împinge Parlamentul să reintroducă INSULTA şi CALOMNIA în Codul Penal. ”Libertatea de exprimare nu poate fi înţeleasă ca un drept absolut”. Curtea Constituţională a emis o decizie prin care insulta şi calomnia ar putea redeveni, teoretic, fapte penale, care se pot pedepsi cu amendă penală. Totuşi, în practică, judecătorii nu pot fi forţaţi să aplice această decizie a CCR, pentru că prevederile Codului Penal în vigoare nu mai conţin o asemenea realitatea juridică. Practic, Parlamentul este chemat să repare legislativ o gafă făcută în urmă cu 6 ani, când nu a pus în aplicare o decizie obligatorie a Curţii Constituţionale.

În ”Jurnalul naţional” citim despre petiţia online împotriva pedepsirii penale a insultei şi calomniei! Demersul este semnat de judecători şi ziarişti. ”Nu puneţi botniţă presei”. Decizia Curţii Constituţionale care a stabilit ca insulta şi calomnia să fie reintroduse în Codul Penal a generat primele reacţii de protest. Astfel, judecătorul Adrian Neacşu a iniţiat un demers online, respectiv o petiţie intitulată „Nu puneţi botniţă presei!”.

Cotidianul” ne spune că ”Traian Băsescu i-a păcălit din nou pe români”. Preşedintele Traian Băsescu încearcă să-i convingă pe români că a redresat ţara. Nu doar realitatea pe care o trăiesc românii îl contrazice, ci şi datele Eurostat. Cele pe care a omis să ni le spună, se arată în articolul din ”Cotidianul”.

Adevărul” titrează: Colegii lui Djohar Ţarnaev l-au ajutat „să scape de belele“. Pe 18 aprilie, cei trei colegi ai lui Djohar Ţarnaev, momentan arestaţi pentru implicarea în atentatele de la Boston, au mers în camera lui de cămin şi i-au luat rucsacul pentru „a-l ajuta să scape de belele“. Raportul arată că cei trei tineri au făcut acest lucru după ce şi-au dat seama că Djohar Ţarnaev era unul din suspecţii dublului atentat de la Boston.

Cele mai citite

Mari comici ai puliticii – Academia Catavencu

În ultima perioadă de timp, pe scena politicii noastre a urcat o nouă generație de politicieni – puliticienii! Așa cum lasă să se...

Mari comici ai puliticii – Academia Catavencu

În ultima perioadă de timp, pe scena politicii noastre a urcat o nouă generație de politicieni – puliticienii! Așa cum lasă să se...

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...
Ultima oră
Pe aceeași temă