21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Băsescu şi Boc îşi bat joc de Ponta. El crede...

REVISTA PRESEI: Băsescu şi Boc îşi bat joc de Ponta. El crede însă că este lăudat

„Cât a costat Catedrala Mântuirii Neamului şi de unde vin banii pentru lucrări”, titrează Adevărul în ediţia de luni: „Pelerinajul tradiţional de Florii din Bucureşti a pornit anul acesta de la şantierul de lângă Casa Poporului şi asta pentru că infrastructura celui mai mare lăcaş de cult din România a fost finalizată în urmă cu câteva zile.

Cu această ocazie, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a detaliat care au fost costurile lucrărilor, dar şi de unde provin banii. Costul lucrărilor, până la etapa roşu-gri (fără finisaje), a fost estimat, în 2010, la 100 de milioane de euro cu TVA. Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, Constantin Stoica, între timp, s-a obţinut o reducere a costurilor cu 20%, ajungându-se la suma toatală de 80 de milioane de euro”.

Din Cotidianul aflăm că „Băsescu şi Boc îşi bat joc de Ponta. El crede însă că este lăudat”: „Traian Băsescu este mulţumit de premierul Victor Ponta pentru că nu a pus în aplicare angajamentele USL din campania electorală din 2012. Emil Boc spune despre Ponta că este un simplu administrator. Şi totuşi Ponta crede că este lăudat de Băsescu.

Traian Băsescu – intrat fără echivoc în campanie electorală pentru a sprijinii reţeaua popularilor din România la europarlamentarele din 2014 – continuă să-şi bată joc de premierul Ponta. După ce săptămâna trecută l-a lăudat pe actualul premier pentru faptul că ‘nu a stricat’ ceea ce a făcut guvernul Boc, duminică, Traian Băsescu a recidivat şi chiar a plusat”.

„Ministrul Maria Grapini amestecă vizitele oficiale cu afacerile din industria textilă pe care le patronează”, potrivit Curentul: „‘În India tot mai multe străine sunt violate şi numărul de turiste din India a scăzut cu 35% în ultimele săptămâni. Luna trecută, o turistă elveţiană de 39 de ani a fost victima unui viol colectiv în timp ce campa cu soţul ei într-o zonă împădurită din Madyha Pradesh. Un alt caz este cel al unei britanice care a sărit de la balconul camerei sale de hotel, în Uttar Pradesh, de teama unei agresiuni sexuale’, informează agenţiile de presă străine şi acestea sunt doar câteva dintre menţiuni.

Cu toate acestea, curajoasa Maria Grapini, care fie nu prea mai are motive să se teamă de vreun viol, colectiv ori ba, fie este mânată de un interes major, care întrece spaima de viol, şi-a luat inima în dinţi şi a vizitat India. Mai ales textilele din India, una din ţările de top ale industriei contrafacerilor. Un comunicat oficial anunţa că în perioada 22-26 aprilie Maria Grapini ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism a făcut ceva turism în India, sfidând semnalele agenţiilor de ştiri ba chiar şi recomandările MAE, care atenţiona recent asupra primejdiilor ce le aşteaptă pe turiste mai ales în zonă”.

Evenimentul zilei scrie că „Traian Băsescu le răspunde celor care i-au repoşat că l-a lăudat pe Ponta: „Românii sunt adevăraţii învingători. Lor le mulţumesc”: „Într-un amplu interviu acordat Evenimentului Zilei, preşedintele Traian Băsescu arată că surpriza plăcută pe care a făcut-o premierul USL a fost că a menţinut ‘în linii mari’ măsurile economice luate de guvernul PDL, în 2010, şi nu a impelementat ‘imediat’ angajamentele cu care s-a instalat în 2012, angajamente care ar fi putut genera un dezastru.

Preşedintele Traian Băsescu i-a lăudat pe români pentru că au suportat măsurile de austeritate şi a arătat că ieşirea ţării din procedura de deficit excesiv reprezintă un succes. ‘Este, până la urmă, o chestiunde de demnitate naţională’, a declarat Băsescu. În interviu, şeful statului vorbeşte despre situaţia europeană, şansele integrării în Schengen, precum şi despre sursele creşterii economice. Băsescu aminteşte astfel de decizia din 10 mai 2012, când el a anunţat public o serie de măsuri de austeritate fără precedent”.

„ROMÂNIA O ARE MICĂ. Cum au ajuns românii să aibă 2,4 centimetri, germanii 15 cm, chiar şi bulgarii 6 cm de autostradă pe cap de locuitor”, conform Gândul: „România deţine cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor, de trei ori mai puţin decât bulgarii şi de opt ori mai puţin decât germanii. Datele reies din calculele gândul pe baza celor mai recente informaţii Eurostat. Cea mai mare densitate de autostrăzi pe cap de locuitor se înregistrează în Slovenia, cu 37,3 cm pe locuitor, urmată de Spania, cu 31 cm şi Cipru – 29,8 cm”.

Cele mai citite

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă