22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Aripa Blaga se ÎNCĂLZEŞTE pentru PNL

REVISTA PRESEI: Aripa Blaga se ÎNCĂLZEŞTE pentru PNL

„Aripa Blaga se încălzeşte pentru PNL”, titrează Adevărul în ediţia de luni: „‘Locotenenţii’ lui Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu şi liderul organizaţiei Sector 4, Romeo Raicu, sunt tot mai atraşi de o posibilă colaborare cu PNL.

După ce, săptămâna trecută, Vasile Blaga a fost părăsit de unul dintre principalii săi susţinători, Mihai Stănişoară, care şi-a mutat carnetul la PNL, şi alţi oameni de bază ai ‘Buldogului’ insistă acum pentru o alianţă cu liberalii”.

Din Cotidianul aflăm că „Criticul literar Nicolae Manolescu va fi retras de la Paris. ‘Filosoful’ Andrei Pleşu îi va lua locul la ambasada UNESCO”: „După dezvăluirile noastre, legate de viaţa de huzur a lui Nicolae Manolescu la misiunea României ca ambasador UNESCO, Guvernul a decis chemarea acestuia acasă. În mod ciudat, PSD insistă ca înlocuitorul lui Manolescu să fie un alt lingău al regimului Băsescu: Andrei Pleşu!

Articolele noastre referitoare la viaţa de huzur dusă de Nicolae Manolescu şi soţia sa, Ioana Manolescu Apolzan, ca reprezentanţi ai României la misiunea UNESCO de la Paris (el – ambasador, iar ea – secretar I) i-au determinat pe guvernanţi să ia, în sfîrşit, decizia de a-i rechema pe cei doi acasă”.

„Cu voie de la guvern, nababii din fruntea companiilor de stat au salarii lunare de peste 5.000 de euro”, scrie şi Curentul: „După ce presa a dezvăluit săptămâna trecută că directorul general al Poştei Române încasează lunar un venit situat între 6000 şi 11000 de euro, în baza unei decizii luate de Consiliul de Administraţie, premierul Victor Ponta a mimat o criză de isterie, declarând : ‘M-a deranjat foarte tare să văd că la Poşta Română directorul general are în continuare salarii de genul pe care le-am criticat’.

Ulterior a cerut măsuri ferme din partea miniştrilor ca să nu mai existe asemenea salarii ‘nesimţite’ la companiile de stat, mai ales la cele care înregistrează pierderi şi au probleme economice reale de supravieţuire. Situaţia de la Poştă nu e însă unicat, şefii companiilor de stat devenind un soi de nababi plătiţi cu salarii lunare de mii de euro, în ciuda performanţelor slabe pe care le au în plan economic”.

„Aripa Blaga îşi recunoaşte planurile. Boureanu vrea un singur partid de dreapta”, potrivit Evenimentul zilei: „Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, se pregăteşte să se întoarcă în PNL, aşa cum anunţa EVZ. În avanpremiera acestui moment, el îşi invită colegii să se ‘predea’ liberalilor.

Susţinătorii din PDL ai lui Vasile Blaga recunosc public că sunt adepţii unei contopiri a PDL şi PNL. Într-o intervenţie la România TV, Cristian Boureanu, vicepreşedintele PDL apropiat de Blaga, a declarat că şi-ar dori un singur partid de dreapta, iar PDL şi PNL ar trebui să contribuie pentru realizarea acestui obiectiv, eventual în cadrul Partidului Popular European.

„EXCLUSIV. Enervaţi de scrisoarea ‘parşivă, aberantă şi ilegală’ a ministrului Voinea, şefii locali vin la Bucureşti la o mică discuţie cu Guvernul Ponta”, aflăm din Gândul: „Scrisoarea ministrului delegat pentru Buget privind plata arieratelor locale nu i-a iritat doar pe social-democraţi, ci şi pe liberalii din teritoriu, care au acuzat, în mai multe interviuri pentru gândul, că documentul a fost trimis înainte ca ei să fie consultaţi.

După ce premierul Ponta l-a apărat pe ministrul Voinea şi l-a criticat pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele UNCJR a declarat la Gândul Live că scrisoarea lui Voinea ‘a fost trimisă parşiv’, iar dacă acesta nu respectă promisiunile electorale ale USL, atunci el trebuie să plece de la minister. Prima ciocnire ‘organizată’ între baronii locali şi centru urmează să aibă loc miercuri, când şefii judeţeni vin în grup la Bucureşti să discute cu Guvernul”.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă