Jurnaliştii de la Adevărul titrează, luni: Declaraţiile expertului român căruia hoţii i-au dat să analizeze picturile sustrase de la Rotterdam: ”Am avut în mână tablourile furate!“.
”Numai că atunci când încercam să folosesc cuvinte-cheie precum «expoziţie Matisse» ori «expoziţie Gauguin» nu reuşeam să găsesc mare lucru. Şi atunci am accesat «imagini Matisse“ şi am dat imediat peste «Fata citind». Iar când am deschis legătura, era o pagină de internet a unui detectiv privat, care spunea povestea jafului de la Kunsthal, iar la finalul articolului era postat celebrul filmuleţ din camerele de supraveghere, cu hoţii ieşind din galeria de artă cu tablourile furate! Mi s-au tăiat picioarele, mai ales că în povestea respectivă scria că ar fi fost implicată mafia albaneză sau mafia irlandeză! Atunci am văzut şi că jaful avusese loc cu o lună mai devreme. Aveam un sentiment îngrozitor, între «OK, am văzut tablourile, sunt aici, trebuie să fac ceva!» şi «OK, am văzut tablourile, împreună cu Mafia!»”.
Luni, jurnaliştii de la Gândul publică un articol intitulat ”Extremiştii ungari ai Jobbik fac valuri în Harghita pentru autonomia secuilor. VIDEO: Partidul de la Budapesta de care Hitler ar fi fost mândru caută noi recruţi în Ardeal”. ”În jurul partidului lui Vona Gabor, liderul fostei grupări Garda Maghiară, formaţiune interzisă de o instanţă din Budapesta în 2009, s-au strâns inclusiv forţe paramilare. Mai exact, este vorba despre Magyar Nemzeti Garda (Garda Naţională a Ungariei) şi Betyarsereg (Armata Proscrisă), o grupare chiar „mai extremistă”. Membri acestor facţiuni paramilitare sunt trimişi în oraşele cu o populaţie mare de romi pentru a-i intimida şi a crea diviziune socială în rândul locuitorilor”.
Potrivit ziarului Evenimentul zilei, înainte de cazul lui Alexandru Vişinescu, procurorii militari au închis dosarele unor criminali dovediţi cu probe clare, printre aceştia, Liviu Pangraţiu. „După ce am urcat o bună bucată de timp, unul dintre cei cinci s-a întors spre mine şi mi-a zis să rămân unde sunt. Nu am văzut nimic. Era ceaţă şi zona era împădurită. Ei au mers mai departe, cam 50-60 de metri, şi am auzit focuri de armă. După câteva minute s-au întors şi au spus: „Haideţi, că totul s-a terminat”, spunea Liviu Pangraţiu. Ulterior, fostul securist a fost chemat la Parchetul Militar CLuj, unde a prezentat aceeaşi versiune.
Curentul informează că spaniolii de la El Cobrador del Frac vând ruşine: creditorii pot apela la serviciile companiei pentru a face de râs datornicii. ”Astfel, un bărbat îmbrăcat în frac negru, cu joben negru, servietă neagră şi ochelari de soare opaci, cu lentile negre, apare în faţa biroului şi locuinţei datornicului sau vine lângă masa acestuia la restaurant, indicând astfel celor din jur că acea persoană nu şi-a respectat contractele semnate”.
Ziariştii de la Jurnalul Naţional scriu despre copii cu autism şi despre ”lungul drum” pe care trebuie să-l străbată pentru a fi acceptaţi în societate. ”Între timp, copilul creştea şi, ca şi în alte cazuri de familii cu copii diagnosticaţi cu autism, au mers din grădiniţă în grădiniţă, încercând să găsească una care să-i primească. „De cele mai multe ori, se scuzau că grădiniţa era deja suprapopulată. Sau ne spuneau că nu pot să-l accepte cu însoţitor în clasă, pentru că legea nu permite accesul persoanelor străine în incinta grădiniţei (n.n. – în cazul copiilor cu nevoi speciale, legea permite prezenţa însoţitorului la clasă, deci acest refuz era nefondat). Ori, auzind ce diagnostic are, ne spuneau că nu-l pot primi pentru că bruiază orele. În sfârşit, o grădiniţă particulară a acceptat să-l primească, cu însoţitor, dar numai de la 8,30 la 10,30, adică până la începerea propriu-zisă a programului educaţional, a „orelor”, numai pe perioada cât în clasă se desfăşura programul adminsitrativ”.