0.4 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Pivniceru i-a pus la PUNCT pe susţinătorii Monicăi Macovei din...

REVISTA PRESEI: Pivniceru i-a pus la PUNCT pe susţinătorii Monicăi Macovei din CE

„Procurorul Ciprian Nastasiu, urmărit din mormânt de ‘chelnerul lui Ceauşescu'”, scrie Adevărul în ediţia de vineri: „Fiul omului de afaceri timişorean Cornel Urcan are dovezi care arată prietenia dintre fostul procuror care l-a trimis în judecată pe tatăl lui şi bărbatul care îl acuzase pe nedrept.

Cornel Urcan, fostul patron al celui mai mare hotel din Banat, Continental, este cunoscut în Banat ca fiind ‘chelnerul lui Ceauşescu’, ospătarul preferat de dictator atunci când acesta vizita Timişoara. Cornel Urcan a muncit de la 14 ani, ca ospătar, iar la Hotelul Continental, aflat în centrul oraşului, a lucrat încă de la începutul anilor ’70. A fost şef de sală, director de restaurant şi apoi şeful întregului complex al Hotelului Continental, unde avea în subordine 200 de angajaţi”.

Din Cotidianul aflăm că „Pivniceru i-a pus la punct pe susţinătorii Monicăi Macovei de la Comisia Europeană”: „Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut azi o întâlnire de lucru la Bruxelles cu Comisarul european pentru Justiţie, doamna Viviane Reding.

A fost o bună ocazie ca lucrurile să fie clarificate, mai ales după intoxicările venite din partea Monicăi Macovei şi a pionilor politici instalaţi de către acestea în poziţii cheie din justiţia românească. Vizita Monei Pivniceru a survenit la puţin timp după ce secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, una din executantele Vivianei Reding şi o simpatizantă feroce a Monicăi Macovei, lansase acuzaţii la adresa ministrului român”.

„Iată de ce a respins CSAT privatizarea CFR Marfă propusă de piţiponcul Silaghi”, scrie şi Curentul: „Procesul de vânzare a CFR Marfă, companie strategică a României, a fost blocat pe ultima sută de metri, în şedinţa CSAT, evitându-se astfel o nouă privatizare gen Oltchim, în care guvernul Ponta pare să se fi specializat.

Anunţul privind întreruperea procedurii de vânzare a CFR Marfă a fost făcut de către secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, Horaţiu Buzatu care, pe un ton voit superior ne-a anunţat că ‘Avem de-a face cu incapacitatea instituţiilor statului de a răspunde provocărilor şi necesităţilor momentului’, ca şi cum CSAT ar fi fost obligat să avizeze privatizarea unei companii strategice a României fără să analizeze în profunzime condiţiile în care se face această vânzare”.

„România, în faţa primei ameninţări teroriste directe, din ultimii 22 de ani”, comentează şi Evenimentul zilei: „Prima ameninţare directă, formulată ieri de şeicul Omar Bakri, a fost prevăzută încă din martie de şeful SRI, George Maior: ‘Percepţii de tipul: nouă nu ni se poate întâmpla nimic, sunt false!’.

Declaraţia şeicului Omar Bakri, unul dintre cei mai radicali lideri islamişti, prin care România, alături de Bulgaria, a fost etichetată drept ‘ţintă legitimă’ pentru terorişti nu a luat prin surprindere autorităţile române cu responsabilităţi în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului”.

„Cât de PROBABIL este scenariul unui RĂZBOI TURCIA-SIRIA”, se întrebă Gândul: „Pasul fără precedent făcut de politicienii de la Ankara, de a permite Guvernului să dea undă verde în orice moment armatei turce să pătrundă în alte state, nu echivalează cu începutul unui război, însă este cea mai puternică ameninţare militară împotriva Siriei din ultimii ani, venită fie din partea Occidentului, fie din partea unui stat predominant musulman.

Turcia se află în faţa celei de-a doua mari provocări militare din partea Siriei, în mai puţin de jumătate de an. În iunie, armata siriană a doborât un avion militar turcesc, un F-4 Phantom, care pătrunsese în spaţiul aerian din largul coastei siriene. De data aceasta, un atac cu mortiere, din apropierea graniţei, a ucis 5 civili turci în localitatea Akcakale. Turcia a răspuns cu foc de artilerie peste graniţă, omorând peste 20 de militari sirieni, conform estimărilor opoziţiei siriene şi ale unui ONG pentru drepturile omului”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă